Menu
hapjes

Kaashapjes uit de oven met feta

Kaashapjes

Deze Griekse kaashapjes (tiropitas) lust volgens mij iedereen wel. Een lekker hapje om te serveren tijdens een verjaardag of borrel. Handig: je kunt de kaasflapjes van tevoren klaarmaken en invriezen, dan hoef je ze alleen nog maar af te bakken.

Filodeeg kaasflapjes met feta

In deze kaashapjes meng je zoute feta met frisse ricotta, die je op smaak brengt met oregano. Je vouwt ze in een driehoekje van filodeeg. Dit dunne deeg is heel breekbaar en ik moet zeggen dat ik er ook wel eens ruzie mee heb.

Wat ik in ieder geval heb gemerkt is dat het belangrijk is dat je filodeeg vers is. Een pak dat eenmaal is opengemaakt, is daarna niet lang meer te gebruiken. Bij de toko kun je trouwens ook vers filodeeg kopen, dat is net iets makkelijker in gebruik.

Kaashapjes met feta

Serveer de kaashapjes met feta het liefste warm uit de oven, dan zijn ze het allerlekkerste. Je zou ze vooraf klaar kunnen maken en weer invriezen. Altijd handig om zoiets lekkers in je vriezer te hebben liggen!

Je kunt ze zó serveren, maar het is ook erg lekker om er wat honing overheen te sprenkelen of deze erbij te zetten als een dip.

Als je fan bent van warme kaashapjes dan tip ik trouwens ook deze gefrituurde geitenkaas balletjes en deze kaassoesjes.

Kaashapjes

Kaashapjes uit de oven met feta

Deze feta-hapjes met filodeeg uit de oven zijn gegarandeerd zó op!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 150 gr feta
  • 75 gr ricotta
  • 1 ei
  • 15 vellen filodeeg
  • 1 flinke tl oregano
  • 3 el olijfolie
  • 3 el boter
  • Eventueel: sesamzaadjes

Zo maak je het

  • Ontdooi indien nodig de vellen filodeeg. Smelt de boter en meng met de olijfolie.
  • Prak de feta fijn en meng de ricotta erdoor. Klop het ei los en meng deze met de oregano en peper en zout naar smaak door het kaasmengsel.
  • Bestrijk nu steeds een vel filodeeg met het boter/oliemengsel en vouw twee keer dubbel. Schep wat kaasmengsel op een hoek van het deeg, bestrijk de randen met wat boter/olie en vouw het deeg nu tot een driehoekje.
  • Indien gewenst bestrijk je de kaashapjes met nog wat extra olie/boter en bestrooi je ze met wat sesamzaadjes.
  • Bak de kaashapjes in 20 minuten goudbruin op 180 graden.

Voedingswaarden

Calories: 125kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept