hapjes

Kaashapjes uit de oven met feta

Kaashapjes

Deze Griekse kaashapjes (tiropitas) lust volgens mij iedereen wel. Een lekker hapje om te serveren tijdens een verjaardag of borrel. Handig: je kunt de kaasflapjes van tevoren klaarmaken en invriezen, dan hoef je ze alleen nog maar af te bakken.

Filodeeg kaasflapjes met feta

In deze kaashapjes meng je zoute feta met frisse ricotta, die je op smaak brengt met oregano. Je vouwt ze in een driehoekje van filodeeg. Dit dunne deeg is heel breekbaar en ik moet zeggen dat ik er ook wel eens ruzie mee heb. Wat ik in ieder geval heb gemerkt is dat het belangrijk is dat je filodeeg vers is. Een pak dat eenmaal is opengemaakt, is daarna niet lang meer te gebruiken. Bij de toko kun je trouwens ook vers filodeeg kopen, dat is net iets makkelijker in gebruik.

Kaashapjes uit de oven met feta

0 from 0 votes
Course: HapjeCuisine: GrieksDifficulty: Gemiddeld
Voor
stuks
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

125

kcal

Deze feta-hapjes met filodeeg uit de oven zijn gegarandeerd zó op!

Ingrediënten

  • 150 gr feta

  • 75 gr ricotta

  • 1 ei

  • 15 vellen filodeeg

  • 1 flinke tl oregano

  • 3 el olijfolie

  • 3 el boter

  • Eventueel: sesamzaadjes

Bereiding

  • Ontdooi indien nodig de vellen filodeeg. Smelt de boter en meng met de olijfolie.
  • Prak de feta fijn en meng de ricotta erdoor. Klop het ei los en meng deze met de oregano en peper en zout naar smaak door het kaasmengsel.
  • Bestrijk nu steeds een vel filodeeg met het boter/oliemengsel en vouw twee keer dubbel. Schep wat kaasmengsel op een hoek van het deeg, bestrijk de randen met wat boter/olie en vouw het deeg nu tot een driehoekje.
  • Indien gewenst bestrijk je de kaashapjes met nog wat extra olie/boter en bestrooi je ze met wat sesamzaadjes.
  • Bak de kaashapjes in 20 minuten goudbruin op 180 graden.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten