Menu
hapjes

Kaaskoekjes met tijm & oregano

Kaaskoekjes

Altijd lekker voor bij de borrel: kaaskoekjes! Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar hier behoren de kaasvlinders en andere kaas-snacks altijd tot de populairste hapjes bij de borrel. Natuurlijk kun je ze kant en klaar kopen, maar zelf kaaskoekjes maken is helemaal niet moeilijk. En ze zijn natuurlijk ontzettend lekker!

Variaties op dit kaaskoekjes recept

Met onderstaand recept heb je een prima basis kaaskoekjes recept, maar ik vind het ook superleuk als je mijn recepten als basis gebruikt en er je eigen draai aan geeft! Als je dat hebt gedaan, laat het me dan vooral weten, helemaal leuk! Met onderstaand recept kun je natuurlijk ook weer lekker variëren. Een paar ideeën:

  • Gebruik gewone geraspte kaas in plaats van Parmezaan
  • Gebruik karwijzaadjes in plaats van komijn
  • Vervang de komijn door fenegriekzaadjes

Borrelhapjes recepten

Op zoek naar meer hapjes voor bij de borrel? Neem eens een kijkje bij mijn andere borrelhapjes-recepten. Warm, koud, met vlees, vis of vegetarisch.

Bewaren

Laat de kaaskoekjes na het bakken volledig afkoelen op een rek. Als ze helemaal zijn afgekoeld, kun je ze het beste bewaren in een luchtdichte doos. Dan blijven ze nog wel een dag of twee, drie lekker vers.

Kaaskoekjes met tijm & oregano

5 from 2 stemmen
Gang: HapjeKeuken: SnackNiveau: Eenvoudig
Voor ca

15

koekjes
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

114

kcal

Lekkere kaaskoekjes voor bij de borrel. Gevuld met kruiden, komijn en Parmezaanse kaas.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 150 gr 150 bloem

  • 100 gr 100 Parmezaan (geraspt)

  • 1 tl 1 tijm

  • 1 tl 1 oregano

  • 1 tl 1 komijn

  • 100 gr 100 koude boter

  • 1 1 ei

  • zout en peper

  • Eventueel nog wat verse kruiden voor de garnering, zoals salie

Bereiding

  • Zeef de bloem boven een kom en voeg de kaas en wat zout en peper toe.
  • Roer de tijm, oregano en komijn erdoor.
  • Snijd de boter in stukjes en voeg deze samen met het ei toe aan de kom. Kneed met koele handen tot een soepel deeg.
  • Maak een nette rol van het deeg (dan kun je het straks makkelijk in plakjes snijden) en zet het deeg minimaal een uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken en wordt de structuur van de kaaskoekjes ook beter.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd ongeveer 15 koekjes van het deeg, naar wens kun je de kaaskoekjes nog garneren met wat extra verse of gedroogde kruiden. Ik drukte er zelf nog wat blaadjes salie in.
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Bewaar de kaaskoekjes in en luchtdichte doos, dan blijven ze zeker een week goed.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept kaaskoekjes

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter