lunch

Kaastosti met drie soorten kaas en bosui

Kaastosti - tosti met drie soorten kaas en bosui

Ik ben echt een kaaskop, altijd al geweest. Echt, je kunt me niet blijer maken dan met een stukje kaas! En niet alleen om zo uit het vuistje te eten, ik verwerk het ook in allerlei gerechten. Pizza, ovenschotels… En een tosti komt dan ook heel regelmatig op tafel hier. Lekker met ham of salami, en natuurlijk lekker veel kaas. Want een tosti is pas echt lekker als de kaas er een beetje uitdruipt aan de zijkant, vind je niet? Ik liep al een tijdje rond met het idee voor een extravagante kaastosti met drie soorten kaas. Want hoe meer kaas, hoe beter toch? Om een klein beetje tegenwicht te bieden aan al dat kaasgeweld, doe ik er ook nog een handje bosui tussen. Heerlijk!

Welke kaas voor tosti?

Voor deze kaastosti gebruikte ik cheddar en gruyère (want dat smelt zo lekker). Erbij wilde ik nog een jonge, neutrale kaas en dat werd Jersey kaas. Een zachte jong belegen kaas, gemaakt van de melk van Jersey koeien. Maar eigenlijk kun je met deze tosti alle kanten op qua soorten kaas.

Kazen die perfect zijn voor tosti’s zijn de eerder genoemde gruyère, maar ook Goudse kaas en manchego doen het goed op een tosti.

Tip: je kunt de boterhammen eventueel insmeren met een dun laagje mosterd voordat je ze belegt met kaas.

Recept kaastosti met drie soorten kaas

Voor 1 persoon

 • 2 boterhammen (ik gebruik altijd goed volkoren brood, maar ik weet dat veel mensen zweren bij witbrood voor tosti’s, gebruik vooral wat jij lekker vindt!)
 • 60 gr kaas (ik gebruikte cheddar, gruyère en Jersey kaas)
 • 1 stengel bosui

Zo maak je de kaas-tosti

 • Rasp de drie soorten kaas met een grove rasp en beleg de boterhammen ermee.
 • Snijd het groen van de bosui in ringetjes en verdeel dit over de kaas.
 • Bak de kaastosti bruin in een tosti-ijzer of de koekenpan en serveer direct.

Voor dit artikel heb ik producten opgestuurd gekregen (Jersey kaas), voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

 • Reply Daniëlle

  Wat een lekkere tosti!

  6 december 2017 at 15:28
 • Reactie achterlaten