Menu
zoet

Kaneelcake – cake met kaneelsuiker

kaneelcake recept

Deze kaneelcake is lekker kleverig en zoet. Hij doet daarom wel een beetje denken aan die lekkere kaneelbroodjes die je o.a. in Scandinavië veel ziet. Super lekker! Eigenlijk is dit een gewoon cake recept, maar als twist voeg je twee keer een laagje kaneelsuiker toe aan het beslag. Die ‘swirl’ je een beetje door de cake en voilá: je kaneelcake kan de oven in!

De cinnamon rolls cake van Sowyen

Ik maakte dit kaneelcake recept naar aanleiding van de maandelijkse Foodblogswap. Daarbij mag je ene recept kiezen van een ander blog, en daar je eigen twist aan geven. Deze keer mocht ik iets kiezen van At Sowyen’s Kitchen.

Bij het scrollen door de recepten op haar blog werd mijn ‘oh dit kan ik wel maken’ lijstje steeds langer en langer, want er staat echt veel lekkers op haar site! Uiteindelijk ben ik toch blijven hangen bij haar recept voor kaneelcake, want het leek me té lekker om niet te maken! Haar recept vind je hier.

Kaneelcake recept

Ik heb het recept van Sowyen voornamelijk aangepast in hoeveelheden. Mijn tulband-vorm is namelijk niet zo groot en ik wist zeker dat als ik de oorspronkelijke hoeveelheden zou aanhouden, mijn vorm zou overstromen. Ik heb de hoeveelheden daarom ongeveer gehalveerd en heb ook nog wat kleine aanpassingen gedaan in het recept.

Tulbandvorm

Voor deze cake maakte ik gebruik van een tulbandvorm die ik ooit voor een euro scoorde in de kringloopwinkel. Heerlijke vondsten zijn dat! Als je die niet hebt, kun je de cake ook klaarmaken in een gewone cakevorm. Je kunt ook een nieuwe tulbandvorm kopen via deze website.

Goed, genoeg gepraat! Je kwam hier voor het recept voor kaneelcake, dus daar komt ‘ie! Neem je trouwens ook even een kijkje bij mijn andere cake recepten?

Kaneelcake - cake met kaneelsuiker
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Kaneelcake – cake met kaneelsuiker

5 from 1 stem
Gang: ZoetKeuken: CakeNiveau: Gemiddeld
Voor ca

12

stukken
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

1

hour 

15

minutes
Calorieën

249

kcal

Een heerlijk zoete cake met kaneelsuiker swirl. Heerlijk bij de thee!

Ingrediënten

  • Voor de kaneelcake
  • 225 gr boter + extra voor het invetten

  • 200 gr suiker

  • 3 eieren

  • 100 ml Griekse yoghurt

  • 1 tl vanille-extract

  • 225 gr bloem

  • 0,5 tl baking soda

  • 1 snuf zout

  • Voor de kaneelsuiker-swirl
  • 100 gr suiker

  • 1,5 tl kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen. Doe de boter in blokjes in en kom en voeg de suiker toe. Klop tot een luchtig mengsel. Mix het liefste minimaal vijf minuten voor het beste resultaat.
  • Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor.
  • Voeg de yoghurt en vanille-extract toe en klop nogmaals goed door.
  • Zeef de bloem, baking soda en zout boven de kom en mix tot een glad beslag.
  • Vet de tulbandvorm heel goed in met boter en vul hem met 1/3 van het beslag.
  • Meng de suiker en kaneel door elkaar en verdeel de helft van deze kaneelsuiker over het beslag.
  • Herhaal dit nog een keer, en eindig met een laag beslag bovenop. Pak een lange satéprikker en ga een paar keer goed heen en weer door de tulbandvorm, zodat de kaneelsuiker een beetje door het beslag wordt gemarmerd.
  • Bak de kaneelcake in ongeveer 75 minuten gaar. Laat afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een plank of bord om volledig af te laten koelen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

cake met kaneel

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter