Deze kaneelcake is lekker kleverig en zoet. Hij doet daarom wel een beetje denken aan die lekkere kaneelbroodjes die je o.a. in Scandinavië veel ziet. Super lekker! Eigenlijk is dit een gewoon cake recept, maar als twist voeg je twee keer een laagje kaneelsuiker toe aan het beslag. Die ‘swirl’ je een beetje door de cake en voilá: je kaneelcake kan de oven in!
De cinnamon rolls cake van Sowyen
Ik maakte dit kaneelcake recept naar aanleiding van de maandelijkse Foodblogswap. Daarbij mag je ene recept kiezen van een ander blog, en daar je eigen twist aan geven. Deze keer mocht ik iets kiezen van At Sowyen’s Kitchen.
Bij het scrollen door de recepten op haar blog werd mijn ‘oh dit kan ik wel maken’ lijstje steeds langer en langer, want er staat echt veel lekkers op haar site! Uiteindelijk ben ik toch blijven hangen bij haar recept voor kaneelcake, want het leek me té lekker om niet te maken! Haar recept vind je hier.


Kaneelcake recept
Ik heb het recept van Sowyen voornamelijk aangepast in hoeveelheden. Mijn tulband-vorm is namelijk niet zo groot en ik wist zeker dat als ik de oorspronkelijke hoeveelheden zou aanhouden, mijn vorm zou overstromen. Ik heb de hoeveelheden daarom ongeveer gehalveerd en heb ook nog wat kleine aanpassingen gedaan in het recept.


Tulbandvorm
Voor deze cake maakte ik gebruik van een tulbandvorm die ik ooit voor een euro scoorde in de kringloopwinkel. Heerlijke vondsten zijn dat! Als je die niet hebt, kun je de cake ook klaarmaken in een gewone cakevorm. Je kunt ook een nieuwe tulbandvorm kopen via deze website.
Goed, genoeg gepraat! Je kwam hier voor het recept voor kaneelcake, dus daar komt ‘ie! Neem je trouwens ook even een kijkje bij mijn andere cake recepten?
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Sanne
24 mei 2022 at 20:39Top recept. Ik doe alleen veel minder boter en suiker in het beslag en door de kaneel. Anders vind ik het veel te zoet en te vet.
(60 gram suiker door het beslag en 100 gram kokosolie en dan wat extra yoghurt en een ei extra zodat hij niet droog is)
(15 gram suiker door de kaneel)
Sandra
26 mei 2022 at 20:19Hey Sanne, het is inderdaad geen slanke cake, haha! Leuk dat je er je eigen draai aan hebt gegeven!