Menu
zoet

Kaneelscones

Kaneelscones

Je hebt ze vast wel eens gegeten als onderdeel van een high tea: scones. Superlekker met clotted cream en jam, maar ik wilde eens wat anders. Met een beetje kaneel door het deeg en een topping van kaneelsuiker, maak je in een handomdraai kaneelscones. Een lekkere variatie op de traditionele versie! Deze scones met kaneel zijn vers uit de oven het lekkerste, eet ze dus snel na het bakken op. Dat zal vast geen probleem zijn… ;-)

Kaneelscones

0 from 0 votes
Course: ZoetCuisine: High TeaDifficulty: Eenvoudig
Voor

8

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

184

kcal

Een lekkere variant op de gewone scone: kaneelscones. Zo gemaakt en lekker als onderdeel van een high tea, bij het ontbijt of bij een kopje thee.

Ingrediënten

  • Voor de kaneelscones
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 1 snufje zout

  • 30 gr kristalsuiker

  • 50 gr koude roomboter

  • 1 ei

  • 75 ml halfvolle melk

  • Voor de kaneelsuiker-topping
  • 2 el kristalsuiker

  • 0,5 tl kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225°C. Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout, de kaneel en de suiker toe. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het meelmengsel.
  • Klop het ei los met de melk. Voeg 3/4 van het mengsel toe aan het meel en kneed alles tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot 1,5 cm dikte. Steek nu met een ronde koekvorm of bijvoorbeeld een glas, 8 rondjes uit het deeg. Rol het deeg tussendoor opnieuw uit om het helemaal op te gebruiken. Tip: steek de kaneelscones niet met een draaiende beweging uit, dan rijzen ze namelijk niet in de oven.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het overgebleven ei/melk-mengsel. Meng de suiker voor de topping met de kaneel en bestrooi de kaneelscones met de kaneelsuiker.
  • Bak de scones in ongeveer 10 minuten gaar. Kijk na tien minuten even of ze mooi lichtbruin zijn. Zo niet, bak ze dan nog een paar minuten verder. Laat ze een paar minuten afkoelen en serveer de kaneelscones meteen. Ze zijn extra lekker met wat clotted cream erop en bijvoorbeeld wat jam.

Opmerkingen

  • Tip: je kunt de scones klaarmaken en ze ongebakken invriezen. Dan kun je altijd snel een lekker ontbijt op tafel zetten wanneer je daar zin in hebt! Vers zijn ze namelijk het allerlekkerste, eet ze direct na het bakken op.
Recept kaneelscones

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter