Menu
desserts

Kersen custard taartjes

Kersen custard taartjes

 

Dit receptje kwam ik laatst tegen in Jamie’s Magazine. Normaal gesproken houd ik er niet van om recepten zomaar over te nemen, maar dit was echt niet normaal lekker. Zelfs le husband, die normaal gesproken echt helemaal niets om toetjes geeft, heeft ervan gesmuld. Ik moet het recept dus wel met jullie delen…

Het leuke aan deze kersen custard taartjes, is dat je ze prima kunt voorbereiden. Als je de kersencompote al van te voren maakt en de taartvormpjes alvast bekleed, is het daarna helemaal niet meer veel werk om de taartjes af te maken. Ook een prima recept voor grotere groepen dus. De taartjes zijn op zich al waanzinnig lekker, maar je kunt ze ook serveren met een bolletje vanille-ijs, dat is helemaal lekker!

Kersen custard taartjes

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: Bij de koffieDifficulty: Gemiddeld
Voor

6

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

460

kcal
Oventijd

35

minuten

Zoete kersencompote in een bedje van vanille-custard en bladerdeeg. Zó al heel lekker, maar extra lekker met een bolletje vanille-ijs erbij.

Ingrediënten

  • 300 gr kersen, ontpit

  • 100 gr fijne kristalsuiker

  • 6 velletjes bladerdeeg

  • 6 eidooiers

  • 100 ml melk

  • 250 ml slagroom

  • 1 vanillestokje

  • 6 taartvormpjes (diameter 10 cm)

Bereiding

  • Verwam de oven voor op 170 graden.
  • Doe de kersen met een vierde van de suiker in een pannetje en laat op een zacht vuur 10-15 minuten inkoken. Laat deze kersencompote goed afkoelen.
  • Vet de taartvormpjes goed in en bekleed ze met het bladerdeeg. Snijd eventueel bij als het deeg erg overhangt. Prik het deeg in, bekleed ze met wat bakpapier en bak ze 10 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en bak de taartjes nog 5 minuten verder.
  • Laat de taartbodems afkoelen en vul ze met de kersencompote.
  • Klop de eidooiers los met de melk, slagroom, vanillemerg en de rest van de suiker. Vul de taartvormpjes met de custard en bak de kersen-custard taartjes nog ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Laat de taartjes wat afkoelen voor je ze serveert.

Opmerkingen

  • De kersencompote kun je al vooraf maken. Ook de taartbodems kun je al vooraf bakken, dan ben je op de dag zelf snel klaar.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter