desserts

Kersen custard taartjes

Kersen custard taartjes

 

Dit receptje kwam ik laatst tegen in Jamie’s Magazine. Normaal gesproken houd ik er niet van om recepten zomaar over te nemen, maar dit was echt niet normaal lekker. Zelfs le husband, die normaal gesproken echt helemaal niets om toetjes geeft, heeft ervan gesmuld. Ik moet het recept dus wel met jullie delen…

Het leuke aan deze kersen custard taartjes, is dat je ze prima kunt voorbereiden. Als je de kersencompote al van te voren maakt en de taartvormpjes alvast bekleed, is het daarna helemaal niet meer veel werk om de taartjes af te maken. Ook een prima recept voor grotere groepen dus.

Recept kersen custard taartjes

(voor 6 personen)

  • 300 gr kersen, ontpit
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 6 eidooiers
  • 100 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • merg van 1 vanillestokjes
  • Extra nodig: 6 taartvormpjes (diameter 10 cm)

Verwam de oven voor op 170 graden.

Doe de kersen met 25 gr suiker in een pannetje en laat op een zacht vuur 10-15 minuten inkoken. Laat goed afkoelen.

Vet de taartvormpjes goed in en bekleed ze met het bladerdeeg. Snijd eventueel bij als het deeg erg overhangt. Prik het deeg in, bekleed ze met wat bakpapier en bak ze 10 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en bak de taartjes nog 5 minuten verder.

Laat de taartbodems afkoelen en vul ze met de kersencompote.

Klop de eidooiers los met de melk, slagroom, vanillemerg en de rest van de suiker. Vul de taartvormpjes ermee en bak de kersen-custard taartjes nog ongeveer 20 minuten in de oven.

Laat de taartjes wat afkoelen en bestuif eventueel met wat poedersuiker.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten