zoet

Kersencakejes met vanille

Kersencakejes - kersen cupcakes

Soms kan simpel, zo lekker zijn. Dat geldt ook voor deze kersencakejes. Het idee was eigenlijk om kersen cupcakes te maken maar het was super warm buiten en dan heb ik eigenlijk helemaal geen trek in zo’n dikke laag botercrème als topping. Ik besloot dan ook om een topping weg te laten en de kersencakejes gewoon zó op te eten. Super lekker, want ze waren echt perfect gelukt (al zeg ik het zelf). De cakejes waren heerlijk fluffy en dat is eigenlijk ook meteen het criterium voor een goed cakeje wat mij betreft. Het geheim daarvoor? Je mixer! De eerste stap van het bakken van cupcakes is het mengen van de boter met de suiker. Het is verleidelijk om alles even door elkaar te mixen en dan door te gaan met het recept, maar je krijgt de allerlekkerste fluffy cakejes als je de boter en suiker lekker lang blijft mixen, minstens vijf minuten. Dat lijkt erg lang maar probeer het maar eens, je zult zien hoeveel luchtiger je cupcakes worden!

Recept kersencakejes met vanille

Voor 12 stuks

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr suiker
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • paar handenvol kersen (ongeveer 3 per cakeje)
  • Extra nodig: cupcakevorm en papieren cakevormpjes

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.

Zo maak je de kersen cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de boter en suiker in een kom en klop met de mixer in vijf tot tien minuten tot een romig geheel. Klop nu één voor één de eieren en het vanille-extract door het beslag.
  • Spatel nu voorzichtig het zelfrijzend bakmeel en het zout door het beslag.
  • Ontpit de kersen, halveer ze en dep ze droog met keukenpapier.
  • Schep de helft van het cupcake-beslag in de cakevormpjes en verdeel ongeveer drie kersen over elk vormpje. Dek af met de rest van het cakebeslag.
  • Bak de kersencakejes in 25 minuten mooi goudbruin. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten