Menu
desserts

Kersenmilkshake met vanille

Kersenmilkshake

Deze kersenmilkshake is in een handomdraai gemaakt met behulp van maar 4 ingrediënten. Het maken van deze milkshake met kersen en vanille is super eenvoudig: je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een paar minuten van je tijd, en dan kun je al genieten van deze zelfgemaakte kersenmilkshake.

Zelf milkshake maken

Een milkshake is typisch iets wat je even afhaalt in de snackbar en daar is niets mis mee, maar zelf maken is ook helemaal niet moeilijk.

Er was al een tijd een populair bananenmilkshake recept te vinden op mijn blog, maar na de overvloedige kersenoogst van dit jaar moest er ook maar een kersenvariant komen van dit milkshake recept. Dus voilà: een heerlijk zoete milkshake met kersen!

Mijn kersen komen dus van onze eigen boom af, maar ik snap dat niet iedereen die luxe heeft! Als ze in het seizoen zijn, is het uiteraard heerlijk om vers gekochte kersen te gebruiken voor dit recept. Maar als je hem ook buiten het seizoen wilt maken, kun je gebruik maken van de diepvriesvariant.

Milkshake-glazen

Het is uiteraard het leukste om dit toetje te serveren in een echt milkshake-glas. Ik scoorde mijn exemplaar bij de kringloop-winkel, maar die mazzel moet je maar net hebben. Je kunt ze natuurlijk ook in een winkel of online bestellen, bijvoorbeeld via deze webshop.

Kersenmilkshake met echte kersen

Dat klinkt natuurlijk een beetje gek, natúúrlijk gebruik je echte kersen voor het maken van een kersen milkshake! Maar als je er eentje besteld, wordt er eigenlijk altijd gebruik gemaakt van een siroop om smaak mee te geven aan een milkshake.

Zonde, want je wilt natuurlijk gewoon échte kersen in je shake, in plaats van een kunstmatig smaakje! Goed, genoeg gekletst. Door naar het recept!

Kersenmilkshake met vanille

5 from 1 stem
Gang: ToetjeKeuken: IJsNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

329

kcal

Zelf milkshake maken is zo makkelijk, en zonder dat chemische smaakje! Deze kersenmilkshake met vanille staat in vijf minuten op tafel.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 75 gr 75 kersen (vers of uit de diepvries)

  • 2 bollen 2 vanille-ijs

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 125 ml 125 melk

Bereiding

  • Ontpit de kersen en doe ze samen met de melk en het vanille-extract in een mengkom of in de blender. Pureer met een staafmixer of de blender tot een glad mengsel.
  • Doe het vanille-ijs erbij en pureer snel tot een gladde milkshake (mix niet te lang, dan smelt het ijs en wordt je kersen-milkshake erg dun).

Opmerkingen

  • Als je verse kersen gebruikt, blijft je milkshake wat dunner. Kersen uit de diepvries kun je zonder te ontdooien gebruiken in de kersenmilkshake, daar wordt hij alleen maar wat dikker van!
  • Tip: gebruik kersen die niet zo mooi meer zijn voor deze milkshake, zonde om weg te gooien…
Recept kersenmilkshake

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter