Menu
desserts

Kersenmilkshake met vanille

Kersenmilkshake

Er was al een bananenmilkshake recept te vinden op mijn blog, maar na de overvloedige kersenoogst van dit jaar moest er ook maar een kersenvariant komen van dit milkshake recept. Dus voilà: een heerlijk zoete milkshake met kersen! Het maken van een milkshake is super eenvoudig: je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een paar minuten van je tijd, en dan kun je al genieten van deze zelfgemaakte kersenmilkshake.

Zelf milkshake maken

Een milkshake is typisch iets wat je even afhaalt in de snackbar en daar is niets mis mee, maar zelf maken is ook helemaal niet moeilijk. Ook fijn: dan krijg je échte kersen in je shake, in plaats van een kunstmatig smaakje!

Kersenmilkshake met vanille

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: IJsDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

329

kcal

Zelf milkshake maken is zo makkelijk, en zonder dat chemische smaakje! Deze kersenmilkshake met vanille staat in vijf minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 75 gr kersen (vers of uit de diepvries)

  • 2 bollen vanille-ijs

  • 1 tl vanille-extract

  • 125 ml melk

Bereiding

  • Ontpit de kersen en doe ze samen met de melk en het vanille-extract in een mengkom of in de blender. Pureer met een staafmixer of de blender tot een glad mengsel.
  • Doe het vanille-ijs erbij en pureer snel tot een gladde milkshake (mix niet te lang, dan smelt het ijs en wordt je kersen-milkshake erg dun).

Opmerkingen

  • Als je verse kersen gebruikt, blijft je milkshake wat dunner. Kersen uit de diepvries kun je zonder te ontdooien gebruiken in de kersenmilkshake, daar wordt hij alleen maar wat dikker van!
  • Tip: gebruik kersen die niet zo mooi meer zijn voor deze milkshake, zonde om weg te gooien…
Recept kersenmilkshake

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter