Zelf Kerstkoekjes maken is een heerlijk klusje voor het weekend. Nadat je de koekjes hebt gebakken, moet je ze helemaal af laten koelen en dan kun je beginnen met versieren. Een klusje waar ik al mijn concentratie voor nodig had (ik ben er niet heel handig in), dus ik werd er helemaal zen van, haha!
Kerstkoekjes
Vorig jaar maakte ik voor het eerst koekjes met Kerst, en dat werden deze gingerbread mannetjes. Té leuk, maar dit jaar wilde ik wat anders. Ik ging voor simpele zandkoekjes in de vorm van een kerstboom en versierde die met behulp van decoratiestiften. Die zijn in vrijwel elke beter gesorteerde supermarkt te koop, je vind ze bij de bakspullen.
Kerstboomkoekjes
Ik vond in mijn la nog een koeksteker in de vorm van een kerstboom. Vanaf eind oktober kun je zo’n vormpje bij verschillende winkels kopen, bijvoorbeeld deze Kerst koekjesuitstekers van Bol.com Maar je kunt dit recept voor Kerstkoekjes natuurlijk ook met andere vormpjes maken. Het is een prima basisrecept voor zandkoekjes, dus als je liever kerststerren of kerstengelen maakt in plaats van kerstboomkoekjes, kan dat natuurlijk ook ;-)


Meer kerstkoekjes recepten
Andere lekkere koekjes voor de kerst zijn bijvoorbeeld deze:
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties