Op de Kerst ontbijttafel mogen een paar dingen niet ontbreken wat mij betreft: Duivekater (typisch Noord-Hollands zoet brood) en een plakje stol met roomboter! Kerststol kun je natuurlijk rondom de feestdagen prima kant en klaar kopen, maar het is zoveel leuker om deze zelf te maken. En helemaal niet moeilijk ook, ook als je weinig ervaring hebt met zelf brood bakken (zoals ik), is dit recept prima te doen.
Zelf kerststol maken
Geloof me: indruk ga je maken met een zelfgemaakte Kerststol! Ik vond het leuk om een eigen variant te verzinnen op op de traditionele stol met rozijnen. Ik wilde hem nog meer ‘Kerst’ maken en daarom heb ik er twee ingrediënten in verwerkt die voor mij synoniem staan aan Kerst: cranberries en sinaasappel. De cranberries die als vulling in de kerststol gaan, maak ik extra lekker door ze te weken in Amaretto!
Hoe eet jij je stol?
Als het om stol gaat, zijn er volgens mij drie kampen: je hebt kamp “ik besmeer de stol met boter en eet ‘m zo”. Je hebt kamp “ik smeer de spijs uit over de hele plak” en dan heb je ook nog mensen – shock – die geen spijs lusten en het middelste gedeelte eruit halen! Zelf behoor ik tot het middelste kamp, zo lekker!
Tips
Tip: erg handig, je kunt de stol heel goed invriezen, dus je kunt hem ruim voor Kerst al maken!
Tip: in het recept voor deze kerststol week ik de cranberries in amaretto. Mocht je nu geen alcohol willen gebruiken in het recept, week de cranberries dan in sinaasappelsap. Ook erg lekker!
Neem ook eens een kijkje bij mijn andere Kerst-recepten.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties