Kip-kerrie salade. Ik vind het superlekker, maar de versie uit de supermarkt vind ik maar zo-zo… Eigenlijk vind ik geen van de kant en klare salades uit de supermarkt echt lekker. Soms smaken ze wel goed hoor, maar het is altijd weer schrikken als je zo’n bakje omdraait en de ingrediëntenlijst ziet… En dat je ze dan nog negen maanden kunt bewaren is natuurlijk ook niet normaal.
Kip kerrie salade met 6 ingrediënten
Nee, dan deze zelfgemaakte kip-kerrie salade! Maar 6 ingrediënten, makkelijker kan haast niet! Bovendien maak je deze salade in een handomdraai. Hij is in tegenstelling tot de kant en klare versie maar een paar dagen houdbaar, maar tegen die tijd is hij echt wel op hoor ;-)
Goed houdbaar
Regelmatig maak ik een portie kip-kerrie salade in het weekend, zodat ik gedurende de week steeds lekker broodbeleg klaar heb staan. Je kunt de salade een dag of drie bewaren als je hem in de koelkast bewaart, in een goed afgesloten bakje of potje. Zelf gebruik ik daar altijd een weckpot voor zoals je op de foto ziet.
Enthousiast geworden over het zelf maken van broodbeleg? Probeer ook eens deze zalmsalade, gerookte kip salade of eiersalade.

Recept kip-kerrie salade
Ingrediënten
- 300 ml kippenbouillon
- 1 kipfilet
- 4 el mayonaise (je kunt ook yoghurtmayonaise gebruiken)
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl grove mosterd
- 2 tl fijngehakte bieslook
Zo maak je het
- Breng de kippenbouillon aan de kook in een kleine pan en kook de kipfilet in ongeveer 10 minuten goed gaar.
- Laat de kipfilet afkoelen en ‘pluk’ hem met behulp van twee vorken in kleine sliertjes.
- Meng de mayonaise met de kerrie, mosterd, bieslook en de geplukte kip tot een salade. Breng de kip-kerrie salade goed op smaak met peper en zout en serveer de kip-kerrie salade op lekker grof bruinbrood.
Notities
Voedingswaarden

8 Reacties
Nelleke
18 maart 2023 at 17:01Heb de kip-kerrie salade gemaakt. Heel simpel en erg lekker!
Sandra
20 maart 2023 at 19:27Wat leuk Nelleke, fijn dat het heeft gesmaakt!
Ria
30 juli 2018 at 14:29Beste Sandra, wat leuk om deze website van je te bekijken. Complimenten!
Ik koop wel eens kip of ei salade van een bekend merk en altijd denk ik weer, nou wel weer veel saus.. en weinig kip. Ik ga deze echt een keer proberen. Succes
Demi | DE KOOKFABRIEK
25 juli 2016 at 09:47Wat lekker! Klinkt niet bewerkelijk, dus een fijn receptje! Hier houd ik van!
Nicole
24 juli 2016 at 07:56Dat klinkt goed! En zelfs voor mij te doen ;-)
Anne-Marie
22 juli 2016 at 20:44Ik zocht al een poosje naar een lekker kip-kerrie recept, deze ga ik na de vakantie een keer proberen!
Atie Groot
22 juli 2016 at 09:54Wat een goed idee Sandra en makkelijk te maken. Ziet er lekker uit.
Eef
22 juli 2016 at 08:39Deze ziet er goed uit! Ik ben ook niet zo van de kant en klare salade, wat je schrijft: meestal zijn ze een beetje zo zo (goede omschrijving ;) ).