lunch

Kip-kerrie salade zelf maken

Kip-kerrie salade

Kip-kerrie salade. Ik vind het superlekker, maar de versie uit de supermarkt vind ik maar zo-zo… Eigenlijk vind ik geen van de kant en klare salades uit de supermarkt echt lekker. Soms smaken ze wel goed hoor, maar het is altijd weer schrikken als je zo’n bakje omdraait en de ingrediëntenlijst ziet… En dat je ze dan nog negen maanden kunt bewaren is natuurlijk ook niet normaal. Nee, dan deze zelfgemaakte kip-kerrie salade! Maar 6 ingrediënten, makkelijker kan haast niet! Bovendien maak je deze salade in een handomdraai. Hij is in tegenstelling tot de kant en klare versie maar een paar dagen houdbaar, maar tegen die tijd is hij echt wel op hoor ;-)

Goed houdbaar

Regelmatig maak ik een portie kip-kerrie salade in het weekend, zodat ik gedurende de week steeds lekker broodbeleg klaar heb staan. Je kunt de salade een dag of drie bewaren als je hem in de koelkast bewaart, in een goed afgesloten bakje of potje. Zelf gebruik ik daar altijd een weckpot voor zoals je op de foto ziet.

Recept kip-kerrie salade

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: BroodbelegDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

140

kcal

Zelf kip-kerrie salade maken is helemaal niet moeilijk! Lekker als broodbeleg.

Ingrediënten

  • 300 ml kippenbouillon

  • 1 kipfilet

  • 4 el mayonaise (je kunt ook yoghurtmayonaise gebruiken)

  • 1 el kerriepoeder

  • 1 tl grove mosterd

  • 2 tl fijngehakte bieslook

Bereiding

  • Breng de kippenbouillon aan de kook in een kleine pan en kook de kipfilet in ongeveer 10 minuten goed gaar.
  • Laat de kipfilet afkoelen en ‘pluk’ hem met behulp van twee vorken in kleine sliertjes.
  • Meng de mayonaise met de kerrie, mosterd, bieslook en de geplukte kip tot een salade. Breng de kip-kerrie salade goed op smaak met peper en zout en serveer de kip-kerrie salade op lekker grof bruinbrood.

Opmerkingen

  • In een goed afgesloten potje blijft de kip-kerrie salade een paar dagen goed in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

6 Comments

  • Reply Ria

    Beste Sandra, wat leuk om deze website van je te bekijken. Complimenten!
    Ik koop wel eens kip of ei salade van een bekend merk en altijd denk ik weer, nou wel weer veel saus.. en weinig kip. Ik ga deze echt een keer proberen. Succes

    30 juli 2018 at 14:29
  • Reply Demi | DE KOOKFABRIEK

    Wat lekker! Klinkt niet bewerkelijk, dus een fijn receptje! Hier houd ik van!

    25 juli 2016 at 09:47
  • Reply Nicole

    Dat klinkt goed! En zelfs voor mij te doen ;-)

    24 juli 2016 at 07:56
  • Reply Anne-Marie

    Ik zocht al een poosje naar een lekker kip-kerrie recept, deze ga ik na de vakantie een keer proberen!

    22 juli 2016 at 20:44
  • Reply Atie Groot

    Wat een goed idee Sandra en makkelijk te maken. Ziet er lekker uit.

    22 juli 2016 at 09:54
  • Reply Eef

    Deze ziet er goed uit! Ik ben ook niet zo van de kant en klare salade, wat je schrijft: meestal zijn ze een beetje zo zo (goede omschrijving ;) ).

    22 juli 2016 at 08:39
  • Reactie achterlaten