lunch

Kip-kerrie salade zelf maken

Zelf kip-kerrie salade maken - zo makkelijk

Kip-kerrie salade. Ik vind het superlekker, maar de versie uit de supermarkt vind ik maar zo-zo… Eigenlijk vind ik geen van de kant en klare salades uit de supermarkt echt lekker. Soms smaken ze wel goed hoor, maar het is altijd weer schrikken als je zo’n bakje omdraait en de ingrediëntenlijst ziet… En dat je ze dan nog negen maanden kunt bewaren is natuurlijk ook niet normaal. Nee, dan deze zelfgemaakte kip-kerrie salade! Maar 6 ingrediënten, makkelijker kan haast niet! Bovendien maak je deze salade in een handomdraai. Hij is in tegenstelling tot de kant en klare versie maar een paar dagen houdbaar, maar tegen die tijd is hij echt wel op hoor ;-)

Regelmatig maak ik een portie kip-kerrie salade in het weekend, zodat ik gedurende de week steeds lekker broodbeleg klaar heb staan. Je kunt de salade een dag of drie bewaren als je hem in de koelkast bewaart, in een goed afgesloten bakje of potje. Zelf gebruik ik daar altijd een weckpot voor zoals je op de foto ziet.

Recept kip-kerrie salade

Voor ongeveer 4 dikbelegde boterhammen

 • 300 ml kippenbouillon
 • 1 kipfilet
 • 4 el mayonaise (vind je dit te vet? Je kunt ook yoghurtmayonaise gebruiken)
 • 1 el kerriepoeder
 • 1 tl mosterd
 • 2 el fijngehakte bieslook

Breng de kippenbouillon aan de kook in een kleine pan en kook de kipfilet in ongeveer 10 minuten goed gaar.

Laat de kipfilet afkoelen en ‘pluk’ hem met behulp van twee vorken in kleine sliertjes.

Meng de mayonaise met de kerrie, mosterd, bieslook en de geplukte kip tot een salade. Breng de kip-kerrie salade goed op smaak met peper en zout en serveer de kip-kerrie salade op lekker grof bruinbrood.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

6 Comments

 • Reply Ria

  Beste Sandra, wat leuk om deze website van je te bekijken. Complimenten!
  Ik koop wel eens kip of ei salade van een bekend merk en altijd denk ik weer, nou wel weer veel saus.. en weinig kip. Ik ga deze echt een keer proberen. Succes

  30 juli 2018 at 14:29
 • Reply Demi | DE KOOKFABRIEK

  Wat lekker! Klinkt niet bewerkelijk, dus een fijn receptje! Hier houd ik van!

  25 juli 2016 at 09:47
 • Reply Nicole

  Dat klinkt goed! En zelfs voor mij te doen ;-)

  24 juli 2016 at 07:56
 • Reply Anne-Marie

  Ik zocht al een poosje naar een lekker kip-kerrie recept, deze ga ik na de vakantie een keer proberen!

  22 juli 2016 at 20:44
 • Reply Atie Groot

  Wat een goed idee Sandra en makkelijk te maken. Ziet er lekker uit.

  22 juli 2016 at 09:54
 • Reply Eef

  Deze ziet er goed uit! Ik ben ook niet zo van de kant en klare salade, wat je schrijft: meestal zijn ze een beetje zo zo (goede omschrijving ;) ).

  22 juli 2016 at 08:39
 • Reactie achterlaten