Menu
zoet

Koekjes met witte chocolade en cranberry

Koekjes met witte chocolade en cranberry

Deze koekjes zijn echt superlekker: zoet door de witte chocolade en met een klein zuurtje van de cranberry’s. De koekjes blijven van binnen een beetje zacht en hebben aan de zijkant een krokant randje. Lekker bij de koffie of thee, je blijft er van eten… De inspiratie voor deze koekjes vond ik op het blog van Sally’s Baking Addition.

Kerst koekjes

Door de cranberries hebben deze koekjes wel iets Kerstigs, vind je niet? Gelukkig kun je gedroogde cranberry het hele jaar door kopen, en hoef je je dus niet te beperken tot de feestdagen om deze lekkere zachte koekjes te bakken! 

Witte chocolade koekjes

Tip: vervang de cranberry’s gerust door rozijnen als je die lekkerder vindt.

Koekjes met witte chocolade en cranberry

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: KoekjesDifficulty: Eenvoudig
Voor

15

koekjes
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

130

kcal

Zachte witte chocolade koekjes met een bros randje, gevuld met stukken witte chocolade en cranberries.

Ingrediënten

  • 85 gr boter

  • 75 gr lichte basterdsuiker

  • 25 gr kristalsuiker

  • 0,5 ei

  • 1 tl vanille-extract

  • 125 gr bloem

  • 1 el maizena

  • 0,5 el bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 75 gr witte chocolade

  • 50 gr cranberries

Bereiding

  • Klop de boter romig met de basterdsuiker en de kristalsuiker. Dit gaat het makkelijkste met een mixer.
  • Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop nogmaals door.
  • Zeef in een aparte kom de bloem, maizena, bakpoeder en het zout. Doe dit mengsel beetje bij beetje onder voortdurend kloppen bij het botermengsel en mix door tot alles is opgenomen in het deeg.
  • Hak de witte chocolade grof en roer deze samen met de cranberries met behulp van een spatel door het deeg.
  • Dek het deeg af in de kom en laat minimaal twee uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en rol 15 balletjes van het deeg. De koekjes lopen uit, dus ik raad aan om de koekjes in twee batches te bakken. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en bak de koekjes in 10 minuten af. Ze zijn dan in het midden nog bleek en hebben een lichtbruin randje.

Opmerkingen

  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel, dan blijven ze minstens enkele dagen lekker. Tip: je kunt het deeg voor de koekjes al een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Of rol alvast bolletjes van het deeg en vries deze in, dan kun je altijd snel koekjes bakken als je zin hebt in iets lekkers!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Koekjes met cranberry en witte chocolade

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter