zoet

Koekjes met witte chocolade en cranberry

Koekjes met witte chocolade en cranberry

Deze koekjes zijn echt superlekker: zoet door de witte chocolade en de cranberry’s, en de noten geven de koekjes een lekkere crunch. Door de cranberry’s vind ik ze ook super geschikt om te serveren tijdens de Kerst, lekker bij de koffie of thee!

Tip: vervang de cranberry’s gerust door rozijnen. Houd je niet van amandelen? Vervang dan door andere noten naar smaak.

Recept koekjes met witte chocolade en cranberry

(voor ca 25 koekjes)

  • 125 gr roomboter
  • 100 gr kristalsuiker
  • 75 gr donkere basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 140 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 75 gr havermout
  • 150 gr witte chocolade
  • 75 gr amandelen
  • 50 gr gedroogde cranberries of rozijnen

Doe de suiker, basterdsuiker en boter in een kom. Klop met de mixer tot een romig geheel. Doe het merg van het vanillestokje erbij, voeg het ei toe en mix nogmaals goed door.

Doe de bloem, bakpoeder, zout en havermout in een kom en meng door elkaar. Roer dit mengsel door het botermengsel.

Hak de witte chocolade en de amandelen grof en roer deze samen met de cranberries door het beslag. Zet het deeg een kwartier in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol steeds een beetje deeg met twee handen tot een balletje en druk deze plat op de bakplaat (waarschijnlijk moet je de koekjes in 2 porties bakken. Zo ja, zet het deeg tussentijds dan terug in de koelkast.

Bak de koekjes in 15 minuten gaar en lichtbruin. Laat de koekjes even afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten