Menu
ontbijt

Koffie baked oats met speculoos

koffie baked oats met speculoos

Baked oats – het klinkt helemaal hip maar eigenlijk is het gewoon havermout die je bakt in de oven! Door het bakken krijgt je havermout ontbijt weer een heel andere structuur dan wanneer je er bijvoorbeeld pap van zou maken. Lekker! Deze keer geef ik je mijn recept voor koffie baked oats met speculoos.

Havermout uit de oven

Baked oats is dus een havermout ontbijt dat je klaarmaakt in de oven. Het moet ongeveer 20-25 minuten in de oven, dus dit is geen ontbijt als je veel haast hebt om de deur uit te gaan. Dan kun je beter kiezen voor deze havermoutpap met banaan bijvoorbeeld.

Koffie baked oats met speculoos

Veel mensen drinken koffie bij het ontbijt, dus waarom dit niet direct verwerken in je ontbijtje zelf? Tadaa: koffie baked oats! En om het extra lekker te maken, voegen we speculoos toe. Je kent deze koffiekoekjes van Lotus vast wel. Als je ergens een koffietje bestelt, krijg je ze soms geserveerd bij je bestelling.

Deze koffiekoekjes smaken een beetje speculaas-achtig. In dit recept gebruik je zowel speculoos koekjes, als speculoospasta. Die laatste is echt een uitvinding, zo lekker! Heerlijk smeuïge pasta die heel heftig naar speculoos smaakt. Het is ook heerlijk op brood of op bijvoorbeeld een pannenkoek.

Goed, genoeg gekletst! Door naar het koffie baked oats recept:

Koffie baked oats

5 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: Uit de ovenNiveau: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

428

kcal

Een heerlijk warm en zoet ontbijt: koffie baked oats met speculoos

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 100 gr 100 havermout

  • 0,5 tl 0,5 bakpoeder

  • 1 snuf 1 zout

  • 1 tl 1 speculaaskruiden

  • 1 zakje 1 oploskoffie

  • 150 ml 150 melk

  • 1 1 banaan

  • 1 1 ei

  • 2 el 2 speculoospasta + eventueel extra

  • 3 3 speculooskoekjes

Bereiding

  • Verwarm de melk met de oploskoffie en verhit dit onder regelmatig doorroeren, tot de koffie is opgelost.
  • Doe ondertussen de havermout, bakpoeder, zout en speculaaskruiden in een kom en meng door elkaar.
  • Prak de banaan goed fijn en klop het ei los. Meng dit door het havermoutmengsel.
  • Roer ten laatste de warme melk door de havermout en schep het beslag in een ovenschaal.
  • Je kunt nu desgewenst nog een paar theelepeltjes speculoospasta in het beslag ‘verstoppen’. Verdeel een paar speculooskoekjes over het havermoutmengsel.
  • Bak de koffie baked oats 20-25 minuten.
  • Verwarm ondertussen de speculoospasta zodat deze vloeibaar wordt, en ‘drizzle’ deze over de koffie baked oats heen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

recept baked oats met speculoos

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter