Koffie-liefhebbers opgelet! Dit koffiemousse recept is ontzettend te maken en héél lekker. Als je van ‘het zwarte goud’ houdt, is dit makkelijke toetje echt iets voor jou.
Koffiemousse toetje
Misschien neem je na een etentje ook graag nog een lekker bakje koffie als afsluiter? Of neem je liever een lekker toetje? Als je dit recept maakt, hoef je niet te kiezen! Dit toetje is namelijk een heerlijk dessert én je kopje koffie in één. En het mooiste is: voor deze koffie mousse heb je maar drie ingrediënten nodig…
Koffiemousse maken

Dit koffiemousse toetje bestaat maar uit een paar ingrediënten:
- Slagroom
- Suiker
- Espresso
- Optioneel: Amaretto
Je mixt de ingrediënten simpelweg door elkaar om de mousse te maken. Even laten opstijven in de koelkast en je koffie mousse is klaar!
Garnering

Desgewenst kun je het toetje nog garneren met mokkaboontjes. Het is ook erg lekker om er koekjes bij te serveren waarmee je de mousse op kunt lepelen. Lange vingers zijn hier heel geschikt voor, en met cantuccini is het ook heerlijk.
De koffie mousse voorbereiden en bewaren
Als je dit koffiemousse recept gaat maken, is het belangrijk om op tijd te beginnen. De espresso dient namelijk helemaal koud te zijn voor je hem door de room klopt. En na het opkloppen moet het toetje ook nog even opstijven in de koelkast.

Zelf maak ik de mousse het liefste op de dag zelf, maar je zou het toetje ook een dag kunnen bewaren. Dek het dan af met plasticfolie of een bijenwasdoek, en bewaar in de koelkast.

Koffiemousse maken
Ingrediënten
- 1 espresso
- 250 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 1 el Amaretto (optioneel)
- mokkaboontjes als garnering (optioneel)
Zo maak je het
- Zet de espresso en laat deze volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Klop de slagroom stijf en mix beetje bij beetje de suiker erdoor. De slagroom moet ietsje stijver geklopt worden dan je hem uiteindelijk wilt hebben, want de espresso maakt het weer iets dunner.
- Mix ten slotte rustig de espresso en de Amaretto door de opgeklopte room, tot de koffieroom de dikte heeft die jij het lekkerste vindt. Zelf klop ik het ‘t liefste niet al te lang door, zodat het nog een klein beetje lobbig is. In de koelkast zal het geheel ook weer wat opstijven.
- Schep de koffie mousse in glazen of bakjes en laat minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met mokkaboontjes.
Voedingswaarden

Nog geen reacties