Menu
desserts

Koffiemousse maken

Koffiemousse maken

Koffie-liefhebbers opgelet! Dit koffiemousse recept is ontzettend te maken en héél lekker. Als je van ‘het zwarte goud’ houdt, is dit makkelijke toetje echt iets voor jou.

Koffiemousse toetje

Misschien neem je na een etentje ook graag nog een lekker bakje koffie als afsluiter? Of neem je liever een lekker toetje? Als je dit recept maakt, hoef je niet te kiezen! Dit toetje is namelijk een heerlijk dessert én je kopje koffie in één. En het mooiste is: voor deze koffie mousse heb je maar drie ingrediënten nodig…

Koffiemousse maken

koffie toetje met amaretto

Dit koffiemousse toetje bestaat maar uit een paar ingrediënten:

  • Slagroom
  • Suiker
  • Espresso
  • Optioneel: Amaretto

Je mixt de ingrediënten simpelweg door elkaar om de mousse te maken. Even laten opstijven in de koelkast en je koffie mousse is klaar!

Garnering

koffiemousse toetje

Desgewenst kun je het toetje nog garneren met mokkaboontjes. Het is ook erg lekker om er koekjes bij te serveren waarmee je de mousse op kunt lepelen. Lange vingers zijn hier heel geschikt voor, en met cantuccini is het ook heerlijk.

De koffie mousse voorbereiden en bewaren

Als je dit koffiemousse recept gaat maken, is het belangrijk om op tijd te beginnen. De espresso dient namelijk helemaal koud te zijn voor je hem door de room klopt. En na het opkloppen moet het toetje ook nog even opstijven in de koelkast.

koffie mousse

Zelf maak ik de mousse het liefste op de dag zelf, maar je zou het toetje ook een dag kunnen bewaren. Dek het dan af met plasticfolie of een bijenwasdoek, en bewaar in de koelkast.

Koffiemousse maken

5 from 1 stem
Gang: ToetjeKeuken: KoffieNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes

Een lekkere luchtige mousse met koffie smaak. Een makkelijk en lekker toetje.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 espresso

  • 250 ml 250 slagroom

  • 50 gr 50 suiker

  • 1 el 1 Amaretto (optioneel)

  • mokkaboontjes als garnering (optioneel)

Bereiding

  • Zet de espresso en laat deze volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Klop de slagroom stijf en mix beetje bij beetje de suiker erdoor. De slagroom moet ietsje stijver geklopt worden dan je hem uiteindelijk wilt hebben, want de espresso maakt het weer iets dunner.
  • Mix ten slotte rustig de espresso en de Amaretto door de opgeklopte room, tot de koffieroom de dikte heeft die jij het lekkerste vindt. Zelf klop ik het ‘t liefste niet al te lang door, zodat het nog een klein beetje lobbig is. In de koelkast zal het geheel ook weer wat opstijven.
  • Schep de koffie mousse in glazen of bakjes en laat minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met mokkaboontjes.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

makkelijk toetje met koffie

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter