Menu
tips & trucs

Koken met restjes pasta

Pasta pesto met spek en kip

Met zijn allen gooien we veel te veel eten weg. Wist je dat er wereldwijd 1,3 miljard ton goed eten per jaar wordt weggegooid (bron: Instock.nl). 15% daarvan wordt weggegooid door huishoudens, en daar kun je dus zelf verandering in proberen te brengen. Dat is minder moeilijk dan het lijkt, want met bijna alle restjes kun je nog wel iets lekkers maken. Daarom een serie blogs over dit onderwerp. Ik schreef al eerder over koken met restjes zuivel, koken met restjes fruit en koken met restjes groenten. Vandaag geef ik je tips om een restje pasta op te maken. Want echt, weggooien hoeft niet!

Pastasalade

Van een restje gekookte pasta maak je de volgende dag makkelijk een pastasalade. Maak bijvoorbeeld een snelle lunch door je restje pasta te mengen met wat tonijn uit blik, mayonaise, kappertjes, rode ui en rocula. Of maak een pastasalade Caprese, met pesto, tomaat en mozzarella. Je kunt in zo’n pastasalade ook heel veel andere restjes kwijt, denk aan restjes vlees, kaas en groenten.

Pasta-omelet

Je kunt je restje pasta ook opbakken met een geklutst eitje en wat restjes groenten en geraspte kaas. Bak deze net als een omelet in de koekenpan. Klinkt vreemd maar is erg lekker!

Pasta-ovenschotel

Een restje pasta met saus kun je in een ingevet ovenschaaltje doen. Klop een eitje los met wat room en geraspte kaas en giet dit over de pasta. Zet het in de oven tot er een mooi knapperig korstje op de pasta heeft gevormd. Eet er wat brood of salade bij en je hebt weer een complete maaltijd!

In de soep

Een restje pasta zonder saus kun je goed gebruiken als vulling voor soep.

Bekijk hier al mijn pasta-recepten.

Restje pasta

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter