Menu
ontbijt

Kokos pancakes met mango en geroosterde kokos

Kokos pancakes met mango

Deze kokos pancakes met mango zijn zo ontzettend lekker! Jullie hebben al vaker pancake recepten voorbij zien komen op mijn blog en ook dit is weer een ontzettend lekker receptje! Lekker tropisch door de combinatie van mango en kokos. De kokos komt zowel terug in het pancakebeslag en als topping. Ik kwam het idee voor deze kokos pancakes met mango trouwens tegen in Gezond Eten magazine. Nu zijn deze kokos pancakes eigenlijk helemaal niet zo gezond maar heel erg lekker zijn ze wel. Een perfect ontbijtje voor de zondagochtend maar – waarom ook niet – maak ze gewoon ook eens lekker doordeweeks! Als je het beslag de avond van tevoren alvast klaarmaakt, kan dat namelijk prima.

Geroosterde kokos

Rooster jij je geraspte kokos wel eens? Zo niet, probeer dat eens een keer. De kokos krijgt er een heel andere smaak door. Het wordt wat voller en meer uitgesproken van smaak dan wanneer je de kokos niet roostert. Echt heel lekker!

Kokos pancakes met mango en geroosterde kokos

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: AmerikaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

porties
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

20

minutes
Calorieën

652

kcal

Een ontbijt met tropische smaken: lekker dikke pancakes met kokos en mango.

Ingrediënten

  • 90 gr boter

  • 300 gr bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 100 gr geraspte kokos

  • 1 snufje zout

  • 300 ml melk

  • 2 eieren

  • Om te garneren: plakjes mango, (ahorn)siroop, of yoghurt/crème fraîche met vanillesuiker

Bereiding

  • Doe 4 el kokos in een klein pannetje en rooster (zonder olie) al omscheppend tot de kokos begint te kleuren. Laat afkoelen.
  • Smelt de boter en doe deze samen met het bloem, de bakpoeder, kokos, vanillesuiker en het zout in een kom.
  • Voeg de helft van de melk toe en roer het beslag goed door. Voeg de rest van de melk toe en roer nogmaals goed door.
  • Klop een voor een de eieren door het beslag.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en schep vier hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in ongeveer twee minuten per kant gaar (zet het vuur niet te hoog). Ga zo door tot het beslag op is.
  • Het is lekker om de kokos pancakes te beleggen met wat (met vanillesuiker gezoete) yoghurt of losgeklopte crème fraîche, vers fruit (mango) en bijvoorbeeld wat (ahorn) stroop of karamelsaus.

Opmerkingen

  • Je kunt de pannenkoeken al eerder klaarmaken en in de koelkast bewaren tot gebruik. Ze blijven in de koelkast een dag of twee houdbaar. Warm ze voor het eten weer even op in de pan of magnetron.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept kokos pancakes met mango

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter