ontbijt

Kokos pancakes met mango en geroosterde kokos

Kokos pancakes met mango

Deze kokos pancakes met mango zijn zo ontzettend lekker! Jullie hebben al vaker pancake recepten voorbij zien komen op mijn blog en ook dit is weer een ontzettend lekker receptje! Lekker tropisch door de combinatie van mango en kokos. De kokos komt zowel terug in het pancakebeslag en als topping. Ik kwam het idee voor deze kokos pancakes met mango trouwens tegen in Gezond Eten magazine. Nu zijn deze kokos pancakes eigenlijk helemaal niet zo gezond maar heel erg lekker zijn ze wel. Een perfect ontbijtje voor de zondagochtend maar – waarom ook niet – maak ze gewoon ook eens lekker doordeweeks!

Recept kokos pancakes

(voor 4 personen)

  • 6 el roomboter
  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 10 el geraspte kokos
  • snufje zout
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • Om te garneren: plakjes mango, (ahorn)siroop, of yoghurt/crème fraîche met vanillesuiker

Zo maak je de kokos pancakes met mango

  • Doe 4 el kokos in een klein pannetje en rooster (zonder olie) al omscheppend tot de kokos begint te kleuren. Laat afkoelen.
  • Smelt de boter en doe deze samen met het bloem, de bakpoeder, kokos, vanillesuiker en het zout in een kom.
  • Voeg de helft van de melk toe en roer het beslag goed door. Voeg de rest van de melk toe en roer nogmaals goed door.
  • Klop een voor een de eieren door het beslag.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en schep vier hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in ongeveer twee minuten per kant gaar (zet het vuur niet te hoog). Ga zo door tot het beslag op is.
  • Het is lekker om de kokos pancakes te beleggen met wat (met vanillesuiker gezoete) yoghurt of losgeklopte crème fraîche, vers fruit (mango) en bijvoorbeeld wat (ahorn) stroop of karamelsaus.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten