snel klaar

Komkommersalade met kipfilet

Gepocheerde kokoskip met komkommersalade

Deze komkommersalade met gepocheerde kip en krokante nootjes is een heerlijk licht hoofdgerecht voor een warme dag. Het is heel snel klaar en nog gezond ook! Binnen een kwartiertje staat deze kokoskip met komkommersalade op tafel. Het is een licht gerecht en ‘low carb’ oftewel met maar weinig koolhydraten. Ideaal om na het sporten klaar te maken bijvoorbeeld, krijg je meteen een portie eiwitten binnen via de kip.

Ik vind dit ook een ideaal recept voor dagen waarop ik alleen eet. Eerlijk is eerlijk, op dagen dat manlief niet thuis eet bestel ik meestal een pizza :-) Maar soms heb ik wel zin om iets lekkers voor mezelf klaar te maken. Dan moet het wel iets zijn wat snel op tafel staat en daar voldoet dit recept zeker aan. Bovendien is het super smaakvol! Vooral de dressing die je maakt met het kookvocht (wat een vies woord is dat eigenlijk) heeft een heerlijk romige kokossmaak, dat het hele gerecht meteen superveel smaak geeft. Dit in combinatie met de knapperige taugé en een beetje pit van de rode peper… Heerlijk!

Recept komkommersalade met kipfilet

(hoofdgerecht voor 2 personen)

  • 2 flinke kipfilets
  • 200 ml kokosmelk
  • 40 gr suiker
  • 3 el vissaus
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 4 handjes taugé
  • 2 handjes cashewnoten
  • 1 el geraspte kokos

Zo maak je de gepocheerde kokoskip met komkommersalade

  • Sla de kipfilets plat met een deegroller.
  • Doe de kip samen met de kokosmelk, suiker, vissaus en het sap van een halve limoen in een pan. Dek af met een deksel en laat een kwartier zachtjes sudderen. Laat de kipfilet iets afkoelen.
  • Bak de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Hak ze grof.
  • Snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel eerst de zaadjes en de zaadlijsten als je niet van pittig houdt)
  • Schaaf lange linten van de komkommer met behulp van een dunschiller of kaasschaaf.
  • Maak een dressing van het overgebleven kookvocht van de gepocheerde kip, en het sap van een halve limoen.
  • Meng de dressing door de komkommer en verdeel de komkommersalade over de borden.
  • Verdeel de taugé over de komkommerlinten.
  • Snijd de kipfilets in plakken en schik deze over de komkommersalade. Bestrooi met de cashewnoten, rode peper en geraspte kokos.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten