soep voorgerechten

Komkommersoep

Komkommersoep

Ik vind deze komkommersoep een erg fijn gerechtje omdat je het al volledig van tevoren klaar kunt maken. Ideaal dus als amuse of klein voorgerechtje voor een etentje. Ik heb het recept via een vriendin gekregen, die het weer had gevonden in de Allerhande.

Recept komkommersoep

(4 personen)

  • 1/2 komkommer
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 4 takjes verse munt
  • 2 el volle yoghurt
  • 250 ml groentenbouillon

Schil de komkommer, snijd over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper het sjalotje en fruit deze in de olijfolie. Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat vijf minuten zacht koken. Voeg peper en zout naar smaak te. Hak de munt fijn (houd 4 blaadjes apart) en voeg toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer en roer de yoghurt erdoor. Laat minimaal drie uur afkoelen in de koelkast en serveer in kleine glaasjes, gegarneerd met een blaadje verse munt.

Het is erg lekker om de komkommersoep te serveren met een rolletje van gerookte zalm en crème fraîche.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten