Menu
hersenspinsels

Koningsdag – oranje recepten

Carrot Mugcake - gezonde mugcake

Het is weer bijna Koningsdag. Nu moet ik zeggen dat ik persoonlijk eigenlijk niet zoveel met Koningsdag heb, maar met oranje recepten des te meer. Een paar van mijn favoriete gerechten zijn namelijk oranje recepten! Wat dacht je van carrot cake of een overheerlijke wortelsoep? Dus bij deze, mijn favoriete oranje Koningsdag recepten, van zoete taart en tussendoortjes tot hartige bijgerechten, soepjes en sapjes. Fijne Koningsdag!

Oranje ontbijt

De dag begint lekker oranje met een carrot mugcake. Extra fijn: deze mugcake is heel gezond! Zeker op Koningsdag is het fijn om te starten met een goede bodem en dat zit met dit recept wel goed. Er zit havermout in dus dat vult goed, een fijne bodem voor de drankjes die vast komen gaan. En dankzij de wortel heb je ook al een beetje groente binnen voor vandaag, daar kom je de rest van de dag waarschijnlijk niet aan toe ;-)

Healthy snackballetjes

Carrot cake balletjes

Leuk om te serveren of Koningsdag zijn deze lekkere carrot cake balletjes. Kleine balletjes gevuld met onder meer dadels en abrikozen, en wortel natuurlijk! Deze gezonde snackballetjes smaken lekker kruidig en vullen nog goed ook.

Carrot Cake

Carrot cake met roomkaasfrosting

Ook heerlijk is een flink stuk van deze carrot cake. Een dikke laag frosting erop is onmisbaar en dat is precies wat deze carrot cake zo ontzettend lekker maakt (hoewel de smeuïge, kruidige cake met wortel en banaan op zichzelf ook al heel erg goed smaakt!)

Sinaasappelcake

Sinaasappelcake met wortel

Deze sinaasappelcake is weer eens iets anders dan anders. Hij ruikt heerlijk en smaakt net zo goed. Met wat noten kun je er een lekkere bite aan geven, maar ook zonder is hij erg lekker. Het laagje icing bovenop maakt hem extra speciaal.

Hartige oranje recepten voor het avondeten

Wortelsoep met appel en gember

‘s Avonds kun je een oranje menu serveren! Begin bijvoorbeeld met bovenstaande wortelsoep.

Op je oranje Koningsdag menu mogen ook deze gevulde zoete aardappels niet ontbreken. Ik vind ze echt fantastisch lekker!

Chili met zoete aardappel

Ook heel lekker, deze chili van zoete aardappel. Dankzij de kidneybonen en zoete aardappel vult deze chili ontzettend goed. Een prima bodem waarmee je er zeker nog een paar uurtjes tegenaan kan.

Kater na Koningsdag?

Sapje met wortel en gember

Ennehh, heb je de volgende morgen een kater? Maak dan dit oranje sapje met wortel, appel en gember. Dan heb je gelijk wat vitamines binnen en gember helpt tegen misselijkheid.

Fijne Koningsdag!

Oranje recepten voor Koningsdag

2 Reacties

 • Anne-Marie
  26 april 2017 at 06:28

  Mmmm, moet die carrotcake balletjes snel weer eens maken, die waren lekker!

  Reply
 • Eef
  26 april 2016 at 21:04

  Wat een leuke oranje recepten! Bedacht me laatst dat ik vrij weinig “oranje” op mijn blog heb staan maar jij hebt een prachtige collectie. Fijne koningsdag morgen :)

  Reply

Laat een reactie achter