Menu
hersenspinsels

Koningsdag – oranje recepten

Carrot Mugcake - gezonde mugcake

Over twee dagen is het weer zover: Koningsdag. Nu moet ik zeggen dat ik persoonlijk eigenlijk niet zoveel met Koningsdag heb, maar met oranje recepten des te meer. Een paar van mijn favoriete gerechten zijn namelijk oranje recepten! Wat dacht je van carrot cake of een overheerlijke wortelsoep? Dus bij deze, mijn favoriete oranje Koningsdag recepten, van zoete taart en tussendoortjes tot hartige bijgerechten, soepjes en sapjes. Fijne Koningsdag!

Oranje ontbijt

De dag begint lekker oranje met een carrot mugcake. Extra fijn: deze mugcake is heel gezond! Zeker op Koningsdag is het fijn om te starten met een goede bodem en dat zit met dit recept wel goed. Er zit havermout in dus dat vult goed, een fijne bodem voor de drankjes die vast komen gaan. En dankzij de wortel heb je ook al een beetje groente binnen voor vandaag, daar kom je de rest van de dag waarschijnlijk niet aan toe ;-)

Zoete recepten РCarrot Cake en healthy snackballetjes

Leuk om te serveren of Koningsdag. Of misschien nog wel slimmer: ga aan de bak en verkoop je zelfgemaakte zoete oranje recepten langs de weg! Wat dacht je van:

Gezonde carrot cake balletjes

Gezonde carrot cake balletjes. Deze gezonde snackballetjes smaken lekker kruidig en zijn nog gezond ook.

Liever iets anders zoets wat minder goed voor je is? Maak dan mijn favoriete carrot cake of deze sinaasappelcake.

Hartige oranje recepten voor het avondeten

Wortelsoep met appel en gember

‘s Avonds kun je een oranje menu serveren! Begin bijvoorbeeld met bovenstaande wortelsoep.

Daarna heb je misschien wel trek in iets zondigs? Een hamburger bijvoorbeeld? Maak dan eens deze zoete aardappel burgers. Een vegetarisch alternatief voor een hamburger en natuurlijk prachtig oranje!

Op je oranje Koningsdag menu mogen ook deze gevulde zoete aardappels niet ontbreken. Ik vind ze echt fantastisch lekker!

Chili met zoete aardappel

Ook heel lekker, deze chili van zoete aardappel. Dankzij de kidneybonen en zoete aardappel vult deze chili ontzettend goed. Een prima bodem waarmee je er zeker nog een paar uurtjes tegenaan kan.

Kater na Koningsdag?

Ennehh, heb je de volgende morgen een kater? Maak dan dit oranje sapje met wortel, appel en gember. Dan heb je gelijk wat vitamines binnen en gember helpt tegen misselijkheid.

Fijne Koningsdag!

2 Reacties

 • Anne-Marie
  26 april 2017 at 06:28

  Mmmm, moet die carrotcake balletjes snel weer eens maken, die waren lekker!

  Reply
 • Eef
  26 april 2016 at 21:04

  Wat een leuke oranje recepten! Bedacht me laatst dat ik vrij weinig “oranje” op mijn blog heb staan maar jij hebt een prachtige collectie. Fijne koningsdag morgen :)

  Reply

Laat een reactie achter