snel klaar vis

Koolvis met parmaham en pesto

Koolvis met parmaham en pesto

Dit recept publiceerde ik bijna drie jaar geleden al op mijn blog, maar met waarschijnlijk de aller-aller slechtste foto die je je kunt indenken. Ik blogde toen pas een paar maanden gebruikte mijn smartphone om foto’s te maken. Helaas was de foto-kwaliteit toch niet zo goed maar jemig, dat alleen kan ik echt niet de schuld geven. Zo vreselijk lelijk als die foto was! De foto is verwijderd van mijn blog maar Google is ongenadig, die onthoud gewoon dat die foto ooit bij het recept stond en plaatst die heel fijn naast het zoekresultaat in Google. Kijk hier maar. Tja, vind je het gek dat dit recept zo weinig bezoekers trekt ;-)

Op Facebook zag ik een oproep langskomen van Eten maken met betrekking tot het Foodblogevent van mei. De naam van het event: het oog eet ook mee. Tja, toen moest ik natuurlijk meteen denken aan mijn befaamde koolvis met parmaham, waar mijn lieve collega’s me graag mee pesten ;-) Ik besloot dan ook dit recept opnieuw te maken en deze keer te proberen het gerecht iets aantrekkelijker te fotograferen. Eerlijk is eerlijk, foodfotografie blijf ik lastig vinden, maar ten opzichte van het oude recept is het toch een flinke verbetering of niet?

Allee, genoeg gekletst: laten we eens over het recept beginnen! Ik had nog een paar stukken koolvis in de vriezer liggen die ik graag op wilde maken, en een restje parmaham in de koelkast. Tja dan sla je natuurlijk al snel aan het combineren! Het resultaat was deze koolvis met parmaham en pesto. Je kunt de parmaham overigens prima vervangen door ontbijtspek als je dat lekkerder vindt.

Recept koolvis met parmaham voor 4 personen

 • 4 stukken koolvis
 • 8 plakken parmaham of ontbijtspek
 • 4 tl pesto
 • olijfolie

Bestrijk de vis aan een kant met een theelepeltje pesto en dek af met een plak parmaham. Draai de vis om en herhaal dit. Vouw het pakketje een beetje dicht en bak de vis in 8 minuten gaar in wat olijfolie, op een matig vuur. Draai halverwege de baktijd om.

Het is lekker om de koolvis te serveren met groene groenten, sperziebonen bijvoorbeeld. Garneer de koolvis eventueel met een takje basilicum.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

5 Comments

 • Reply Simone | Simone's Kitchen

  O hahahaha… Ja die oude is echt prachtig! Lang leven google.. En dan ben je toch maar mooi een heel stuk gekomen sinds die tijd!

  4 juni 2016 at 06:36
  • Reply Sandra

   Hihi erg hè…

   4 juni 2016 at 15:48
 • Reply TessaC

  Ik twijfel of ik de oude foto’s zal vervangen, het heeft ook wel weer wat… Je ziet het verschil, de groei. Alleen zien je lezers dat niet want die lezen niet in chronologische volgorde. Ik vind je foto geslaagd, het ziet er heerlijk uit en daar gaat het om!

  25 mei 2016 at 02:36
 • Reply Anne-Marie

  Geweldig die oude foto, heel herkenbaar ook helaas. Ben nu ook af en toe oudere blogposts opnieuw aan het koken en fotograferen. Maar blijft mijn zwakke punt… Mooie foto heb je ervan gemaakt!

  5 mei 2016 at 05:31
 • Reply Eef

  Super foto van wat volgens mij een heel erg lekker recept is. Hopelijk onthoudt Mr. google snel de nieuwe foto ;)

  4 mei 2016 at 11:30
 • Reactie achterlaten