Menu
reviews

Koop een Kip – biologische kip bij je thuisbezorgd

Koop een Kip

Met mijn familie had ik er al vaak grappen over gemaakt. Koop een Koe, Koop een Varken… Wanneer komen ze nu eens met Koop een Kip? Nooit gedacht dat dit waarheid zou worden maar in januari zag ik het ineens langskomen op mijn Twitter-timeline. Ja hoor, Koop een Kip is gelanceerd!

Net als bij de vorige twee initiatieven koop je hier met meerdere mensen een ‘lot’ vlees. Zijn er voldoende mensen die een bestelling hebben geplaatst, dan worden de kippen geslacht en krijg je een pakket met de lekkerste stukjes kip thuisbezorgd.

Update: sinds 2021 heet Koop een Kip nu Grutto.

Je kippen worden geslacht

Eind januari plaatste ik mijn bestelling bij Koop een Kip en nog geen week later kreeg ik een emailtje met een nogal lugubere onderwerpsregel: Je kippen worden geslacht. Slik… Nou ja, je weet dat dit erbij hoort en het is in ieder geval een fijn idee dat deze kippen een goed leven hebben gehad.

Geen plofkip maar kippen van de biologische boer. Ze mogen naar buiten wanneer ze willen en scharrelen hun voer zelf bij elkaar in het gras. Geen antibiotica en andere enge dingen, gewoon pure kip! Als je dan toch vlees wilt eten, dan maar liever zo, toch?

Een kleine week na dit mailtje kreeg ik weer een bericht van Koop een Kip. De volgende dag zou mijn pakket worden bezorgd, tussen 13.00 en 14.00 uur. De hele dag thuisblijven hoeft dus niet, en bovendien kun je bij je bestelling aangeven op welke dag je het pakket wilt ontvangen. Wel zo handig als je net zoals ik ik fulltime werkt. Erg goede service!

Zoals ik al bij Koop een Koe en Koop een Varken had ervaren kreeg ik ook nu weer een nette, goed gekoelde doos thuisbezorgd. Alle stukjes vlees waren keurig in plastic geseald en konden zo de vriezer in. Extra fijn: de kipfilets zijn per stuk verpakt (vaak gebruik ik maar één filetje als ik een maaltijd maak).

Het Koop een Kip pakket

Bij Koop een Kip bestel je een pakket met in totaal ongeveer 6 kilo vlees. Wat je kunt verwachten: twee complete leghaantjes, stokjes saté, kipfilet met en zonder vel, kippendijen, -karbonade en -vleugels en drumsticks.

Dit lijkt veel en dat is het ook, maar al dit vlees past precies in één van je vrieslades. Veel ruimte heb je er dus niet voor nodig.

Je ontvangt in jouw Koop een Kip pakket in totaal vier kippen & twee leghaantjes. Met die laatste was ik extra blij: in plaats van direct na de geboorte vergast te worden, kun je er nu een prima maaltijd van maken!

Het Koop een Kip pakket kost €79,95 en daar kun je 18 maaltijden van maken.

En toen werd er geproefd…

Inmiddels heb ik de kippenvleugeltjes geproefd (heerlijk!) en de kipfilets. Na die geproefd te hebben, wil je nooit meer kipfilet van de supermarkt. Super sappig en zo goed van smaak!

Een paar tips wat je kunt maken met de stukken kip uit het pakket:

Voor dit artikel heb ik producten opgestuurd gekregen van Koop een Kip. Dit artikel bevat echter wel mijn persoonlijke mening. 

7 Reacties

 • Patricia
  31 maart 2022 at 15:12

  Wij halen het ook bij http://www.grutto.com dat was voorheen koop een koe en koop een kip. Het kost echt wel euros meer dan de supermarkt maar er is daarvoor inderdaad een wereld van verschil in kwaliteit. Vlees komt bij ons nooit meer uit de supermarkt. Dan maar een paar keer minder vlees eten zodat het in elk geval altijd lekker is.

  PS Er staat in je artikel: Meer zien van Koop een Kip? Check dan deze video. Maar de video is daar weg.

  Reply
  • Sandra
   9 april 2022 at 10:40

   Hi Patricia, ja hè, ik vind het ook zoveel lekkerder! Dankjewel voor het doorgeven, ik heb de video verwijderd!

   Gr, Sandra

   Reply
 • Atie Groot
  22 februari 2016 at 11:50

  Als we weer wat ruimte in de vriezer hebben gaan we dit zeker bestellen Sandra.
  Als dit net zo lekker is als het rund – en varkensvlees dan wordt het weer smullen.

  Reply
 • Deborah
  17 februari 2016 at 11:24

  Nice! Ik denk dat ik ook een een kippetje ga kopen!

  Reply
 • Eef
  15 februari 2016 at 06:53

  Goede review! Gister zelf de eerste 2 kipfilets geproefd en kan alleen maar beamen wat je schrijft, wat een heerlijke kip! Benieuwd naar jouw kip recepten :)

  Reply
 • Stefanie
  14 februari 2016 at 15:46

  Ik vind dit wel echt een goed initiatief, alleen is het wel wat veel voor mij. Meestal haal ik zelf mijn kip al van de poelier en dat verschil merk je ook erg goed, nee daarna hoef je echt geen kip meer van ah.

  Reply
 • Anne-Marie
  14 februari 2016 at 08:38

  Wat gaaf dat je dit hebt kunnen uitproberen! Het ziet er allemaal goed uit. Verantwoord smullen dus!

  Reply

Laat een reactie achter