Menu
reviews

Koop een koe (Grutto) – duurzaam rundvlees direct van de boer

Koop een Koe

Dit fantastische concept wil ik graag even met jullie delen. Via social media en diverse culinaire tijdschriften had ik al wat over koop een koe gelezen. Uiteraard maakt zo’n naam nieuwsgierig dus ik ben snel even gaan kijken op de website van koopeenkoe.nl en werd zo enthousiast dat ik een pakket bestelde.

Update: inmiddels bestaat de merknaam Koop een Koe niet meer, het is nu bekend onder de naam Grutto.

Het Koop een Koe concept

Op de homepage van koopeenkoe.nl zie je een afbeelding van een koe met daarbij een percentage. Dit percentage geeft aan hoeveel procent van deze koe al is verkocht. Koop je ook een pakket, dan gaat het percentage omhoog. Zodra de koe voor 100% verkocht is, gaat deze naar de slacht en drie weken later ontvang jij thuis een pakket met daarin het vlees van die koe.

Waarom zou ik een koe kopen?

Om een steentje bij te dragen aan duurzaam consumeren. De koeien van koop een koe staan in Baambrugge en worden geslacht bij een kleine slachterij met veel respect voor het dier en het vak. De koeien zijn tussen de 5 jaar en 8 jaar als ze worden geslacht, en de kalfjes mogen bij de moeder blijven tot ze groot genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen. Daarnaast mogen deze koeien lekker buiten lopen.

Wat krijg je?

De koe wordt in zijn geheel geslacht zodat er niets verloren gaat en het vlees wordt gelijk verdeeld over de pakketten. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten en ik koos het Classic pakket. In dit pakket zit tournedos / kogelbiefstuk, entrecote / rib eye, biefstuk, steak, biefstukpuntjes, stooflappen, poulet, tartaar, gehakt, hamburgers en chipolataworstjes.

Zelfs de wat minder bekende stukken als de tong, lever en nieren kun je naar wens bijbestellen!

Wat kost dat?

Een pakket kost €129.95 en daarvoor krijg je 6,4 kilo vlees. Dat komt omgerekend op € 2,41 per persoon per maaltijd. Het is echt goed vlees en omdat er ook heel prijzige stukjes vlees bijzitten, vind ik deze prijs echt meevallen. Misschien klinkt het trouwens ontzettend veel: bijna zeven kilo vlees. Maar de inhoud van dit pakket past in één kleine vriezerlade, dus ook als je geen enorme vriezer hebt trouwens, kun je het pakket bestellen. Koop een Koe rekent geen verzendkosten.

Hoe smaakt dat?

LEKKER! Inmiddels heb ik al meerdere keren een pakket gekocht van Koop een Koe. Het vlees is super smaakvol – vlees uit de supermarkt verbleekt hier echt bij. En het is erg leuk om met de inhoud pakket ook eens te koken met vlees wat ik normaal gesproken niet zo snel zelf zou kopen. Kortom: ik ben fan!

Ik maakte trouwens ook al wat lekkere recepten met het vlees van Koop een Koe. Deze snelle biefstukstoof bijvoorbeeld, en deze nacho’s met gehakt en zure room.

PS: naast Koop een Koe is er nu ook koopeenkip.nl en  koopeenvarken.nl

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter