zoet

Haverkoekjes met rozijnen

Deze haverkoekjes maak ik graag. Doordat er rozijnen en havervlokken in zitten, heb ik het idee dat ik iets eet wat niet zo slecht is. Maar er gaat natuurlijk alsnog veel boter en suiker in… Ach, deze haverkoekjes zijn in ieder geval erg lekker en daar gaat het om!

Recept haverkoekjes met rozijnen

(voor 24 haverkoekjes)

  • 200 gr rozijnen
  • 180 gr zachte boter
  • 200 gr bruine suiker
  • 2 eieren
  • 160 gr bloem
  • 2-3 tl bakpoeder
  • 200 gr havervlokken

Zo maak je de havermout koekjes

  • Mix de boter met de suiker en een snufje zout romig met behulp van een mixer.
  • Mix de eieren er een voor een doorheen.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en roer dit door met een houten lepel door het botermengsel.
  • Roer de rozijnen en havervlokken erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 porties en zet 2 met bakpapier beklede bakplaten klaar.
  • Maak 12 porties van de helft het deeg, rol het deeg tot een balletje en druk de haverkoekjes op een vel bakpapier platter met je hand.
  • Bak de haverkoekjes in ongeveer 12 minuten gaar op 175 graden en herhaal de laatste twee stappen nog een keer met de tweede bakplaat.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten