kip snel klaar

Kip kerrie stukjes – krokante kipstukjes met citroendip

Kip kerrie stukjes

Deze lekkere kip kerrie stukjes met citroendip waren ooit één van de eerste recepten op mijn blog. In die tijd – we hebben het alweer over een jaar of vijf geleden – plaatste ik nog geen foto’s bij mijn recepten. Eigenlijk stond ik er niet zo bij stil dat anderen ook terecht konden komen op mijn blog, eigenlijk was het meer een verzamelschrift voor mijn favoriete gerechten. Deze kip-kerrie stukjes maakte ik dus alweer een tijd geleden. En aangezien ik vind dat je moet zien wat je gaat eten, vond ik het heel leuk om dit ‘antieke’ recept opnieuw te maken. En dan nu mét foto. En dus kwamen deze lekkere kip-kerrie stukjes met citroendip laatst weer een keertje op tafel.

Kipstukjes – een snelle avondmaaltijd

De kipstukjes zijn snel klaar en perfect voor een doordeweekse avond. Serveer ze bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes en wat groenten. Dan heb je een complete avondmaaltijd. De frisse citroensaus maakt de krokante kip-kerrie stukjes extra lekker!

Kip kerrie stukjes – krokante kipstukjes met citroendip

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VleesDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Calorieën

209

kcal

Kip en kerrie blijft een onovertroffen combinatie. Deze kip kerrie stukjes serveer je met een eenvoudige, frisse dip met citroen. De kipstukjes zijn erg lekker met gebakken aardappels en groenten.

Ingrediënten

  • 600 gr kipfilet

  • 1 el bloem

  • 1 el kerriepoeder

  • 3 el yoghurt

  • 3 el mayonaise

  • 0,5 citroen (zowel het sap als de rasp)

  • 0,5 tl gemberpoeder

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in repen. Meng de bloem met de kerrie, wat peper en zout en wentel de kiprepen hierdoor.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en wok de kiprepen op hoog vuur gaar en krokant. Schud ze regelmatig om. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Meng ondertussen de yoghurt en mayonaise en breng op smaak met citroensap, citroenrasp en gemberpoeder tot een frisse saus en serveer deze bij de krokante kipstukjes.

Opmerkingen

  • Heb je kipstukjes en saus over? Die kun je de volgende dag verwerken in een lunchsalade. Maak een groene salade en verdeel de stukjes kip erover. De citroendip kun je (eventueel nog iets extra verdund) gebruiken als dressing).

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten