kip snel klaar

Kip kerrie stukjes – krokante kipstukjes met citroendip

Kip kerrie stukjes

Deze lekkere kip kerrie stukjes met citroendip waren ooit één van de eerste recepten op mijn blog. In die tijd – we hebben het alweer over een jaar of vijf geleden – plaatste ik nog geen foto’s bij mijn recepten. Eigenlijk stond ik er niet zo bij stil dat anderen ook terecht konden komen op mijn blog, eigenlijk was het meer een verzamelschrift voor mijn favoriete gerechten. Deze kip-kerrie stukjes maakte ik dus alweer een tijd geleden. En aangezien ik vind dat je moet zien wat je gaat eten, vond ik het heel leuk om dit ‘antieke’ recept opnieuw te maken. En dan nu mét foto. En dus kwamen deze lekkere kip-kerrie stukjes met citroendip laatst weer een keertje op tafel.

Kipstukjes – een snelle avondmaaltijd

De kipstukjes zijn snel klaar en perfect voor een doordeweekse avond. Serveer ze bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes en wat groenten. Dan heb je een complete avondmaaltijd. De frisse citroensaus maakt de krokante kip-kerrie stukjes extra lekker!

Ingrediënten kip kerrie stukjes voor 4 personen

 • 600 gr kipfilet
 • 1 el bloem
 • 1 el kerrie
 • 3 el yoghurt
 • 3 el mayonaise
 • 1 el citroensap
 • 1 tl citroenrasp
 • 1/2 tl gemberpoeder

Zo maak je de kipstukjes met citroen-dip

 • Snijd de kipfilet in repen. Meng de bloem met de kerrie, wat peper en zout en wentel de kiprepen hierdoor.
 • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en wok de kiprepen op hoog vuur gaar en krokant. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
 • Meng ondertussen de yoghurt, mayonaise, citroensap, citroenrasp en gemberpoeder tot een frisse saus en serveer deze bij de krokante kipstukjes.

De kipstukjes zijn erg lekker met gebakken aardappels en groenten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten