Lamsrack met knoflook en kruiden – een typisch geval: weinig moeite, groots effect! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit lam eet, maar toen ik laatst een lamsrack mocht proeven van online vleesspecialist Le Jean, kon ik die kans niet aan me voorbij laten gaan.
Lamskoteletjes
Ik ontving een mooi rack met 8 koteletjes, genoeg voor twee personen. Ik besloot het lamsvlees een dagje lekker te laten marineren in veel knoflook, kruiden en wat honing. Even aanbraden in wat braadboter en daarna de oven in. Een kind kan de was doen, echt zó makkelijk. En daarom is zo’n lamsrack ook heel geschikt om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Tijdens Pasen of Kerst bijvoorbeeld.
Wat serveren bij lamsrack uit de oven?
Lekker met boontjes met spek erbij en wat gebakken aardappels bijvoorbeeld! Wat pommes duchesses smaken er ook heerlijk bij, of maak deze romige aardappelgratin.
Lamsrack uit de oven

In dit recept braad je het lamsvlees eerst even aan (dat is lekker, dan krijg je een mooi krokant korstje), en daarna doe je hem in de oven. Doe hem niet te lang in de oven, want lamsvlees is het lekkerste als het nog een beetje roze is. Tip: ik sneed het lamsvlees kruislings in, dan kan de marinade er nog beter intrekken.

Lamsrack met knoflook en kruiden
Ingrediënten
- 1 lamsrack met 8 koteletten
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes verse oregano of tijm
- 1 el honing
- Voor erbij, bijvoorbeeld: krieltjes en groene groenten
Zo maak je het
- Snijd het lamsrack aan de bovenkant kruislings in en smeer het vlees in met wat olie en de honing.
- Hak de tenen knoflook grof en hak de kruiden grof, en wrijf dit in het vlees, wrijf het vooral ook goed in de inkervingen die je hebt gemaakt. Breng naar wens nog verder op smaak met peper en zout. Laat het vlees afgedekt in de koelkast marineren, minimaal een paar uur.
- Haal het vlees een half uur voor je het gaat braden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 195 graden.
- Verhit wat braadboter in een pan en bak het lamsrack aan tot het vlees een beetje bruin begint te worden.
- Leg het vlees in een ovenschaal en bak het 25 minuten (tip: als je het vlees wilt serveren met krieltjes en andere groenten uit de oven, doe deze dan tegelijk met het lamsvlees in de oven.
- Laat het vlees daarna nog tien minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt.
Notities
Voedingswaarden

2 Reacties
Henk
15 april 2022 at 11:53Hallo Sandra,
Ik heb een vraag over het recept Lamsrack met Knoflook en Kruiden.
Hierin wordt aangeraden inkervingen kruislings in het Lamsrack te kerven.
Ik heb altijd gehoord dat je niet moet prikken in vlees, anders verlies je een hoop sappen.
mvg
Henk
Sandra
16 april 2022 at 13:35Hi Henk, klopt inderdaad! Ik moet zeggen dat dit stuk vlees nog steeds erg sappig was toen het uit de oven kwam. Ik ga het ook eens proberen zonder in te snijden, en kijken of de marinade dan net zo lekker intrekt. Bedankt voor je reactie!!