Menu
weekendgerechten / Hoofdgerechten

Lamsrack met knoflook en kruiden

Lamsrack met knoflook en kruiden

Lamsrack met knoflook en kruiden – een typisch geval: weinig moeite, groots effect! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit lam eet, maar toen ik laatst een lamsrack mocht proeven van online vleesspecialist Le Jean, kon ik die kans niet aan me voorbij laten gaan.

Lamskoteletjes

Ik ontving een mooi rack met 8 koteletjes, genoeg voor twee personen. Ik besloot het lamsvlees een dagje lekker te laten marineren in veel knoflook, kruiden en wat honing. Even aanbraden in wat braadboter en daarna de oven in. Een kind kan de was doen, echt zó makkelijk. En daarom is zo’n lamsrack ook heel geschikt om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Tijdens Pasen of Kerst bijvoorbeeld. Lekker met boontjes met spek erbij en wat gebakken aardappels!

Lamsrack uit de oven

Lamsrack uit de oven

In dit recept braad je het lamsvlees eerst even aan (dat is lekker, dan krijg je een mooi krokant korstje), en daarna doe je hem in de oven. Doe hem niet te lang in de oven, want lamsvlees is het lekkerste als het nog een beetje roze is. Tip: ik sneed het lamsvlees kruislings in, dan kan de marinade er nog beter intrekken.

Lamsrack met knoflook en kruiden
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Lamsrack met knoflook en kruiden

0 from 0 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VleesNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

585

kcal
Rusttijd

3

uur

Makkelijk te maken, groots effect! Met dit makkelijke recept zet je een spectaculair gerecht op tafel: lamsrack met knoflook en kruiden.

Ingrediënten

  • 1 lamsrack met 8 koteletten

  • 2 tenen knoflook

  • 2 takjes verse oregano of tijm

  • 1 el honing

  • Voor erbij: krieltjes en groene groenten

Bereiding

  • Snijd het lamsrack aan de bovenkant kruislings in en smeer het vlees in met wat olie en de honing.
  • Hak de tenen knoflook grof en hak de kruiden grof, en wrijf dit in het vlees, wrijf het vooral ook goed in de inkervingen die je hebt gemaakt. Breng naar wens nog verder op smaak met peper en zout. Laat het vlees afgedekt in de koelkast marineren, minimaal een paar uur.
  • Haal het vlees een half uur voor je het gaat braden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 195 graden.
  • Verhit wat braadboter in een pan en bak het lamsrack aan tot het vlees een beetje bruin begint te worden.
  • Leg het vlees in een ovenschaal en bak het 25 minuten (tip: als je het vlees wilt serveren met krieltjes en andere groenten uit de oven, doe deze dan tegelijk met het lamsvlees in de oven.
  • Laat het vlees daarna nog tien minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt.

Opmerkingen

  • Wil je dit gerecht voorbereiden? Marineer de lamsrack dan al ruim op tijd en braad deze alvast aan. Dan hoef je hem later op de dag (of de volgende dag) alleen nog maar in de oven te zetten.
Lamsrack recept

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

2 Reacties

  • Henk
    15 april 2022 at 11:53

    Hallo Sandra,
    Ik heb een vraag over het recept Lamsrack met Knoflook en Kruiden.
    Hierin wordt aangeraden inkervingen kruislings in het Lamsrack te kerven.
    Ik heb altijd gehoord dat je niet moet prikken in vlees, anders verlies je een hoop sappen.
    mvg
    Henk

    Reply
    • Sandra
      16 april 2022 at 13:35

      Hi Henk, klopt inderdaad! Ik moet zeggen dat dit stuk vlees nog steeds erg sappig was toen het uit de oven kwam. Ik ga het ook eens proberen zonder in te snijden, en kijken of de marinade dan net zo lekker intrekt. Bedankt voor je reactie!!

      Reply

Laat een reactie achter