Lamsrack met knoflook en kruiden – een typisch geval: weinig moeite, groots effect! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit lam eet, maar toen ik laatst een lamsrack mocht proeven van online vleesspecialist Le Jean, kon ik die kans niet aan me voorbij laten gaan.
Lamskoteletjes
Ik ontving een mooi rack met 8 koteletjes, genoeg voor twee personen. Ik besloot het lamsvlees een dagje lekker te laten marineren in veel knoflook, kruiden en wat honing. Even aanbraden in wat braadboter en daarna de oven in. Een kind kan de was doen, echt zó makkelijk. En daarom is zo’n lamsrack ook heel geschikt om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Tijdens Pasen of Kerst bijvoorbeeld. Lekker met boontjes met spek erbij en wat gebakken aardappels!
Lamsrack uit de oven
In dit recept braad je het lamsvlees eerst even aan (dat is lekker, dan krijg je een mooi krokant korstje), en daarna doe je hem in de oven. Doe hem niet te lang in de oven, want lamsvlees is het lekkerste als het nog een beetje roze is. Tip: ik sneed het lamsvlees kruislings in, dan kan de marinade er nog beter intrekken.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
2 Reacties
Henk
15 april 2022 at 11:53Hallo Sandra,
Ik heb een vraag over het recept Lamsrack met Knoflook en Kruiden.
Hierin wordt aangeraden inkervingen kruislings in het Lamsrack te kerven.
Ik heb altijd gehoord dat je niet moet prikken in vlees, anders verlies je een hoop sappen.
mvg
Henk
Sandra
16 april 2022 at 13:35Hi Henk, klopt inderdaad! Ik moet zeggen dat dit stuk vlees nog steeds erg sappig was toen het uit de oven kwam. Ik ga het ook eens proberen zonder in te snijden, en kijken of de marinade dan net zo lekker intrekt. Bedankt voor je reactie!!