Lamsrack met knoflook en kruiden – een typisch geval: weinig moeite, groots effect! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit lam eet, maar toen ik laatst een lamsrack mocht proeven van online vleesspecialist Le Jean, kon ik die kans niet aan me voorbij laten gaan. Ik ontving een mooi rack met 8 koteletjes, genoeg voor twee personen. Ik besloot het lamsvlees een dagje lekker te laten marineren in veel knoflook, kruiden en wat honing. Even aanbraden in wat braadboter en daarna de oven in. Een kind kan de was doen, echt zó makkelijk. En daarom is zo’n lamsrack ook heel geschikt om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Tijdens Pasen of Kerst bijvoorbeeld.
Lamsrack uit de oven
In dit recept braad je het lamsvlees eerst even aan (dat is lekker, dan krijg je een mooi krokant korstje), en daarna doe je hem in de oven. Doe hem niet te lang in de oven, want lamsvlees is het lekkerste als het nog een beetje roze is. Tip: ik sneed het lamsvlees kruislings in, dan kan de marinade er nog beter intrekken.


Nog geen reacties