weekendgerechten

Lamsrack met knoflook en kruiden

Lamsrack met knoflook en kruiden

Lamsrack met knoflook en kruiden – een typisch geval: weinig moeite, groots effect! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit lam eet, maar toen ik laatst een lamsrack mocht proeven van online vleesspecialist Le Jean, kon ik die kans niet aan me voorbij laten gaan. Ik ontving een mooi rack met 8 koteletjes, genoeg voor twee personen. Ik besloot het lamsvlees een dagje lekker te laten marineren in veel knoflook, kruiden en wat honing. Even aanbraden in wat braadboter en daarna de oven in. Een kind kan de was doen, echt zó makkelijk. En daarom is zo’n lamsrack ook heel geschikt om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Tijdens Pasen of Kerst bijvoorbeeld.

Lamsrack uit de oven

In dit recept braad je het lamsvlees eerst even aan (dat is lekker, dan krijg je een mooi krokant korstje), en daarna doe je hem in de oven. Doe hem niet te lang in de oven, want lamsvlees is het lekkerste als het nog een beetje roze is. Tip: ik sneed het lamsvlees kruislings in, dan kan de marinade er nog beter intrekken.

Lamsrack uit de oven

Lamsrack met knoflook en kruiden

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VleesDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

585

kcal
Rusttijd

3

uur

Makkelijk te maken, groots effect! Met dit makkelijke recept zet je een spectaculair gerecht op tafel: lamsrack met knoflook en kruiden.

Ingrediënten

  • 1 lamsrack met 8 koteletten

  • 2 tenen knoflook

  • 2 takjes verse oregano of tijm

  • 1 el honing

  • Voor erbij: krieltjes en groene groenten

Bereiding

  • Snijd het lamsrack aan de bovenkant kruislings in en smeer het vlees in met wat olie en de honing.
  • Hak de tenen knoflook grof en hak de kruiden grof, en wrijf dit in het vlees, wrijf het vooral ook goed in de inkervingen die je hebt gemaakt. Breng naar wens nog verder op smaak met peper en zout. Laat het vlees afgedekt in de koelkast marineren, minimaal een paar uur.
  • Haal het vlees een half uur voor je het gaat braden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 195 graden.
  • Verhit wat braadboter in een pan en bak het lamsrack aan tot het vlees een beetje bruin begint te worden.
  • Leg het vlees in een ovenschaal en bak het 25 minuten (tip: als je het vlees wilt serveren met krieltjes en andere groenten uit de oven, doe deze dan tegelijk met het lamsvlees in de oven.
  • Laat het vlees daarna nog tien minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten