Lava cake, gesmolten chocoladecake, moeulleux aux chocolat, hemelse modder… Dit toetje met gesmolten chocolade heb ik al onder heel veel namen op de kaart zien staan in restaurants. Goed nieuws: zelf chocolade lava cake maken is helemaal niet zo moeilijk. Tenminste, het recept zelf is erg makkelijk. Er is maar één ding dat dit lava cake recept toch een beetje uitdagend maakt… Namelijk:
Hoe lang moet lava cake in de oven?
Tja, dat is dus de vraag! Het recept voor lava cake luistert namelijk heel nauw. Doe je de gesmolten chocoladecake twee minuutjes te lang in de oven, dan heb je zomaar ineens een gewoon chocoladecakeje als toetje! Ook heel lekker, maar niet wat je wilt. Je wilt juist die zachte, gesmolten binnenkant.
Moeulleux au chocolat
De Fransen noemen dit toetje niet voor niets moeulleux aux chocolat (zachte chocolade). Maar, je wilt ‘m ook weer niet te kort in de oven doen, want dan heb je een poeltje chocolade. Nee, je hebt die perfecte balans nodig voor een echt goede lava cake: van buiten een heerlijke chocoladecake, en van binnen die vloeibare kern.


Nu is elke oven net weer even anders en is het schaaltje dat je gebruikt ook van invloed op de vraag: hoe lang moet lava cake in de oven. In mijn geval gebruik ik een schaaltje met een doorsnee van 9 cm. Ik bak de chocolade lava cake 15 minuten op 200 graden, dan is hij perfect. Maar maak dit chocoladetoetje zeker een paar keer om erachter te komen wanneer hij voor jou perfect is. Misschien hoeft hij in jouw oven maar 13 minuten, of juist 17!
Chocoladetoetje met fruit, ijs of room


De chocolade lava cakejes zijn op zichzelf natuurlijk al heerlijk, maar misschien wil je er nog iets bij serveren. Sowieso maakt een beetje poedersuiker ze helemaal af vind ik, en wat rood fruit staat er ook geweldig bij. Wil je echt uitpakken dan is een bolletje goed vanille-ijs er echt onweerstaanbaar lekker bij. Het ijs zal een beetje smelten door de warmte van de chocoladecake, zo lekker. Wat licht geklopte slagroom smaakt er ook prima bij trouwens, of een scheutje vanillesaus.
Bekijk ook eens mijn andere toetjes recepten.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties