Menu
ontbijt

Lavendel pancakes met citroen en zoete frosting

Lavendel pancakes

Lavendel pannenkoeken, jazeker! Of er nog niet genoeg pancake-recepten op mijn blog stonden? Bestaat er überhaupt zoiets als teveel pancake-recepten? Nee toch… Er kan er altijd nog wel eentje bij en dat is dus dit recept voor lavendel pancakes geworden. Lavendel is zoals de Engelsen dat zo mooi noemen, een acquired taste. Je moet er misschien even aan wennen, omdat je het waarschijnlijk nog niet zo vaak hebt gegeten. Ik moest zelf eerst ook even wennen maar nu vind ik de bloemige smaak van lavendel echt heel lekker.

Koken met lavendel

Lavendel is meestal wel te koop in kookwinkels of natuurwinkels. Je maakt er de lekkerste gerechten mee. Zo doet lavendel het goed in koekjes en cake bijvoorbeeld. Zelf combineer ik lavendel eigenlijk altijd met citroen. Dat geeft een beetje tegenwicht aan de toch wat heftige smaak van lavendel. Gebruik dan ook nooit teveel, want het gaat snel overheersen. Goed, nu door naar het recept voor lavendel pannenkoeken!

Lavendel pancakes met citroen en zoete frosting

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: AmerikaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

10

minutes
Calorieën

407

kcal

Een bijzonder ontbijt: pannenkoeken met lavendel en een fris-zoete frosting met citroen.

Ingrediënten

  • Voor het beslag:
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 10 gr boter (gesmolten)

  • 1 snuf zout

  • 100 ml karnemelk

  • 1 tl citroen-extract

  • 0,5 citroen (alleen de rasp)

  • 1 tl lavendel

  • Voor de frosting
  • 50 gr poedersuiker

  • 0,5 tl citroen-extract

  • 2,5 tl water

Bereiding

  • Doe het bakmeel, het bakpoeder en het zout in een kom en roer alles door elkaar.
  • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Vorm een kuiltje in het meel en giet daar de gesmolten boter in.
  • Voeg de eieren toe en de helft van de karnemelk. Klop dit door elkaar en voeg beetje bij beetje de rest van de karnemelk toe, tot alles goed is gemengd.
  • Voeg de citroenrasp, het extract en de lavendel toe aan het beslag, en meng alles nogmaals goed door elkaar.
  • Maak nu de frosting. Doe hiervoor de poedersuiker en het citroen-extract in een kommetje. Voeg steeds een klein beetje water toe tot de frosting dun genoeg is. Hij moet langzaam van de lepel aflopen, dan is hij goed.
  • Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en giet drie kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de lavendelpannenkoeken aan beide kanten goudbruin en serveer met de frosting.

Opmerkingen

  • Tip: maak je citroen-extract lekker zelf! Recept voor citroen-extract. Kun je geen citroen-extract kopen of maken, dan kun je het ook vervangen door vanille-extract, of helemaal weglaten (in de frosting moet je dan misschien iets meer water toevoegen)
  • Je kunt heel goed een extra portie pannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de lavendel pannenkoeken ook vooraf maken en op de ochtend zelf opwarmen. De frosting kun je wel het beste vers maken)
Recept lavendel pannenkoeken

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter