ontbijt

Lavendel pancakes met citroen en zoete frosting

Lavendel pancakes

Lavendel pancakes, jazeker! Of er nog niet genoeg pancake-recepten op mijn blog stonden? Bestaat er überhaupt zoiets als teveel pancake-recepten? Nee toch… Er kan er altijd nog wel eentje bij en dat is dus dit recept voor lavendel pancakes geworden. Lavendel is zoals de Engelsen dat zo mooi noemen, een acquired taste. Je moet er misschien even aan wennen, omdat je het waarschijnlijk nog niet zo vaak hebt gegeten. Ik moest zelf eerst ook even wennen maar nu vind ik de bloemige smaak van lavendel echt heel lekker.

Koken met lavendel

Lavendel is meestal wel te koop in kookwinkels of natuurwinkels. Je maakt er de lekkerste gerechten mee. Zo doet lavendel het goed in koekjes en cake bijvoorbeeld. Zelf combineer ik lavendel eigenlijk altijd met citroen. Dat geeft een beetje tegenwicht aan de toch wat heftige smaak van lavendel. Gebruik dan ook nooit teveel, want het gaat snel overheersen. Goed, nu door naar het recept voor lavendel pannenkoeken!

Recept lavendel pancakes

Voor 10-12 stuks – 2 personen 

Voor het beslag:

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 10 gr gesmolten boter
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 100 ml karnemelk
  • 1 tl citroen-extract
  • rasp van een halve citroen
  • 1 tl lavendel

Voor de topping:

  • 50 gr poedersuiker
  • 1/2 tl citroen-extract
  • ca 2,5 tl water

Tip: maak je citroen-extract lekker zelf! Recept voor citroen-extract.

Zo maak je de lavendel pannenkoeken

  • Doe het bakmeel, het bakpoeder en het zout in een kom en roer alles door elkaar.
  • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Vorm een kuiltje in het meel en giet daar de gesmolten boter in.
  • Voeg de eieren toe en de helft van de karnemelk. Klop dit door elkaar en voeg beetje bij beetje de rest van de karnemelk toe, tot alles goed is gemengd.
  • Voeg de citroenrasp, het extract en de lavendel toe aan het beslag, en meng alles nogmaals goed door elkaar.
  • Maak nu de frosting. Doe hiervoor de poedersuiker en het citroen-extract in een kommetje. Voeg steeds een klein beetje water toe tot de frosting dun genoeg is. Hij moet langzaam van de lepel aflopen, dan is hij goed.
  • Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en giet drie kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de lavendelpannenkoeken aan beide kanten goudbruin en serveer met de frosting.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten