Laatst maakte ik al lavendelkoekjes en mijn potje met gedroogde lavendel was daarna nog niet leeg! Tijd om nog een recept met lavendel te bedenken… Volgens mij komt lavendel het best tot zijn recht in zoete gerechten en daarom kwam ik al snel uit bij een lavendelcake, met citroen erbij want dat combineert zo goed. Lekker fris, als tegenhanger voor het bloemige van de lavendel.
Lavendel – lekker maar met mate
Lavendel is een smaak die niet iedereen kan waarderen overigens! Het is een erg uitgesproken smaak en je houdt ervan of niet. Het is in ieder geval belangrijk dat je de lavendel met mate gebruikt, want het kan snel gaan overheersen en je wilt natuurlijk niet dat je cake naar potpourri smaakt!
Zoete icing
Voor de icing gebruikte ik dezelfde icing als voor de koekjes maar die bleek een beetje dun voor de lavendelcake, de icing droop er zo vanaf! Ik heb het recept hierop aangepast zodat jouw icing niet zo dun wordt als die op mijn foto ;-)
Je kunt lavendel gedroogd kopen maar je kunt het ook gaan wildplukken en zelf drogen! Lees hier hoe. Lavendel is trouwens ook erg lekker in panna cotta.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
3 Reacties
Judith
27 mei 2019 at 14:57Ik heb ook nog wat gedroogde lavendel dus deze cake lijkt mij super lekker. Alleen een vraagje. Moet er geen bakpoeder in de cake? Of moet je zelfrijzend bakmeel gebruiken?
Sandra
27 mei 2019 at 16:26Hoi Judith, je hebt helemaal gelijk, in plaats van bloem gebruik je het best zelfrijzend bakmeel. Ik heb het recept aangepast. Hoop dat je de cake lekker vindt :-)
Lianne
12 januari 2018 at 15:49Ah vanaf die lavendelkoekjes zit het al in mijn hoofd dat ik een keer wil bakken met lavendel. Nu ga ik het echt een keertje doen. Ik heb namelijk nog een bosje gedroogde lavendel op mijn bakstelling liggen.