Lavendelkoekjes, die stonden al een tijdje op mijn lijstje. Want het is alweer een flinke tijd geleden dat ik met Eef van Eefkooktzo in Haarlem was en we daar de Marqt plunderden (wat is dat toch een fijne winkel hè). We zagen een potje lavendel en besloten om deze te kopen en vervolgens te delen, want hoe vaak kook of bak je nu helemaal met lavendel? Tja, ik in ieder geval niet vaak. Maar goed, dan blijft zo’n potje in je toch al niet zo lege voorraadkastje staan, en dan wil je er toch eens mee aan de slag! Ik bedacht om lavendelkoekjes te maken. Ik zag ze al helemaal voor me, lekker brosse zandkoekjes met een mooie witte icing waar ik dan nog wat lavendel op zou strooien. Nou, dat werden het dan ook! Heerlijke lavendel zandkoekjes met een super simpele icing.
Potpourri
Niet iedereen houdt van lavendel, het is natuurlijk ook een erg uitgesproken smaak. Gebruik er nooit teveel van, want dan krijg je het ‘potpourri-effect’ en krijg je het gevoel toiletverfrisser te eten. Niet best!
Tip: je kunt lavendel gedroogd kopen maar je kunt het ook gaan wildplukken en zelf drogen! Lees hier hoe.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
4 Reacties
Laura
10 augustus 2021 at 13:17Ik heb deze koekjes gisteravond gemaakt en ze smaken echt heerlijk! Met icing zijn ze wat zoeter maar ook zonder zijn ze lekker.
Sandra
14 augustus 2021 at 14:05Wat leuk Laura! Zonder icing is het inderdaad ook een lekker koekje voor bij de thee.
Demi | StudioKOOK
9 november 2017 at 14:43Wat een bijzonder koekje. Lijkt me erg lekker!
Lianne
8 november 2017 at 16:50Leuke foto zeg! Ik heb nog nooit iets gemaakt met lavendel, ik heb het genoteerd op mijn baklijstje. :)