Volg culi-sandra.nl op:
Lavendelkoekjes - zandkoekjes met lavendel

Lavendelkoekjes met zoete frosting

Lavendelkoekjes, die stonden al een tijdje op mijn lijstje. Want het is alweer een flinke tijd geleden dat ik met Eef van Eefkooktzo in Haarlem was en we daar de Marqt plunderden (wat is dat toch een fijne winkel hè). We zagen een potje lavendel en besloten om deze te kopen en vervolgens te delen, want hoe vaak kook of bak je nu helemaal met lavendel? Tja, ik in ieder geval niet vaak. Maar goed, dan blijft zo’n potje in je toch al niet zo lege voorraadkastje staan, en dan wil je er toch eens mee aan de slag! Ik bedacht om lavendelkoekjes te maken. Ik zag ze al helemaal voor me, lekker brosse zandkoekjes met een mooie witte icing waar ik dan nog wat lavendel op zou strooien. Nou, dat werden het dan ook! Heerlijke lavendel zandkoekjes met een super simpele icing. 

Tip: je kunt lavendel gedroogd kopen maar je kunt het ook gaan wildplukken en zelf drogen! Lees hier hoe.

Recept lavendelkoekjes

Voor 30-35 stuks

Voor de zandkoekjes:

 • 200 gr roomboter
 • 100 gr poedersuiker
 • 300 gr bloem + extra
 • 1 tl vanille-extract
 • 1  tl gedroogde lavendel

Voor de icing:

 • 10 el poedersuiker
 • 6 tl water
 • 2 tl gedroogde lavendel

Zo maak je de lavendel zandkoekjes

 • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
 • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
 • Snijd de roomboter in stukjes en doe deze samen met de poedersuiker in een kom. Prak met een vork tot de poedersuiker is opgenomen door de roomboter.
 • Zeef de bloem en voeg deze toe aan het botermengsel, samen met de vanille en de lavendel. Meng vlug tot een mooi deeg.
 • Bestuif je aanrecht en een deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
 • Steek rondjes uit het deeg met een koeksteker en leg de koekjes op de bakplaten.
 • Bak de lavendelkoekjes in 16-18 minuten af in de oven (ik bak de twee bakplaten na elkaar, niet tegelijk).
 • Laat de koekjes volledig afkoelen en maak ondertussen de icing door de poedersuiker met het water tot een glad papje te roeren.
 • Bestrijk steeds een stuk of tien lavendelkoekjes met de icing en bestrooi ze dan met wat extra lavendel (als je meteen alle koekjes besmeert met de icing, is deze al hard geworden en blijft de lavendel niet plakken).
 • Bewaar de lavendelkoekjes in een koektrommel.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

2 reacties

 • Reply Demi | StudioKOOK

  Wat een bijzonder koekje. Lijkt me erg lekker!

  9 november 2017 at 14:43
 • Reply Lianne

  Leuke foto zeg! Ik heb nog nooit iets gemaakt met lavendel, ik heb het genoteerd op mijn baklijstje. :)

  8 november 2017 at 16:50
 • Laat een reactie achter