Menu
hotspots

7x lekker eten in Den Haag

Oh Oh Den Haag… Wat ben je lekker! Op uitnodiging van Anne-Marie van myhappykitchen.nl ging ik samen met 16 andere foodbloggers & journalisten op foodietour door Den Haag. Een prachtige stad overigens, tien jaar geleden ben ik er een keertje geweest en daarna nooit meer. My loss, want het is écht een mooie stad en alleen voor het Escher museum wil ik al een keer terug (ik ben fan). Maar goed, terug naar de food-kant van Den Haag. Ik neem je graag mee naar 8 restaurants & andere hotspots die we bezochten in Den Haag:

Happy Tosti

Van alleen de naam word je al blij, van de tosti’s des te meer! En dan het verhaal erachter: bij Happy Tosti werken mensen met een arbeidsbeperking. Zo heeft deze doelgroep, die anders lastig aan een baan komt, tóch een heel toffe werkplek. Een sympathiek initiatief als je het mij vraagt, waardoor je tosti helemaal extra lekker smaakt. Ik proefde er overigens de tosti salami, met extra belegen kaas en zongedroogde tomaat. Lekker! Bij de tosti kregen we heerlijke ketchup geserveerd van Glorious Bastards. zij maken van tomaten die niet perfect zijn, heerlijke ketchup en tomatensoep. Hou ik van, dit soort initiatieven. Hun webshop wordt binnenkort gelanceerd dus houd de website in de gaten!

Happy Tosti | Korte Poten 5 | Den Haag | Website

Cheeky Pie

Vegan taartjes van Cheeky Pie

Eigenaresse Elise is echt zo iemand die je het zó gunt dat haar business een succes wordt! Ze straalt als ze vertelt over Cheeky Pie, de sociaalste taartenbakkerij van Den Haag. Samen met mensen met een arbeidsbeperking bakt ze milieuvriendelijke, vegan taartjes. De taarten zijn te koop bij Bakkerij Vlinder, en er zijn plannen om een eigen zaakje te openen, leuk! Op het moment bestaat het assortiment uit drie taartjes met prachtige namen: Barefoot Brownie, Strawberry Snow en Pink Panther. Ik proefde een stukje van de Barefoot Brownie, gemaakt van 70% pure chocolade en gevuld met boekweit. En hoewel ik helemaal niet van de vegan revolutie ben, moet ik toegeven dat deze brownie heel smakelijk is!

Delicious Sweetness

Daarna gaan we door voor nog meer zoets van nóg zo’n leuke enthousiaste vrouw: Kelly. Zij heeft zich gespecialiseerd in de Franse patisserie, en hoe! In haar winkel bakt ze prachtige macarons, eclairs, en nog meer klassiekers uit de Franse patisserie. Ik proefde er twee mini-taartjes: een heerlijk mini-karameltaartje en de citroen-merengue taart, die bij sowieso hoge punten gooit op mijn favoriete taarten-lijstje. Niet te versmaden… Haar macarons mogen er overigens ook zeker zijn, de versie met citroen is mijn favoriet!

Delicious Sweetness | Denneweg 136 | Den Haag | Website

Hug the Tea

Hug the Tea - Den Haag - Matcha

Tijd voor een theetje, lekker! In Hug the Tea word je verwelkomd door de zusjes Claire & Lisa, die zich hebben gespecialiseerd in biologische thee uit Japan. In hun mooie, lichte tearoom kun je terecht om een kopje thee te drinken maar ze verkopen er ook verschillende soorten thee én prachtig theeservies. Hun specialiteit is het superfood matcha, waar ze o.a. hun bestselling Matcha latte van maken. Maar mijn favoriet was de matcha cake, een heerlijk smeuïge cake waarin je de matcha haast niet proeft, maar die wel zorgt voor een prachtig groene kleur.

Hug the Tea | Oude Molstraat 16 | Den Haag | Website

Hop & Stork

Hop & Stork Den Haag - voor koffie en chocolade

Bij Hop & Stork word je verwelkomd door de heerlijke geur van chocolade, die ter plekke wordt gemaakt. Altijd leuk vind ik, zo’n direct kijkje in de keuken. Hier kun je niet weggaan zonder iets van chocolade te hebben geproefd en dat is echt geen straf hoor. Ik proefde twee van hun bestsellers, de witte chocolade met gevriesdroogde framboos (lekker!) en de melkchocolade met noten (sowieso favoriet bij mij). Echt waanzinnig lekker. Ook het stukje citroentaart van hun eigen patisserie-afdeling was niet te versmaden. Aanrader!

Hop & Stork | Passage 82 | Den Haag | Website

Amazing Oriental

17 foodbloggers in een Aziatische supermarkt… Het is maar goed dat we een kleine rondleiding kregen, want als ze ons hier hadden losgelaten, stonden we er nu nóg. Wat een walhalla: al die onbekende soorten groenten en fruit, een enorm uitgebreid assortiment aan diepvriesproducten. En natuurlijk honderden soorten saus, ketjap en boemboes… Gelukkig zit er ook een vestiging vlak bij mijn werk, want hier moet ik nog een keertje terugkomen voor een uitgebreide shop-sessie. We proefden er overigens ook superlekkere kip-dumplings en een heerlijke Chinese groente, geserveerd met oestersaus en gebakken uitjes. Niet te versmaden! En met de producten uit de goed gevulde goodiebag die we meekregen, ga ik zeker wat lekkers maken.

Amazing Oriental | Grote Marktstraat 113 | Den Haag | Website

Van Kleef Jenevers & Likeuren

Ter afsluiting van de tour haalden we nog even een afzakketje bij Van Kleef. Nou ja, één afzakkertje… Ik geloof dat ik wel 6 verschillende smaken heb geproefd. Van alles letterlijk een druppeltje hoor, want drinking & driving is geen optie. Eigenlijk wil je alleen al naar deze zaak om eigenaresse Fleur te ontmoeten, wat een heerlijk mens. Maar ook voor de likeurtjes kom je terug hoor. Ik nam een mini-flesje salmiak-likeur mee en die ging dezelfde avond nog leeg. Mijn verwachting was dat dit naar dropshot zou smaken (en laat ik daar nou geen goede herinneringen aan hebben…) maar niets is minder waar. Dit is gewoon vloeibare zoute drop, té lekker en ik heb spijt dat ik geen grotere fles heb meegenomen. Een goede reden om nog eens terug te gaan naar deze toffe stad!

Van Kleef | Lange Beestenmarkt 109 | Den Haag | Website

2 Reacties

 • Anne-Marie
  3 juni 2017 at 06:31

  Leuk om te lezen Sandra. Ik heb de salmiak likeur zelf niet geproefd, moet ik toch maar een keertje doen. Het was leuk je eindelijk een keer te ontmoeten!

  Reply
 • Eef
  2 juni 2017 at 10:41

  Super leuk om jouw verslag te lezen! Wat was het een leuke dag :D

  Reply

Laat een reactie achter