Menu
hotspots

Lekker eten en drinken in Boedapest

Gelarto Rosa in Boedapest

Toen mijn ouders 30 jaar getrouwd waren, namen ze mij, mijn lief en mijn broertje mee op stedentrip naar Praag. Dat beviel zo goed, dat we sindsdien ieder jaar een weekendje weggaan met zijn vijven. Na Praag zijn we in Gent geweest en ook maakten we een supervette combinatie-stedentrip: Tallinn & St. Petersburg. Echt een aanrader! Dit jaar was het de beurt aan Boedapest. Natuurlijk maakte ik een lijstje van de lekkerste restaurants waar we wat hebben gegeten. De meeste adresjes zijn in de buurt van de Szent István basiliek, want daar zat ons hotel.

Magenta café

Meteen na aankomst streken we neer in dit artsy café. Studenten komen hier zo te zien graag pauze vieren. Buiten staan grote picknicktafels die elk beschilderd zijn met een ander, fris design. Ook binnen is het café bijzonder. Het complex waarin het gevestigd is, wordt ook wel het aquarium genoemd. Als je binnenstapt zie je waarom: het plafond bestaat voor de helft uit glas waarin een laag water staat. Je hebt dus echt het gevoel dat je onder water staat! Ik dronk er een lekkere latte en at er een vegetarische burger. Bij de gerechten worden lekkere – vers gefrituurde – aardappelchips geserveerd.

Adres: Erzsébet tér 12 | Website

TG Italiano

Pizza burrata bij TG Italiano in Boedapest

Als je mijn blog een beetje volgt weet je misschien wel dat pizza mijn favoriete maaltje is. Bij pizza-restaurants ligt mijn lat dus erg hoog! Mijn verwachtingen bij TG Italiano waren eerlijk gezegd niet heel erg hoog. Het restaurant ligt aan een drukke straat waar veel toeristen komen en dan weet je het meestal wel… De verrassing was dan ook groot toen het eten écht heel goed bleek. Als voorgerecht nam ik brushetta met tomaat en ham (een gigantische portie die je prima met drie personen kunt verdelen). Als hoofdgerecht nam ik de pizza burrata met paprika en pittige salami. Ik had verwacht dat er stukjes gesmolten burrata op de pizza zouden zitten maar nee! Midden op mijn pizza lag een bolletje verse burrata! Zo lekker…

Adres: Október 6. u. 8 | Website

Grote Markthal

Grote Markthal Boedapest

Foodmarkten zijn zo leuk! Zeker in het buitenland. Ondanks dat ze vaak toch wel een beetje toeristisch zijn (zoals in Barcelona) krijg je hier toch altijd een redelijke indruk van de cultuur van een land, vind ik. Op de centrale markt in Boedapest vind je superveel kraampjes. Slagers, kraampjes met groenten & fruit en veel kraampjes die goulashkruiden verkopen natuurlijk. Een heerlijke plek om lekker rond te struinen en je te vergapen aan alle lokale lekkernijen!

Adres: Vámház krt. 1-3 | Website

First Strudel House of Pest

Als ik ergens ben, vind ik het leuk om lokale gerechten te proeven. Tijdens deze stedentrip heb ik een paar keer een hapje goulash besteld en ook strudels stonden op de lokale delicatessen-lijst. Dit restaurant was het eerste strudel-restaurant van Boedapest (maar dat had je vast al gegokt gezien de naam van het restaurant;)) en ik kan niet anders zeggen dat de strudels erg lekker smaakten. Wij gingen vroeg ontbijten (9.00 uur, eerder kan ook niet) en dan worden de strudels vers voor je neus gemaakt, superleuk om te zien. Houdt er dan wel rekening mee dat je nog niet uit alle smaken kunt kiezen, maar dat is het zeker waard. Volgens mij zijn alle smaken even lekker trouwens! Wij proefden een variant met abrikoos en eentje met frambozen. Jum!

Adres: Október 6. u. 22 | Website

Gelarto Rosa

Gelarto Rosa in Boedapest

Deze ijssalon zat vrijwel naast ons hotel en de lange rijen (tot buiten) waren me meteen bij aankomst al opgevallen. Ik snap het wel, want de ijsjes van Gelarto Rosa zijn prachtig! In vlot tempo maken de medewerkers een prachtige roos van je ijsje. Bij dit soort concepten vraag ik me wel altijd af: gaat het alleen om de gimmick of is het ook echt lekker? Nou, dit bleek beiden het geval! In mijn ‘ijs-roos’ zaten drie smaken (yoghurt, citroen-basilicum en panna cotta met zoute karamelsmaak) en alle drie de smaken waren echt overheerlijk. Wat een goed concept!

Adres: Szent István tér 3 | Website

Hot Stone Steakhouse

Een restaurant met ‘steakhouse’ in de naam ren ik normaal gesproken snel voorbij. Ik hou echt van een stukje vlees op zijn tijd hoor, maar meestal hoeft het voor mij niet, zo’n groot stuk vlees. Ik was echter op stap met een aantal carnivoren die dit wel zagen zitten ;-) Achteraf was ik er blij om, want ik heb in dit restaurant nog een lokale specialiteit kunnen proeven: een stukje Mangelija-varken. Dit varken is (kijk maar) nogal een bijzonder beest, het lijkt wel een half schaap! Deze Hongaarse varkens hebben een prima leven en dat zie & proef je ook aan het vlees. Is normaal varkensvlees vaak grauw van kleur, het vlees van het Mangelica-varken is prachtig mooi roze en mooi dooraderd. Het stukje vlees wordt in dit restaurant vrijwel rauw geserveerd op een gloeiend hete plaat. Het is de bedoeling dat je er stukjes vanaf snijdt en deze zelf aanbakt. Ik proefde een stukje en hoewel ik normaal gesproken helemaal geen fan ben van varkensvlees, was dit echt waanzinnig lekker! Zeker proberen als je in Boedapest bent dus. Zelf at ik er een tonijnsalade die trouwens ook supergoed was. Een bewuste keuze, want zo had ik nog ruimte voor een toetje: een lava-cake die perfect gebakken was. Bestaat er een lekkerder toetje dan dat?

Adres: Október 6. u. 7 | Website

Divino

Hadden wij even mazzel: op het plein voor ons hotel was er tijdens het weekend dat wij er waren, een wijnfestival! We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele Hongaarse wijnen te proeven, erg lekker en leuk. Wil je ook kennis maken met Hongaarse wijn? Dan is een bezoekje aan Divino aan te raden. Divino was organisator van dit festival maar heeft ook een wijnbar vlak naast het plein. Hier kun je wijnen per deciliter bestellen, waardoor je heel makkelijk je eigen wijnproeverij kunt organiseren!

Adres: Szent István tér 3 | Website

Koffie

Ik moet eerlijk zijn: lekkere koffie vinden in Boedapest was lastig. De lekkerste koffie dronken wij bij Costa Coffee. Yes, een keten, ik weet het… Maar daar was de koffie echt by far het lekkerste! Er zijn zeven vestigingen in de stad dus er is er nooit eentje ver weg. Maar misschien heb jij wél leuke koffietentjes gevonden in Boedapest? Laat het me weten in de comments!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter