Menu
hotspots

Lekker eten in Athene

Onlangs was ik in Athene voor een zakentrip, maar gelukkig was er ook nog wat tijd voor ‘pleasure’! Uiteraard betekende dat voor mij het op zoek gaan naar de leukste eettentjes in deze historische stad. Ik was verrast door de foodscene van Athene. Natuurlijk vind je er talloze toeristententjes, maar als je even goed rondkijkt zie je ook genoeg hippe tentjes waar je heerlijk kunt eten. Graag deel ik mijn vondsten met jullie:

Da Vinci ijssalon in Athene

Een ijsje eten bij Da Vinci

Na het beklimmen van de beroemde Akropolis heb je wel een ijsje verdiend toch? Ga dan naar IJssalon & Chocolatier Da Vinci. Een prachtige zaak waar de medewerkers overduidelijk liefde hebben voor hun werk. Het ijs wordt ter plaatse gemaakt en geproefd door de medewerkers. De bolletjes ijs worden niet op je hoorntje gekwakt, maar netjes met een spatel gemodelleerd. Mijn favoriet? Het yoghurtijs met honing en noten…

Da Vinci | Adrianou 50 | www.davincigelato.gr

Meliartos - lekker eten in Athene

Lunchen bij Meliartos

Meliartos is een zaakje waar je zowel hartige als zoete taartjes kunt eten, en er is een ‘shop in shop’ koffiebar aanwezig. De beroemde Griekse taart met spinazie & feta oftewel de spanakopita is hier to die for, maar ook de andere taartjes die we proefden waren heerlijk. Kortom: lekker eten in Athene doe je hier. De prijzen: reken voor een klein taartje zoals op de foto, zo’n €2. Geen geld!

Meliartos | Ermou 65 & Aiolou | www.meliartos.gr

Bubble Tale Tea Bar - Athene

Bubble Tea & een cupcake bij Bubble Tale

Steek na de lunch de straat schuin over en ga nog even lekker zitten bij Bubble Tale, een kleurrijk ingerichte tea bar met heerlijke cupcakes en natuurlijk de beroemde bubble tea in talloze smaken. Zelf koos ik niet voor bubble tea maar voor bubble yoghurt. Een shake met yoghurt, mango en bubbels met kersensmaak. Dit was mijn eerste kennismaking met ‘bubbels’ en om met Rivella te spreken: een beetje vreemd, maar wel lekker.

Bubble Tales | Aiolou 17 |

Tailor Made - de lekkerste cocktails in Athene

Cocktails drinken bij Tailor Made

Tailor Made is gespecialiseerd in cocktails en… koffie! Tja, een bijzondere combinatie maar het werkt wel! De koffie-afdeling is een verzamelplaats voor Griekse hipsters, en in de cocktailbar is het heerlijk mensen kijken. En cocktails drinken natuurlijk. Want dat kunnen ze hier wel, cocktails maken. Ik proefde natuurlijk mijn all time favourite: de mojito (heerlijk), maar wilde ook wat nieuws proberen en dat werd de Bramble die je op de foto ziet. Een mix van gin, bosbessenlikeur & citroen. Heerlijk! De cocktails zijn prijzig (€8 – 10) maar dan heb je ook wat.

Tailor Made | Pl. Agias Irinis

Bovenstaande adressen zijn het beste te bereiken door uit te stappen bij metrohalte Monastiraki. Ik hoop dat ik je met deze blogpost heb voorzien van wat leuke adresjes om lekker te eten in Athene. Heb je zelf nog goede tips? Laat even een reactie achter!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter