Menu
hotspots

Lekker eten in Gent

Lekker eten in Gent - taartjes bij Stadscafe Belfort

Misschien heb je al wat foto’s voorbij zien komen op mijn Instagram-account. Ik was onlangs een paar dagen in Gent! Ik was er nog nooit geweest maar wat is dit een ontzettend leuke stad. Ga er zeker een keer heen, want naast dat er téveel leuke eettentjes zijn, is het er ook gewoon prachtig. Maar goed, je komt hier voor leuke adresjes om lekker te eten in Gent, dus daar hou ik het bij!

‘s Ochtends even opsteken bij Belfort Stadscafé

Oei, hier ben ik wel gevoelig voor: zelf de chocomel maken en huisgemaakte taartjes! Stadscafé Belfort ligt op een originele plaats, verscholen onder de stadshal van Gent. Het café is strak ingericht maar je vind er ouderwets vriendelijke bediening, fijn! Ik bestelde er een chocomel (warme melk met chocoladedruppels die je er zelf door moet roeren, heerlijk!) en erbij een huisgemaakt taartje. Het werd de friandise-taart die echt heerlijk was. Met een bol vanille-ijs en slagroom erbij is het een flinke hap, maar iedere hap is genieten!

Emile Braunplein 40 | Website

Lunchen bij ‘t Paradijs van Wenemaar

Ik kwam hier eigenlijk dineren maar zag dat ze ook een overheerlijke lunchkaart hebben. In ieder geval zit je hier op een toplocatie (op een gezellig pleintje tegenover het Gravensteen – het kasteel van Gent). De inrichting is lekker strak, wij werden in de ‘binnentuin’ geplaatst. bij mooi weer gaat de overkapping open en zit je buiten terwijl je binnen zit! Bij kouder weer gaat de overkapping dicht en wordt er een vuurtje gestookt, leuk! De steak is hier echt fantastisch, zo lekker heb ik ze nog niet vaak gegeten… Ook de Irish Coffee is hier trouwens erg goed.

Sint-Veerleplein 3 | Website

Borrelen bij Sint Jorishof – Cour St. Georges

Lekker eten in Gent - borrelen bij Sint Jorishof

Neem voor je hier gaat zitten even een paar minuten de tijd om de inrichting te bewonderen. Het café, dat zich in een van de oudste gebouwen van Gent bevindt, is ontzettend kitscherig ingericht maar op de een of andere manier heeft het wel wat. Gezellig is het er zeker!

Botermarkt 2 | Website

Dineren bij ‘t Oud Clooster

Bijzonder: dineren in een klooster. Van binnen is de inrichting dan ook erg sober, met veel donkere kleuren en houten kloosterbankje. Maar je komt hier vooral om het eten. De kaart is niet heel uitgebreid maar dat is vaak een goed teken. Zo ook hier! Het stoofvlees is echt waanzinnig, een echte aanrader! De bierkaart is erg uitgebreid. Tip: het Mort Subite kriekbier is het lekkerste kriekje dat ik dit weekend proefde. De bediening is hier heel erg goed! Om naar het toilet te gaan moet je naar buiten (net als vroeger?) om aan de overkant van het restaurant naar het toilet te kunnen gaan.

Zwarte Zustersstraat 5 | Website

1 Reactie

  • debby
    5 november 2015 at 06:51

    Oh zo leuk Gent, ben er een tijd terug geweest, Ook een leuke tip is Barbelien.

    Reply

Laat een reactie achter