Menu
hotspots

Lekker eten in Klaipeda – Litouwen

Monai - Klaipeda

Mijn werk voor een grote Europese ferry operator brengt me nog eens ergens. Zo reisde ik dit jaar naar Newcastle, Kopenhagen, Oslo, Hamburg en… Klaipeda in Litouwen. Van de hoofdstad Vilnius heb je vast wel eens gehoord, maar Klaipeda is misschien wat minder bekend. Toch heeft deze stad veel te bieden! De havenplaats Klaipeda is de derde stad van Litouwen. Het historische centrum van de stad is supermooi en ondanks dat ik er elke keer maar kort ben, heb ik met dank aan mijn collega daar, toch een paar leuke restaurants en cafes kunnen ontdekken.

Mudu

Mudu - Klaipeda

Op mijn eerste dag in Litouwen lunchten we bij Mudu. Aan menukaarten doen ze hier niet voor de lunch, de gerechten worden aan tafel opgesomd. Ik liet mijn keus vallen op een traditioneel gerecht. Het werd een worstje van hertenvlees, gegarneerd met aardappels en groenten. Klinkt als een eenvoudig gerecht maar je ziet het al op de foto, dat was het zeker niet! Alles smaakte fantastisch en het allermooiste? Voor twee personen waren we €14 kwijt…

Adres: S.šimkaus 12-96 Klaipėda | Website

Monai

‘s Avonds at ik in mijn eentje en na wat googelen kwam ik terecht bij Monai. Het restaurant zit een klein beetje verstopt en net buiten het echte centrum, maar het eten maakt alles goed. Later hoorde ik van mijn collega dat dit een van de beste restaurants van de stad is, en dat was te proeven! De kaart is klein maar daar houdt ik wel van, niet teveel keuzes. Als voorgerecht had ik soort tartaar van zalm met bietjes en als hoofdgerecht een bord met twee flinke stukken eend en een soort flensje met granen. Heerlijk maar het was nét even te veel en ik kreeg het niet helemaal op. Alles was zo lekker dat ik echt baalde dat ik geen plek meer had voor een toetje! Voor twee gangen en een drankje was ik €26 kwijt. Naar Litouwse begrippen is dit denk ik vrij prijzig, maar voor ons Nederlanders is dit een meer dan prima prijs voor wat je krijgt.

Adres: Liepų g. 4, Klaipėda | Website

Tabu

Ze houden hier van korte restaurantnamen, merk je het? Tabu is het favoriete lunchrestaurant van mijn collega’s, maar ook als toerist kun je hier binnenlopen voor de lunch. Het concept is heel eenvoudig: er hangt een krijtbord met een stuk of zeven gerechten, die iedere dag anders zijn. Is het gerecht uitverkocht voor die dag, dan wordt het weggeveegd. Een beetje op tijd komen eten is dan ook aan te raden! Ik at er een traditioneel gerecht: cottage cheese pancakes met zure room en frambozencoulis. Heel lekker en ik heb ze inmiddels thuis ook een keer gemaakt! Check hier mijn recept voor cottage cheese pannenkoeken. De lunch is hier echt een koopje: mijn gerecht kostte €3,50! Bij een later bezoek aan Klaipeda ben ik nog een keertje teruggeweest, toen at ik er een knalroze koude bietensoep. Ook dit is een traditioneel Litouws gerecht en ondanks dat het misschien niet heel lekker klinkt, is het een absolute aanrader. Zo lekker!

Adres: Šaulių g. 36, Klaipėda | Website

Svyturys

Svyturys brouwerij

Deze brouwerij in Klaipeda brouwt de lekkerste biertjes. Mijn favorieten: Naked Seal & Running Dunes. Mooie namen toch? Deze frisse biertjes smaken erg lekker op een terras, maar ook in de brouwerij zelf. Je kunt een rondleiding krijgen, inclusief proeverij met vier biertjes. Maar je kunt er ook gewoon een drankje doen of een hapje eten. In deze gastropub serveren ze namelijk ook erg lekkere gerechten. Ik ging voor een vegetarisch torentje van aubergine, tomatensaus en halloumi. Erg smakelijk!

Kūlių Vartų g. 7, Klaipėda

Waar heb jij lekker gegeten in Klaipeda? Laat je tips achter in de comments!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter