Menu
hotspots

Marrakech – bijzondere stad vol dakterrassen

Kafé Merstan in Marrakech

Onlangs was ik een lang weekend in Marrakech en wat is dat toch een bijzondere stad! Tien jaar terug was ik er al eens geweest, maar toen had ik maar weinig van de stad gezien (werktripje). Tijd om eens terug te gaan en Marrakech echt te beleven! Ik was vooral verrast door de vele dakterrassen. Het is superfijn om lekker te relaxen met een kopje thee, boven de hectiek van de stad uit. Aanrader! In mijn lijstje vind je daarom ook vooral tentjes met een dakterras terug!

Kafé Merstan

Als je hier gaat zitten, wil je er niet meer weg! Check toch eens hoe gezellig dit eruit ziet… Zo’n dakterras wil ik thuis ook! En het eten is er ook nog eens heel goed. Ik at er een lekkere tajine met beef en olijven. Maar hou zeker ruimte over voor het toetje, de crème brulee is er echt zalig! Ze schenken hier ook allerlei bijzondere koffietjes. By far mijn favoriete adresje in Marrakech!

Adres: 2 Rue Souk Chaaria Kaat Benahid

Lala Moulati

Tegen deze patisserie/café liepen we bij toeval aan toen we op zoek waren naar een eettentje en ik wist meteen: na het eten wil ik hier terugkomen voor koffie en een taartje! Zo gezegd, zo gedaan. Beneden kies je uit de veel te uitgebreide vitrine een lekker taartje uit, en vervolgens beklim je de twee trappen naar het superhippe dakterras (of blijf bij slecht weer op de eerste verdieping hangen, die is ook heel tof ingericht!) Boven kun je een drankje bestellen en je taartje wordt ook naar boven gebracht. Ideaal. En heerlijk! Zowel de koffie als de taart. Wij hadden een citroentaartje en een taartje met een soort van oreo-vulling. Erg lekker!

Adres: het is niet terug te vinden op Google Maps… Maar ga naar de kruising van Rue Azbezt en Derb Anbou, dan vind je het wel! (op de hoek)

Café Kessabine

Ook weer zo’n gezellig café met drie verdiepingen. De bovenste verdieping is het dakterras, maar de tweede verdieping is ook heel leuk, hier kijk je door de opengeslagen ramen uit op een heel druk hoekje van het Djema-el-Fna plein. Lekker zitten en mensen kijken dus. Bestel er zeker de pastilla met kip, aanrader! En zo lekker dat ik hem thuis nog eens namaakte. Ruimte voor een toetje had ik daarna overigens niet meer.

Adres: 77 Souk Kessabine Jamaa Fna

Aqua

Gewoon een lekker caféetje om een tijdje te zitten en te kijken naar de drukte op het grote plein. Ze hebben er heerlijke koffie (tip: neem eens de lokale nus-nus, een soort cappuccino, heel lekker). Ook staan er heerlijke sapjes op de kaart. Ik had er een virgin mojito, lekker!

Adres: 68 Place de Jamaa el Fna

Café de France

Ok, eerlijk is eerlijk, ik zou hier niet gaan eten. Ik bestelde er een pizza en die was echt niet lekker. Maar het is wel de plek met het allerbeste uitzicht op het grote plein. En ja, daar zijn de prijzen ook wel naar. Je betaalt hier iets meer dan in andere cafés. Kom hier dus gewoon lekker een drankje doen en geniet van het uitzicht!

Adres: Place de Jamaa el Fna

Zeitoun Café

Ook hier vind je weer een fijn dakterras, klim dus even naar boven! Op de kaart vind je allerlei lekkere sapjes. Wij waren ook op zoek naar een klein hapje voor tussendoor en ook dat vind je hier, ik at er heerlijke crêpes met salted caramel. Helemaal niet vervelend, die Franse invloeden hier ;-)

Adres: 68 Place de Jamaa el Fna

Een paar tips / goed om te weten

  • Marokko is een islamitisch land en er staat daarom geen alcohol op de kaart in cafés en restaurants. Het schijnt in sommige tentjes wel te krijgen te zijn als je er om vraagt hoor (niet tijdens de ramadan), maar wij vonden het wel zo netjes om dat gewoon niet te doen :-) Overigens compenseren ze dat door heerlijke sapjes op de kaart te zetten, die ook nog eens spotgoedkoop zijn! Helemaal geen ramp dus, zo’n alcohol-loos weekend!
  • Het prijsniveau in Marrakech ligt relatief laag. Reken voor een kopje koffie op zo’n 1-2,5 euro. Een hoofdgerecht ligt meestal rond de 8-10 euro. Verse sapjes heb je vaak voor zo’n 2-2,5 euro. Een glas geperste jus op het Djema-el-Fna plein heb je zelfs al voor zo’n 50 cent!
  • Qua fooi rekent het personeel op zo’n 5-10%

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter