Menu
hotspots

Lekker eten in Tallinn

Lekker eten in Tallinn - FARM

Onlangs was ik een paar dagen in Tallinn. Helaas veel te kort om echt veel van deze mooie stad te proeven, maar toch genoeg om jullie te voorzien van wat goede tips! De belangrijkste: vermijd het centrale plein van de stad. De restaurants zijn hier duurder dan in de rest van de stad. Over de prijzen gesproken: verwacht je in Tallinn Oost-Europese prijzen? Think again! Ik vond het helemaal niet zo goedkoop om hier uit eten te gaan. De prijzen in de horeca zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

FARM

Mijn favoriete restaurant in de stad! FARM lijkt van de buitenkant helemaal niet zo tof (enge opgezette dieren in de ‘etalage’, brr) maar als je binnenstapt wordt je aangenaam verrast. Een groot en met veel smaak ingericht restaurant. Je kijkt je ogen uit want je ziet steeds weer iets nieuws qua decoratie. Ook leuk: de twee open keukens. Maar laten we even terugkomen op het belangrijkste: de menukaart. Bij FARM eet je lokaal, er staan alleen ‘local’ gerechten op. Erg leuk! De Estlandse keuken is niet echt geschikt voor vegetariërs en ook hier staan dan ook vooral veel vleesgerechten op de kaart. Veel wild (hert, everzwijn) en veel vis (forel). De porties zijn niet zo groot maar dat is niet erg, dan heb je ruimte voor een toetje van het naastgelegen café RUKIS.

Müürivahe 27 / Viru 11, 10140 Tallinn | website

RUKIS

RUKIS

 

RUKIS is the place to be voor een taartje in Tallinn. Het ligt naast restaurant FARM en het leuke is dat wanneer je daar eet, je een toetje kunt bestellen van RUKIS. Maar RUKIS op zichzelf is ook een ontzettend gezellig café waar je kunt neerstrijken voor een koffie of thee met een lekker taartje. De keuze is enorm! Erg bijzonder is de truffel met een vulling van het lokale roggebrood, maar ze hebben ook wat meer traditionele taartjes. Florentines, ricotta-aardbeientaartjes en bessentaartjes met cacao bijvoorbeeld. Zelf had ik die ‘bessenrol’ in het midden bovenaan op de foto, lekker! Ook de ‘beseetorte’ in het midden, tweede rij van onder, is echt een aanrader.

Viru 15, 10140 Tallinn

Cortile

Tallinn is een stad die zich in rap tempo ontwikkelt. Hippe tentjes horen daarbij. In het centrum vind je die niet zo heel veel, maar Cortile is een uitzondering. Een gloednieuwe Italiaanse ijssalon met een hippe inrichting. Heerlijk om hier even neer te strijken aan het eind van de middag. Mét een Italiaans ijsje natuurlijk! Deze ijssalon is zo nieuw dat ze nog niet eens een website hebben :-) Naast ijs serveren ze hier trouwens ook koffie en bonbons.

Lühike jalg 4, 10130 Tallinn

Al Bastione

bastione

 

Mij mag je wakker maken voor een goede pizza, en bij Al Bastione is hij fantastisch! Rijkelijk belegde pizza’s met een dunne, krokante bodem. Superlekker! Ook een aanrader: het kaasplankje vooraf (vooraf ja). Het vleesplankje ook trouwens. Geef wel even aan dat je de tijd hebt, want in Estland is het gebruikelijk om heel snel te eten. Zo kan het voorkomen dat je voorgerecht en hoofdgerecht tegelijk op tafel komen. De serveerster kwam bij ons trouwens wel netjes vragen of ze al konden beginnen met het bakken van de pizza’s, maar toen hadden we net een hapje van het voorgerecht op.

Liivi Steak House

Een goed stukje vlees gaat er altijd wel in, en de steaks bij Liivi Steak House zijn fantastisch! Die met blauwe kaas is echt een aanrader, vooral dankzij de lekkere rode wijnsaus erbij. Jum! De inrichting is niet heel gezellig maar de bediening doet erg haar best, dat maakt weer wat goed! Let op, niet goedkoop…

3 Reacties

 • Marlies
  8 juli 2016 at 18:19

  De taarten bij Rukis zien er echt super goed uit. Lekker!

  Reply
 • Anne-Marie
  8 juli 2016 at 04:54

  Leuk verslag. Wat zijn eigenlijk typische gerechten voor Estland?

  Reply
  • Sandra
   8 juli 2016 at 12:15

   Dankjewel! De Esten eten vooral heel veel vlees (wild, zoals hert) en vis (forel, haring…). Het is een heel eenvoudige keuken met voedzame gerechten, zoals zuurkool bijvoorbeeld.

   Reply

Laat een reactie achter