drankjes

De lekkerste zomer-cocktails

Cocktail met jenever en kersen

We hebben nogal een wisselvallige zomer dit jaar. Op sommige dagen leek het wel herfst! Maar – en het lijkt wel of veel mensen dat vergeten – er zaten ook echt wel prachtige dagen bij hoor! En wat is er op een zomerse dag nu lekkerder dan een verfrissende cocktail? Niets toch? Daarom zet ik een paar van mijn favoriete zomerse cocktails voor je op een rij.

1. Cocktail met kersen en jenever

In de zomer zijn de kersen op hun lekkerst! Ik eet ze in deze zomermaanden graag tijdens het ontbijt of als tussendoortje, maar zodra de avond valt verwerk ik ze ook graag in deze lekkere cocktail. Klik hier voor het recept.

2. Cocktail met watermeloen & wodka

Cocktail met watermeloen & wodka

Watermeloen is voor mij het ultieme zomerfruit, dus dit wilde ik graag een keertje gebruiken in een cocktail. Nou, dat is gelukt! Deze versie met watermeloen, limoen en wodka is de zomer in een glas! Klik hier voor het recept.

3. Cocktail met aardbei, munt en jenever

Cocktail met aardbei, munt en jenever

Een mojito ken je wel toch? Die lekker frisse muntsmaak combineerde ik in deze zomercocktail met de zoete smaak van zomerkoninkjes en Premium Jenever. Lekker! Klik hier voor het recept.

4. Bloody Mary

Bloody Mary

Een echte klassieker! Misschien komt deze classic niet direct bij je op als je aan zonnige dagen denkt, maar ik vind ‘m juist in de zomer heerlijk. Hij is een beetje pittig, wat ik heerlijk vind in de zomer. En het tomatensap is een goede vocht-aanvuller. Gewoon doen dus! Klik hier voor het recept.

5. Elderflower Cobbler

Elderflower Cobbler

Geen zin om zelf te moeten shaken? Goed nieuws: Hooghoudt bracht eerder dit jaar drie kant-en-klare cocktails op de markt onder de naam ‘Bartender’s Choice’. Mijn favoriet? De Elderflower Cobbler, met vlierbloesem en citroen. Lees hier meer over Bartender’s Choice.

Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten