Ik ben gek op baksels met citroen! Lemon meringue taart is mijn favoriete taart, helaas is het me nog steeds niet gelukt deze zelf te maken. Maar lemon bars, die lukken wel altijd en zijn ook héél lekker.
Een boterige bodem met daarop dat friszoete citroen-mengsel. Je mag me er bijna voor wakker maken. Ik deel mijn recept voor deze citroenrepen graag met je, zodat jij ze ook kunt maken! Ik hoop dat je ze net zo lekker vindt als ikzelf!
Tropische lemon bars


Lemon bars met alleen citroen zijn al heerlijk, maar ik wilde mijn recept wat extra’s meegeven. Ik besloot een limoen toe te voegen voor een extra tropische touch, en kokos toe te voegen aan zowel de bodem als de vulling.
Niet zo’n fan van kokos? Vervang het dan in de bodem door 50 gr extra bloem, en laat het in de vulling simpelweg achterwege.
Bakken met citroen
Ook zo’n fan van baksels met citroen? Dan zijn deze recepten misschien ook wel wat voor je:
- Truffels met citroen en witte chocolade
- Tulband met citroenglazuur
- Citroen meringue cupcakes
- Citroen boterkoek
Citroenrepen bewaren
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je de lemon bars lang wilt bewaren, haha! Maar de citroenrepen kun je goed bewaren in de koelkast, ze blijven dan wel een paar dagen lekker.
Overigens zijn ze wel vrij machtig. Ik bak de repen zelf in een bakvorm van 20×20 cm. Je zou er 9 héle grote vierkante stukken uit kunnen snijden, maar zelf ga ik voor 12 lemon bars (rechthoeken dus) of 16 kleine vierkante blokjes, voor een lekker hapje bij een kop thee.
Tips
- Smeer de boterkoeklaag glad met een lepel die je met warm water vochtig maakt. Zo kun je de bodem heel gelijkmatig en netjes krijgen. Staat mooi én hij bakt overal even gaar.
- Het deeg voor de bodem kun je ook al een dag eerder maken. Zo staan jouw homemade lemon bars nóg sneller op tafel.
- Laat de citroenrepen goed afkoelen voor je ze gaat snijden, dan kun je ze netter snijden.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties