Menu
zoet

Lemon bars met kokos

Lemon bars met kokos

Ik ben gek op baksels met citroen! Lemon meringue taart is mijn favoriete taart, helaas is het me nog steeds niet gelukt deze zelf te maken. Maar lemon bars, die lukken wel altijd en zijn ook héél lekker.

Een boterige bodem met daarop dat friszoete citroen-mengsel. Je mag me er bijna voor wakker maken. Ik deel mijn recept voor deze citroenrepen graag met je, zodat jij ze ook kunt maken! Ik hoop dat je ze net zo lekker vindt als ikzelf!

Tropische lemon bars

lemonbars

Lemon bars met alleen citroen zijn al heerlijk, maar ik wilde mijn recept wat extra’s meegeven. Ik besloot een limoen toe te voegen voor een extra tropische touch, en kokos toe te voegen aan zowel de bodem als de vulling.

Niet zo’n fan van kokos? Vervang het dan in de bodem door 50 gr extra bloem, en laat het in de vulling simpelweg achterwege.

Bakken met citroen

Ook zo’n fan van baksels met citroen? Dan zijn deze recepten misschien ook wel wat voor je:

Citroenrepen bewaren

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je de lemon bars lang wilt bewaren, haha! Maar de citroenrepen kun je goed bewaren in de koelkast, ze blijven dan wel een paar dagen lekker.

Overigens zijn ze wel vrij machtig. Ik bak de repen zelf in een bakvorm van 20×20 cm. Je zou er 9 héle grote vierkante stukken uit kunnen snijden, maar zelf ga ik voor 12 lemon bars (rechthoeken dus) of 16 kleine vierkante blokjes, voor een lekker hapje bij een kop thee.

Tips

  • Smeer de boterkoeklaag glad met een lepel die je met warm water vochtig maakt. Zo kun je de bodem heel gelijkmatig en netjes krijgen. Staat mooi én hij bakt overal even gaar.
  • Het deeg voor de bodem kun je ook al een dag eerder maken. Zo staan jouw homemade lemon bars nóg sneller op tafel.
  • Laat de citroenrepen goed afkoelen voor je ze gaat snijden, dan kun je ze netter snijden.
Lemon bars met kokos

Lemon bars met kokos

Boterige koek met daarop een friszure citroenlaag, dat zijn lemon bars. En dit recept is zó simpel.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 12 stukken

Ingrediënten

Voor de boterkoek

  • 250 gr boter
  • 200 gr bloem
  • 50 gr geraspte kokos*
  • 100 gr kristalsuiker
  • snuf zout

Voor de citroenlaag

  • 2 citroenen
  • 1 limoen
  • 200 gr kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 40 gr bloem
  • 50 gr kokosrasp

Extra nodig

  • bakvorm 20×20 cm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met het maken van de koeklaag. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed niet langer dan nodig is!
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het koekmengsel in de bakvorm. Smeer het glad met een lepel die je steeds nat maakt met warm water. Zo kun je de bodem heel gelijkmatig gladstrijken.
  • Bak de boterkoek 25 minuten, hij begint dan als het goed is een beetje te kleuren, maar is nog niet gaar.
  • Maak ondertussen de citroenvulling. Doe hiervoor de rasp van 1 citroen, het sap van beide citroenen, en de rasp en sap van de limoen in een kom.
  • Voeg de suiker en de eieren toe en kluts alles goed door elkaar met een garde.
  • Roer als laatste de bloem en de kokosrasp door het mengsel, en giet het citroenmengsel over de koekbodem.
  • Bak de lemon bars nog 25 minuten verder en laat helemaal afkoelen voor je ze aansnijdt. Serveer met een beetje poedersuiker.

Notities

u003cliu003eGeen fan van kokos? Vervang het dan in de bodem door 50 gr extra bloem, en laat het in de vulling simpelweg achterwege. u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calorieën: 320kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept lemon bars

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept