Menu
reviews

Let’s Dough It review – eetbaar koekjesdeeg

Eetbaar koekjesdeeg

Als jij door Let’s Dough It wordt gevraagd om hun eetbare koekjesdeeg te proeven en er een review over te schrijven, hoe lang zou je daar dan over na moeten denken? Bij mij duurde dat zo’n 0.2 milliseconde schat ik. Eerlijk is eerlijk, Let’s Dough It is mij niet onbekend. Ik heb al een paar keer eerder een bestelling bij ze geplaatst. Dan krijg je al een beetje het idee dat ik enthousiast over ze ben hè. Laat ik je vertellen wat ik er van vind.

Eetbaar koekjesdeeg

Let’s Dough It heeft een uitgebreid koekjesdeeg-menu dat steeds wisselt. Er is een ruim assortiment, meestal zitten er minimaal 15 smaken koekjesdeeg in het assortiment, waaronder ook een ruime keus aan vegan opties. Ik mocht de volgende smaken proeven, en dit vond ik ervan:

Let's Dough It Review

Speculaasje: speculaasdeeg met schuddebuikjes en stukjes gevuld speculaas. Als topping een klodder speculaaspasta. Daar had er van mij wel wat meer op mogen zitten, want wat is die lekker zeg!! Het deeg is trouwens ook erg smakelijk, lekker kruidig en het smaakt inderdaad goed naar speculaas. Aanrader!

Muy Kinderella: één van de klassiekers op het menu. Koekjesdeeg met Kinderella (je weet wel, de vulling uit een Kinder Bueno), chocosnippers, chocolate chips en een topping van nóg meer Kinderella en hazelnootsaus. Al bij de eerste hap snap ik waarom dit een klassieker is. Dit is me een partij lekker! Deze zou ik zeker in je winkelmandje stoppen als je gaat bestellen.

Dulce de Brownie: brownie deeg met dulce de leche pasta, chocoladedruppels, chocoladecake en crunchy gouden sprinkles. Dit deegje vond ik iets minder lekker, ik had een intensere chocoladesmaak verwacht. Zeker niet vies hoor, maar iets met te hoge verwachtingen denk ik!

Appeltaart (vegan): vegan kaneeldeeg met stukjes appel en crunchy kaneelsuiker. Voor het vegan koekdeeg wordt gebruik gemaakt van plantaardige boter en melk. Ei bevat het koekjesdeeg sowieso al niet. Wat mij betreft mogen ze alle deegjes wel vegan maken, deze is lekker zeg! Het deeg ruikt heerlijk en smaakt net zo goed. Vooral de krokante stukjes kaneelsuiker maken dit deeg erg lekker. Aanrader!

Koekjes & snacks

Let’s Dough It verkoopt ook cake batter. Dit is precies zoals het klinkt: eetbaar cakebeslag. Echt té lekker en daarom heb ik het ook al een paar keer besteld. Dit zat niet in het pakket, maar omdat ik er zelf zo enthousiast over ben wilde ik het toch even noemen.

Ook vind je in het assortiment een ruime keuze aan flinke stukken (boter)koek en andere zoete snacks. Zo zat er in het pakket ook een potje cookies & dream pasta (een soort vanillecrème met stukjes Oreo, lekker op brood, maar het lijkt me ook een goed idee om te gebruiken als topping op pannenkoeken of baksels), en een ‘raspberry cheesecake pepernoten fudge bar’. Die laatste was iets te zoet naar mijn smaak.

Is het veilig om te eten?

Nu hoor ik je denken: maar rauw deeg is toch niet goed voor je? Klopt, bij het eten van rauw koekjesdeeg / cakebeslag bestaat er altijd een risico op een besmetting met salmonella. Maar Let’s Dough It maakt voor hun koek- & cakebeslag geen gebruik van ei, dus een groot deel van het risico valt hiermee al weg. De bloem wordt voor gebruik verhit, zodat ook het risico van bacteriën in de bloem wegvalt. Het deeg is dus helemaal veilig om te eten, ook voor jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Wat kost het?

Een bakje koekjesdeeg kost tussen de €6,15 en €6,75. Hiervoor krijg je 250 gram deeg. Dat is echt een royale portie. Omdat het deeg vrij zoet is, kun je dit zeker niet in één keer op. Je kunt zo’n drie tot vier porties halen uit een bakje, dus ik vind de prijs van een bakje koekdeeg echt heel redelijk!

Kortingscode Let’s Dough It

Al met al zou ik zeker aanraden om een keer wat lekkers te bestellen bij Let’s Dough It! En met de code CuliSandra10 krijg je ook nog eens 10% korting op je bestelling, dat is lekker meegenomen!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter