Menu
hersenspinsels

Liebster award

Liebster award

Blogster Handmadehelen nomineerde mij voor de Liebster award, superleuk! Nog nooit van gehoord? De Liebster award is bedoeld om nieuwe bloggers te leren kennen. Je beantwoordt 11 vragen van de blogger die jou nomineert, en vervolgens nomineer jij weer twee nieuwe bloggers met 11 nieuwe vragen. Here we go…

1. Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Sandra, 27 jaar oud en woon in ‘het mooiste dorp van Noord-Holland’ (niet mijn woorden, wel mee eens!) – De Rijp. In het dagelijks leven werk ik als email & social media marketeer bij een ferrymaatschappij waarvoor ik veel reis, o.a. naar Newcastle. Ook in mijn vrije tijd ga ik graag op reis. Thuis is het huisje, boompje, beestje met een man, hond & twee katten.

2. Hoe ben je begonnen met bloggen?

Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met mijn blog. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden en koken ook. In mijn vorige baan kon ik mijn creativiteit niet meer helemaal kwijt, en toen werd culi-sandra geboren. Sindsdien probeer ik om de dag een blogpost te plaatsen, en tot nu toe lukt dat!

3. Waar haal je je inspiratie vandaan?

Waar niet! Ik heb een abonnement op zo’n vijf kooktijdschriften en daarnaast heb ik een groeiende collectie kookboeken. Ook kijk ik graag op Pinterest, al probeer ik dat te vermijden want als ik niet oplet ben ik zo een uur verder… Ik vind het leuk om bestaande recepten aan te passen naar mijn eigen smaak, en volg zelden exact een recept op.

4. Wat staat er nog op je ‘to make’ lijstje?

Ik heb een berg recepten die ik nog wil uitproberen. Sowieso wil ik graag nog eens de perfecte citroentaart maken, en daarnaast staat Beef Wellington hoog op mijn lijstje.

5. Wat is je favoriete gerecht?

Absoluut pizza! Ik ben er gek op en maak het dan ook regelmatig. Quattro formaggi is favoriet, maar eigenlijk vind ik bijna alle pizza’s lekker.

6. Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Jaren geleden heeft mijn zwager ons wel eens wakker gemaakt omdat hij bij de snackbar kroketten had gehaald. Ook al was het midden in de nacht, toch hebben we ervan gesmuld haha!

7. Wat voor kookboeken staan er in je boekenkast en welke is favoriet?

Behoorlijk wat! Onder andere bijna alle boeken van Jamie Oliver, Gizzie’s Keukenmagie, Meat Free Monday, Cake van Rachel Allen, Fresh & Light van Donna Hay, het Voedselzandloper kookboek, het 5-0r-less kookboek van Chickslovefood… Mijn favoriet is momenteel Fresh & Light, lekkere verse ingrediënten en gezonde recepten die makkelijk te maken zijn. Ik denk dat ook het boek van Chickslovefood heel vaak gebruikt gaat worden want een lekker gerecht maken met maar 5 ingrediënten is natuurlijk top!

8. Welke ingrediënten staan er standaard bij je in de kast?

Wraps heb ik altijd in huis, omdat je die overal mee kunt vullen. Ik heb dan ook inmiddels al heel wat combinaties uitgeprobeerd, ideaal om restjes op te maken. Ook heb ik altijd ‘soep in zak’ in de kast staan, en een voorraadje zelfgemaakte pastasaus in de vriezer. Mocht ik eens geen zin hebben om te koken, dan grijp ik hierdoor minder snel naar een ongezonde optie.

9. Welke 7 food items zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Wat een onmogelijke vraag! Als ik verstandig zou zijn, zou dat alles zijn om pasta te maken (pasta / tomaat / gehakt / ui / groenten / pesto / pecorino) maar ik zou liever 7 heel lekkere dingen meenemen omdat het misschien wel het laatste is wat ik eet: chocolade / nootjes / toast + franse kaasjes / grote fles drank (om alles een beetje te verdoven) en, waarom ook niet, een grote pot salted caramel + zandkoekjes om te dippen.

10. Wanneer je op reis zou mogen voor je blog, waar zou je dan heen willen en waarom?

Dan ga ik niet al te ver: Parijs! Ik ben er al meerdere keren geweest, maar nooit specifiek voor mijn blog. Ik zou er dan graag een kookcursus willen volgen op zoek gaan naar allerlei verborgen adresjes, zoekend naar de beste macarons, de lekkerste tartes aux citron…

11. Wat is je wens voor de toekomst?

Ik hoop dat de komende tijd mijn blog nog flink mag groeien!

Op mijn beurt nomineer ik Chicas Cooking, zij zijn nog niet zo heel lang aan het bloggen en ben benieuwd wat zij te vertellen hebben. Bovendien gebruiken zij hetzelfde WordPress theme als ik, grappig! Ook wil ik graag de meiden van Foodaholic nomineren. Ik zie van deze meiden van alles langskomen op Twitter, Facebook en Instagram, dus het lijkt me leuk om ze op deze manier wat beter te leren kennen. De 11 vragen voor jullie:

 1. Waarom ben je begonnen met je blog?
 2. Hoe omschrijf je jouw kookstijl in 5 woorden?
 3. Welk gerecht van jouw blog moet ik zeker eens uitproberen?
 4. Wat vind je écht niet lekker?
 5. Wie is je favoriete tv-kok, en waarom?
 6. Wat vind je het leukste seizoen qua koken?
 7. Bijna elke familie heeft wel een familie-gerecht, wat is de jouwe?
 8. Snack je liever zoet of hartig?
 9. Welke gerechten zou je graag nog eens maken?
 10. Wat is jouw guilty pleasure op het gebied van food?
 11. Waar mogen ze je ‘s nachts voor wakker maken?

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter