Als je wel eens in Limburg bent geweest, dan heb je het ongetwijfeld op het menu van restaurants zien staan: zuurvlees. Bestel het alsjeblieft, want het is me een partij lekker! Mals stoofvlees, vaak geserveerd met friet erbij. Genieten!
Stoofvlees uit Limburg
Zuurvlees, het klinkt misschien niet direct heel aanlokkelijk. Maar geen zorgen! Ja, er zit zeker een zuurtje in het stoofvlees. Er gaat namelijk een flinke scheut azijn door het gerecht.
Natuurlijk niet zomaar: het zuur zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt. En dat zure wordt weer ruimschoots gecompenseerd doordat je appelstroop en ontbijtkoek toevoegt aan het recept.
Limburgse hachee
Als je dit zuurvlees recept bekijkt, zie je dat het aardig overeenkomt met de ingrediëntenlijst en bereidingswijze van mijn ouderwetse hachee recept. Dat klopt ook wel, want de basis van beide gerechten is hetzelfde. Toch is dit weer een compleet ander recept geworden, juist door de toevoeging van bovengenoemde azijn en appelstroop.


Net als bij hachee kun je verschillende bijgerechten eten bij het zuurvlees. Zelf vind ik friet er het allerlekkerste bij, met een flinke klodder lekkere mayo. Maar gekookte of gebakken aardappelen, aardappelpuree of gekookte rijst zijn er ook lekker bij.
Zuurvlees invriezen
Om dit recept te maken, staat de pan met stoofvlees lang op het vuur: minstens twee uur. Het is daarom helemaal geen slecht idee om meteen een dubbele portie zuurvlees te maken. Stoofvlees is namelijk bij uitstek een gerecht dat je prima kunt invriezen en zeg nou zelf: dit twee keer ‘moeten’ eten is bepaald geen straf, toch?
Sterker nog: het meeste stoofvlees wordt er alleen maar lekkerder van als je het minimaal een dag van tevoren bereidt, dan kunnen de smaken extra goed intrekken. Maak het recept dus gerust al een dagje van tevoren klaar.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties