zoet

Limoen cheesecake

Limoen cheesecake

Deze schattige kleine limoen cheesecakes zijn zo gemaakt en hebben een perfecte grootte. Ook lekker makkelijk: geen gedoe met een taart in punten snijden! Deze limoen cheesecake is heerlijk fris en je kunt naar hartenlust experimenteren met toppings. Probeer ze eens met aardbeien, frambozen of blauwe bessen, heerlijk!

Recept limoen cheesecake

(voor ca 6 taartjes)

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 6 el lime curd (of lemon curd)
  • 1 el limoensap (of citroensap)
  • 125 ml crème fraîche
  • 5 digestive of bastogne biscuits
  • 50 gr boter
  • vers fruit om te garneren (en eventueel wat muntblaadjes)

Doe de biscuits in een ziplock zakje en maak ze fijn door er met een deegroller overheen te rollen. Smelt de boter in een klein pannetje en roer de koekkruimels er doorheen.

Vet muffinvormpjes in en vul deze met de koekkruimels (afhankelijk van de grootte van je vormen maak je ongeveer 4-6 taartjes met deze hoeveelheid. Bij een vorm van 7 cm kun je er 4 maken). Zet de vormen koud weg.

Doe de yoghurt, lime curd en limoensap in een kom en mix deze tot een egaal mengsel. Meng de crème fraîche erdoorheen. Vul de vormpjes met het yoghurtmengsel en zet koud weg. Garneer de limoen cheesecakes met vers fruit en eventueel wat muntblaadjes. Een beetje poedersuiker als finishing touch en je bent klaar!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten