desserts

Limoenmousse met frambozen

Limoenmousse met frambozen

Vaak is een mousse behoorlijk machtig, maar deze mousse is juist lekker fris en luchtig, de ideale afsluiter van een dinertje. Bovendien is deze limoenmousse makkelijk te maken en kun je hem al van te voren maken.

Recept limoenmousse met frambozen

(6 personen)

  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 limoenen
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 90 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml slagroom
  • 18 frambozen

Week de gelatine in koud water en was de limoenen goed. Rol de limoenen even flink over het aanrecht en rasp de schil van de limoenen. Pers ze vervolgens uit.

Splits de eieren. Klop 5 eidooiers met de suiker en vanillesuiker en roer hier het limoensap en limoenrasp doorheen. Zet dit mengsel op een zacht vuurtje (laat het niet koken, je wilt geen gebakken ei!) zodat het een beetje warm wordt, knijp de gelatine uit en los deze vervolgens op in het eimengsel. Zet dit mengsel in de koelkast.

Klop ondertussen de eiwitten stijf en vervolgens de slagroom. Spatel beiden luchtig door de limoenmousse, verdeel de mousse over 6 bakjes en zet in de koelkast tot je deze wilt serveren (minimaal 2 uur). Garneer de limoenmousse met wat verse frambozen (en eventueel wat munt) en bestuif eventueel nog met wat poedersuiker.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten