Menu
snel klaar / Hoofdgerechten

Linzenschotel met spek, paprika en champignons

Linzenschotel met spek en paprika

In onderstaande linzenschotel combineer je de linzen met heerlijk winterse smaken: rode ui, komijn, spek… Extra lekker na een lekkere boswandeling!

Linzen: voedzaam en goedkoop

In de herfst en de winter zet ik graag linzen op het menu. Voedzaam, goedkoop en vooral gewoon erg lekker. Linzen zitten daarnaast vol vezels, proteïne en mineralen, waardoor ze o.a. goed zijn voor je spijsvertering. Kortom: zet deze peulvruchten regelmatig op tafel!

Smaakmakers

Omdat linzen vrij neutraal van smaak zijn, kun je ze op allerlei manieren inzetten in de keuken. Zo zijn ze lekker als lunchsalade, combineer ze eens met geitenkaas en citroen of met halloumi.  Maar ook in een zoete aardappelsoep zijn linzen een lekker vullend element. Maar goed, je kwam hier voor het recept voor deze linzenschotel met spek, dus hier komt ie:

Linzenschotel met spek en paprika

Linzenschotel met spek, paprika en champignons

Een lekkere maaltijdschotel met winterse smaken: linzen, spek, bacon, paprika, champignons… Binnen 20 minuten aan tafel!
4 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik linzen (uitlekgewicht 265 gr)
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 125 gr champignons
  • 1 tl komijn
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • Parmezaan
  • peper en zout, chilipoeder
  • Eventueel voor erbij: volkoren stokbrood met kruidenboter

Zo maak je het

  • Snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook op een laag vuurtje, zo’n 5 minuten.
  • Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg deze samen met de komijn toe aan het uienmengsel en bak nogmaals zo’n 5 minuten mee.
  • Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Spoel de linzen af, laat uitlekken en voeg toe aan het paprika-champignonmengsel. Warm nog even mee en breng de schotel op smaak met peper en zout en eventueel een beetje chilipoeder voor wat pit.
  • Verbrokkel de parmezaan over de linzen en er serveer de linzenschotel met het krokante spek en met stokbrood.

Notities

u003cliu003eEen restje van deze linzenschotel is de volgende dag lekker als lunch.u003c/liu003e

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 448kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept