weekendgerechten

Linzenschotel met spek, paprika en champignons

Linzenschotel met spek, paprika en champignons

In de herfst en de winter zet ik graag linzen op het menu. Voedzaam, goedkoop en vooral gewoon erg lekker. Daarnaast zijn ze ontzettend gezond. Linzen zitten vol vezels, proteïne en mineralen. Kortom: zet deze peulvruchten regelmatig op tafel!

In onderstaande linzenschotel (de inspiratie hiervoor vond ik in het tijdschrift Boodschappen) combineer je de linzen met heerlijk winterse smaken: rode ui, laurier, spek… Extra lekker na een lekkere boswandeling!

Recept linzenschotel met spek en paprika

(voor 2 personen)

  • blik linzen (uitlekgewicht 265 gr)
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 groene paprika
  • 125 gr champignons
  • 75 gr katenspek
  • 75 gr feta
  • Voor erbij: grof volkoren stokbrood & kruidenboter

Snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en laurier op een laag vuurtje, zo’n 5 minuten. Verwijder daarna het laurierblaadje.

Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg deze toe aan het uienmengsel en bak nogmaals zo’n 5 minuten mee.

Bak de plakjes katenspek in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn en laat uitlekken op wat keukenpapier.

Spoel de linzen af, laat uitlekken en voeg toe aan het paprika-champignonmengsel.

Snijd de katenspek in stukjes en roer deze door de linzenschotel. Verbrokkel de feta erover er serveer de linzenschotel met het stokbrood.

Wist je dat je met linzen ook in een handomdraai een lekkere lunch op tafel zet? Probeer eens mijn linzensalade met geitenkaas, of mijn linzensalade met blauwe kaas en geroosterde paprika.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten