In de herfst en de winter zet ik graag linzen op het menu. Voedzaam, goedkoop en vooral gewoon erg lekker. Linzen zitten daarnaast vol vezels, proteïne en mineralen, waardoor ze o.a. goed zijn voor je spijsvertering. Kortom: zet deze peulvruchten regelmatig op tafel! In onderstaande linzenschotel combineer je de linzen met heerlijk winterse smaken: rode ui, komijn, spek… Extra lekker na een lekkere boswandeling!
Veelzijdige linzen
Omdat linzen vrij neutraal van smaak zijn, kun je ze op allerlei manieren inzetten in de keuken. Zo zijn ze lekker als lunchsalade, combineer ze eens met geitenkaas en citroen of met halloumi. Maar ook in een zoete aardappelsoep zijn linzen een lekker vullend element. Maar goed, je kwam hier voor het recept voor deze linzenschotel met spek, dus hier komt ie:
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties