Menu
bijgerechten / snel klaar

Loaded aardappels met kaas en chorizo

loaded aardappels met kaas

Ohhhh, hoe lekker zien deze loaded aardappels met kaas en chorizo eruit? Niét te weerstaan toch? Ik geef je graag het recept!

Cheesy fries met chorizo

Op vrijdag is het vaste prik tijdens onze werklunch: we bestellen een lekker broodje óf we laten de lokale snackbar iets bezorgen.

cheesy fries met chorizo

In het laatste geval bestel ik graag hun ‘cheesy fries’. Patat met kaassaus en chorizo is dat, waanzinnig lekker! Dat moet ik toch ook na kunnen maken, dacht ik!

De kaassaus van Esther

Deze maand deed ik weer eens mee aan de Foodblogswap, de bedoeling is dat je een recept van een andere blogger kiest, en daar je eigen twist aan geeft. Ik mocht deze maand iets koken van het leuke blog Koken met familie.

Toen ik Esther’s recept voor deze kaas chorizo dip zag, wist ik meteen dat ik die wilde gebruiken om eindelijk eens die cheesy fries te maken. Ik maakte er een iets andere variant mee: loaded aardappels met kaas en chorizo!

Loaded aardappels met kaas en chorizo

loaded aardappels met kaas

Zo gezegd, zo gedaan. In plaats van cheesy fries met chorizo maakte ik er deze gebakken aardappels met kaas en chorizo van. De dip heb ik vrijwel hetzelfde gelaten, ik heb alleen de koriander vervangen door bosui, want ik ben zelf geen fan van koriander. Maar als jij dat wel lekker vindt, kun je dat dus ook prima gebruiken!

Gebakken aardappels met kaas – wat erbij serveren?

Nou, deze loaded aardappels met kaassaus en chorizo zijn al best een vullertje! Zelf serveerde ik er nog een restje groente wat ik nog in de koelkast had liggen, bij. Maar je kunt ook een lekkere salade erbij maken bijvoorbeeld. Of eet het gewoon op zichzelf als hoofdgerecht!

Variatietips

loaded fries met kaas en chorizo
  • In dit recept voor loaded aardappels gebruik je cheddar, maar je kunt ook gewone geraspte kaas gebruiken
  • Voeg eens wat jalapeno-ringetjes toe voor wat pit
  • In plaats van bosui kun je de gebakken aardappels met kaas ook garneren met koriander

Loaded aardappels met kaas en chorizo

5 from 1 stem
Gang: BijgerechtKeuken: FastfoodNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

704

kcal

Zalig! Gebakken aardappels met kaas en chorizo. Hier blijf je van eten!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 450 gr 450 aardappelpartjes

  • 100 gr 100 chorizo

  • 1 1 bosuitje

  • Voor de kaassaus
  • 10 gr 10 boter

  • 10 gr 10 bloem

  • 100 ml 100 halfvolle melk

  • 50 gr 50 geraspte cheddar

  • peper

Bereiding

  • Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze uit in een droge koekenpan. Houdt apart tot gebruik.
  • Bak de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar en licht gekleurd in een koekenpan. Bak ze naar keuze in olie of boter. Breng ze op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout (ik doe dit zelf niet, want de saus en de chorizo zijn ook al zout).
  • Snijd ondertussen de bosui in ringetjes.
  • Maak nu de kaassaus. Laat hiervoor de boter smelten in een kleine koekenpan. Voeg de bloem toe en laat dit al roerend ongeveer een minuutje garen.
  • Doe nu beetje bij beetje de melk erbij, en blijf ondertussen goed roeren met een garde. Het kan in het begin een beetje brokkelig zijn, maar als het goed is krijg je vanzelf een mooie dikke en gladde saus als je blijft roeren.
  • Schep de gebakken aardappels op een bord.
  • Smelt de kaas in de saus, breng de saus op smaak met peper en roer nogmaals goed door. Schenk de kaassaus over de gebakken aardappels. Verdeel de chorizo en de bosui erover en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

recept aardappels met kaas

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter