Menu
hersenspinsels

De Lovely Blogger Award

Leuk! Deborah van Samen Bourgondisch nomineerde mij voor de Lovely Blogger Award. Klinkt hartstikke leuk en dat is het ook, want door het invullen van deze ‘award’ kom je meer te weten over degene die achter een blog zit. Je vult namelijk 7 feitjes/weetjes over jezelf in en die mag je zelf verzinnen. Nou, komt ie:

1. Wist je dat… Je smaak verandert?

Vroeger was ik écht een zoetekauw. Het kon me niet zoet genoeg. Spekjes, snoep, koek en taart. Alles ging zo naar binnen (en laat ik eerlijk zijn, dat kon toen ook nog, qua figuur gezien). Maar eigenlijk merk ik dat hoe ouder ik word, hoe minder ik kies voor zoete snacks. Een goed stuk taart, chocolade of lekkere koek laat ik nog steeds niet staan hoor, maar hartige snacks ben ik steeds meer gaan waarderen. Nootjes, een stukje kaas, droge worst. I like!

2. Wist je dat… Ik ben opgegroeid met het AVG’tje?

Ik kom uit een echt Hollands gezin en daarnaast hadden we thuis ook nog eens een moestuin. Ik ben dan ook opgegroeid met heel veel groentes (gezond) en ja, daar kwamen meestal gekookte aardappels en vlees bij op tafel. Heel traditioneel dus. Zou het daarom zijn dat onze generatie daar een beetje tegen aan het rebelleren is? Zelf eet ik het AVG’tje nog maximaal eens in de twee weken (iets vaker als je gebakken aardappeltjes ook meetelt) en vlees laat ik minimaal 1x per week staan.

3. Wist je dat… Ik vooraf mijn weekmenu plan?

Ik hou best wel van plannen. Elke vrijdagavond ga ik aan de keukentafel zitten met mijn kookboeken en uitgescheurde recepten om me heen om een weekmenu voor de komende week samen te stellen. Van huis uit ben ik gewend om niet iedere dag boodschappen te doen en ik vind het ook gewoon fijn om, als ik uit het werk kom, niet hoef na te denken over wat ik nu weer wil eten en gewoon meteen aan de slag te kunnen. In de praktijk wordt er natuurlijk wel geschoven met de recepten en houd ik ook altijd een ‘niet-geplande’ dag open voor onverwachte etentjes en zogenaamde food-attacks in de trant van IK WIL PIZZA. NUUUU!

4. Wist je dat… Pizza mijn favoriete gerecht is?

Om even op die food-attack terug te komen. Pizza is gewoon by far mijn favoriete gerecht. Wellicht had je iets culinairders verwacht maar nee, dit is voor mij het ultieme comfort food. Mijn favoriete smaken? Quattro formaggi, een pizza salami met paprika en een pizza met rauwe ham en rucola.

5. Wist je dat… Ik sommige dingen echt niet lust?

Iets niet lusten vind ik altijd een groot woord, hooguit vind ik sommige dingen gewoon niet zo heel lekker (spruitjes, doorgekookte groenten). Maar er zijn zaken die ik echt niet weg krijg. Een daarvan is surimi. Le husband is er gek op dus ik koop het wel eens, maar als ik het dan uit de verpakking haal… Bah! De geur, de structuur. Nee nee nee!

6. Wist je dat… Ik heel graag beter wil leren om vlees te bakken?

Hoewel het dus niet iedere dag op tafel komt, vind ik een stukje vlees wel heel erg lekker. En als je het dan eet, moet je het wel goed klaarmaken. Maar dat vind ik toch lastig. Waar dat nu aan ligt… Met de nieuwe grillpan die ik voor mijn verjaardag kreeg kan ik wel zeggen dat een goede pan een enorm verschil maakt, maar ik blijf het lastig vinden. Een bal gehakt braden? Kan ik niet. Hamburgers? Rauw van binnen, geblakerd van buiten. Dus als er een workshop vlees braden wordt georganiseerd, I’m in!

7. Wist je dat… Ik soms best een hypocriet ben?

Tja, eigenlijk schaam ik me er best voor. Ik lust heel graag een kippetje, maar maak dan het liefst een filetje klaar. Want daaraan zie je immers niet dat het ooit een kip is geweest. Zelfs met het vullen van een kippetje of haantje heb ik moeite, dat komt al erg dichtbij. En een hele vis klaarmaken? No way. En ja, dat vind ik dus best hypocriet van mezelf. Want ondanks dat ik wel heel belangrijk vind dat de dieren die ik eet een goed leven hebben gehad (geen kiloknallers hier), ben ik te laf om zo’n dier in zijn geheel op te eten, laat staan klaar te maken of – ik moet er niet aan denken – te doden.

Ik hoop dat jullie wat wijzer zijn geworden over mij :-) Ik nomineer op mijn beurt de volgende blogs voor de Lovely Blogger Award

Succes en vergeet de regels niet over te nemen!

4 Reacties

 • Eef
  1 april 2016 at 05:37

  Jij zegt ook niets haha ;) Super leuk! Dank voor de nominatie en ik zal ‘m ook gaan invullen :D

  Reply
 • Daniëlle
  30 maart 2016 at 07:58

  Wat leuk om te lezen en jou zo een stukje beter te leren kennen. Bedankt voor de nominatie. Jolanda en ik zullen hem samen in gaan vullen.

  Reply
 • Deborah - Samen Bourgondisch
  30 maart 2016 at 07:06

  Haha same hier wat betreft het vlees! Althans, mijn vriend is er gewoon beter in en dus laat ik hem graag het vlees bereiden :). Leuk blog!

  Reply
 • Anne-Marie
  30 maart 2016 at 06:45

  Grappig, ik ben ook een waardeloze vlees brader :)
  Bedankt voor het nomineren, ik ga ‘m overnemen.

  Reply

Laat een reactie achter