ontbijt

Ricotta pannenkoekjes met bacon en stroop

Ricotta pannenkoekjes met bacon en stroop

 

Toen ik – meer dan 3 jaar geleden – dit blog begon, was het eigenlijk meer een receptenschrift voor mezelf. De artikelen hadden geen gezellig inleidend stukje want ik was toch de enige die het las. Foto’s bij een recept? Soms nam ik daar niet eens de moeite voor, en de foto’s die online kwamen, die waren niet zelden niet heel appetijtelijk. Na een tijdje merkte ik dat ook anderen dit blog kwamen bezoeken en pas toen begon ik eigenlijk iets meer m’n best te doen, haha! Ik maakte social media accounts aan om mijn blog te promoten en ging volop aan de slag met nieuwe recepten. Ook deed ik wat meer m’n best om mooiere foto’s te maken.

Inmiddels zijn we dus ruim drie jaar verder en schaam ik me behoorlijk als ik mijn oude artikelen terugzie. Ik probeer dan ook regelmatig oude artikelen te updaten met een nieuwe foto en een leuke tekst. Ik wil mijn bezoekers tenslotte niet afschrikken met bijvoorbeeld de beroemde koolvis-foto waarmee ik nog steeds wordt geplaagd door mijn – verder heel lieve – collega’s ;-)

Ricotta pancakes

Maar goed, ook deze ricotta pancakes konden wel een update gebruiken. Benieuwd naar de oude foto? Omdat ik het zo leuk vind om dit zelf terug te zien, heb ik ‘m toch even voor jullie opgeslagen: klikkerdeklik. Vreselijk toch? Ik ben in ieder geval een stuk blijer met de nieuwe foto.

Met de smaak was echter al niets mis en deze luchtige pannenkoekjes smaken nog steeds heerlijk bij het ontbijt. Het is wel even wat werk, maar op een zondagochtend is dat helemaal niet erg toch? De ricotta pannenkoekjes zijn extra lekker als je een beetje bacon mee bakt en ze serveert met stroop, plakjes banaan en gehakte noten. Het recept komt oorspronkelijk uit Elle Eten.

Tip: maak de pannenkoekjes niet te groot want ze zijn erg breekbaar en daarom lastig om te draaien.

Recept ricottapannenkoekjes met bacon

(voor 4 personen – 20-24 stuks)

 • 4 eieren
 • 100 gr bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • mespuntje zout
 • 100 ml melk
 • 250 gr ricotta
 • 25 gr gesmolten boter + extra om in te bakken
 • Om te serveren, naar keuze: bacon, stroop, plakjes banaan, gehakte noten

Zo maak je de ricotta pannenkoekjes

 • Splits de eieren. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg het zout toe. Roer door elkaar.
 • Voeg de eidooiers, melk, ricotta en de gesmolten boter toe en klop met een garde tot een dik beslag.
 • Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf met een mixer en spatel ze voorzichtig door het beslag.
 • Smelt wat boter in een kleine koekenpan en schep er wat beslag in. Bak de pannenkoeken aan twee kanten gaar.
 • Serveer naar smaak met bijvoorbeeld uitgebakken bacon, stroop, plakjes banaan of gehakte noten. Of doe dit gewoon allemaal, net als ik :-)

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

 • Reply Eef

  Wat een wereld van verschil je nieuwe foto! Het recept lijkt me ook erg lekker, daar niet van enne… we zullen je niet meer pesten met de koolvis haha Anders gewoon even bij mijn eerste foto’s kijken en je hebt genoeg materiaal om mij te pesten ;)

  7 april 2017 at 11:05
 • Reactie achterlaten