Menu
ontbijt

Ricotta pannenkoeken

Ricotta pannenkoeken

Toen ik – meer dan 3 jaar geleden – dit blog begon, was het eigenlijk meer een receptenschrift voor mezelf. De artikelen hadden geen gezellig inleidend stukje want ik was toch de enige die het las. Foto’s bij een recept? Soms nam ik daar niet eens de moeite voor, en de foto’s die online kwamen, die waren niet zelden niet heel appetijtelijk. Na een tijdje merkte ik dat ook anderen dit blog kwamen bezoeken en pas toen begon ik eigenlijk iets meer m’n best te doen, haha! Ik maakte social media accounts aan om mijn blog te promoten en ging volop aan de slag met nieuwe recepten. Ook deed ik wat meer m’n best om mooiere foto’s te maken.

Inmiddels zijn we jaren verder en schaam ik me behoorlijk als ik mijn oude artikelen terugzie. Ik probeer dan ook regelmatig oude artikelen te updaten met een nieuwe foto en een leuke tekst. Ik wil mijn bezoekers tenslotte niet afschrikken met bijvoorbeeld de beroemde koolvis-foto waarmee ik nog steeds wordt geplaagd door mijn – verder heel lieve – collega’s ;-)

Ricotta pancakes

Maar goed, ook deze ricotta pancakes konden wel een update gebruiken. Benieuwd naar de oude foto? Omdat ik het zo leuk vind om dit zelf terug te zien, heb ik ‘m toch even voor jullie opgeslagen: klikkerdeklik. Vreselijk toch? Ik ben in ieder geval een stuk blijer met de nieuwe foto.

Met de smaak was echter al niets mis en deze luchtige pannenkoekjes smaken nog steeds heerlijk bij het ontbijt. Het is wel even wat werk, maar op een zondagochtend is dat helemaal niet erg toch? De ricotta pannenkoekjes zijn extra lekker als je een beetje bacon mee bakt en ze serveert met stroop, plakjes banaan en gehakte noten. Of serveer ze met stroop en lekker veel vers fruit – banaan en blauwe bessen bijvoorbeeld.

Je kunt de ricotta pannenkoeken al vooraf bakken en later opwarmen. In de koelkast blijven ze een dag of twee goed.

Recept ricotta pannenkoeken

5 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: PancakesNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

15

minutes
Calorieën

335

kcal

Uit dit recept voor 4 personen haal je ongeveer 20-24 pancakes.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

 • 4 4 eieren

 • 100 gr 100 bloem

 • 1 tl 1 bakpoeder

 • 1 snufje 1 zout

 • 100 ml 100 melk

 • 250 gr 250 ricotta

 • 25 gr 25 boter

 • Om te serveren, naar keuze: bacon, stroop, plakjes banaan, gehakte noten

Bereiding ricotta pancakes

 • Splits de eieren. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg het zout toe. Roer door elkaar.
 • Voeg de eidooiers, melk, ricotta en de gesmolten boter toe en klop met een garde tot een dik beslag.
 • Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf met een mixer en spatel ze voorzichtig door het beslag.
 • Smelt wat boter in een kleine koekenpan en schep er wat beslag in. Bak de pannenkoeken aan twee kanten gaar.
 • Serveer naar smaak met bijvoorbeeld uitgebakken bacon, stroop, plakjes banaan of gehakte noten. Of doe dit gewoon allemaal :-)

Opmerkingen

 • Maak de pannenkoekjes niet te groot want ze zijn erg breekbaar en daarom lastig om te draaien.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

 • Eef
  7 april 2017 at 11:05

  Wat een wereld van verschil je nieuwe foto! Het recept lijkt me ook erg lekker, daar niet van enne… we zullen je niet meer pesten met de koolvis haha Anders gewoon even bij mijn eerste foto’s kijken en je hebt genoeg materiaal om mij te pesten ;)

  Reply

Laat een reactie achter