lunch

Lunch: broodje met appel/perenstroop, gorgonzola en tuinkers

broodje met appel/perenstroop, gorgonzola en tuinkers

Een tijdje geleden was ik in Mechelen bij het leuke lunchcafé Als ik m’n ogen toedoe ben ik in Honoloeloe. Een café met niet alleen een geweldige naam, maar ook geweldige broodjes. Zo at ik er een heerlijk bolletje met een perenstroop, roquefort en tuinkers. Een geweldige combinatie door het zoete van de stroop, het pittige van de blauwe kaas en het frisse van de tuinkers. Ik besloot dit broodje thuis na te maken!

Bij de supermarkt vond ik appel/perenstroop van het merk GIJS, maar er zijn meerdere merken die appel/perenstroop verkopen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor appelstroop of perenstroop, net wat je lekker vindt. Qua blauwe kaas ging ik voor een gorgonzola dolce, maar een pittige roquefort is er ook heerlijk bij.

Tip: je kunt het broodje ook aftoppen met een halve, in kleine stukjes gesneden peer in plaats van met tuinkers.

Recept broodje appelstroop met gorgonzola

(voor 1 persoon)

  • 1 lekker broodje
  • 1 el appel/perenstroop
  • ca 50 gram blauwe kaas (gorgonzola, roquefort)
  • klein handje tuinkers

Snijd het broodje open en besmeer met de appel/perenstroop.

Verkruimel de roquefort over het broodje en bestrooi met de tuinkers.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten