Menu
lunch

Broodje gorgonzola met appelstroop en tuinkers

Broodje gorgonzola

Een tijdje geleden was ik in Mechelen bij het leuke lunchcafé Als ik m’n ogen toedoe ben ik in Honoloeloe. Een café met niet alleen een geweldige naam, maar ook geweldige broodjes. Zo at ik er een heerlijk bolletje met een perenstroop, roquefort en tuinkers. Een geweldige combinatie door het zoete van de stroop, het pittige van de blauwe kaas en het frisse van de tuinkers. Ik besloot dit broodje thuis na te maken!

Appel-perenstroop

Bij de supermarkt vond ik appel/perenstroop van het merk GIJS, maar er zijn meerdere merken die appel/perenstroop verkopen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor appelstroop of perenstroop, net wat je lekker vindt. Qua blauwe kaas ging ik voor een gorgonzola dolce, maar een zachte Cambozola of juist een pittige roquefort is er ook heerlijk bij. Blauwe kaas over? Serveer deze bij een kaasplankje, op crostini, in een salade…

Recept broodje gorgonzola met appelstroop en tuinkers

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: Snel klaarDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

319

kcal

Een eenvoudige lunch: broodje gorgonzola met appelstroop

Ingrediënten

  • 1 hard volkoren broodje

  • 1 el appelstroop (appel-perenstroop kan ook)

  • 50 gr gorgonzola of een andere blauwe kaas

  • 1 handje tuinkers

Bereiding

  • Snijd het broodje open en besmeer met de appel/perenstroop.
  • Snijd de gorgonzola in plakken en beleg het broodje ermee.
  • Bestrooi met de tuinkers en serveer het broodje gorgonzola meteen.

Opmerkingen

  • Tip: je kunt het broodje ook aftoppen met een halve, in kleine stukjes gesneden peer in plaats van met tuinkers.

Bekijk dit recept op Pinterest

Recept broodje gorgonzola

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter