Een tijdje geleden was ik in Mechelen bij een leuk lunchcafé waar ze geweldige broodjes serveerden. Zo at ik er een heerlijk broodje roquefort met perenstroop en tuinkers. Een geweldige combinatie door het zoete van de stroop, het pittige van de blauwe kaas en het frisse van de tuinkers. Ik besloot dit broodje thuis na te maken!
Broodje gorgonzola met appel-perenstroop
Bij de supermarkt vond ik appel/perenstroop van het merk GIJS, maar er zijn meerdere merken die appel/perenstroop verkopen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor appelstroop of perenstroop, net wat je lekker vindt. Qua blauwe kaas ging ik voor een gorgonzola dolce, maar een zachte Cambozola of juist een pittige roquefort is er ook heerlijk bij.
Restje blauwe kaas
Blauwe kaas over nadat je dit broodje gorgonzola hebt gemaakt? Serveer deze bij een kaasplankje, op crostini, in een salade… Of verwerk ze in één van mijn andere gerechten met blauwe kaas, zoals:
- Witlof met blauwe kaas uit de oven
- Bladerdeeg met vijgen en blauwe kaas
- Bietenrisotto met blauwe kaas
- Pizza met peer een blauwe kaas
Bekijk dit recept op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties