Menu
lunch

Lunch: broodje rosbief en citroenmayonaise

sandwich met rosbief en citroenmayonaise

Doordeweeks eet ik altijd al heerlijk belegde broodjes, maar in het weekend mag ik graag nog een beetje extra uitpakken. Een lekker vers broodje van de bakker, vleeswaren van de slager… Dan kan het al snel niet meer stuk! In het tijdschrift Boodschappen vond ik de inspiratie voor dit broodje rosbief en citroenmayonaise. Deze sandwich met rosbief is echt heerlijk: romig door de mayonaise maar toch fris door de citroen en de sla/taugé. De taugé zorgt ook voor een lekkere knapperige bite. Kortom: echt een fijne weekendlunch dit (of voor doordeweeks natuurlijk…)

 

Lunch: sandwich met rosbief en citroenmayonaise

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: VleesDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

290

kcal

Lekkere lunch: een broodje rosbief met taugé en zelfgemaakte citroenmayonaise.

Ingrediënten

  • 1 eidooier

  • 1 tl mosterd

  • 150 ml zonnebloemolie

  • 2 el citroensap

  • 2 lekkere broodjes

  • 8 plakjes rosbief

  • slablaadjes

  • taugé

Bereiding

  • Maak eerst de mayonaise: doe de eidooier met de mosterd en het citroensap in een kleine kom en klop met de mixer glad.
  • Voeg nu beetje bij beetje voorzichtig de olie toe. Breng de citroenmayonaise naar wens verder op smaak met zout, peper en eventueel wat extra citroensap.
  • Halveer de broodjes en besmeer beide helften royaal met de citroenmayonaise.
  • Beleg de onderste helft van de sandwich met wat blaadjes sla, de rosbief en de taugé. Dek af met de bovenste helft en serveer het broodje rosbief direct.

Opmerkingen

  • Je maakt een stuk meer citroenmayonaise dan je nodig hebt, maar je kunt de mayonaise bijvoorbeeld ook eten bij gebakken aardappels of frietjes. Eet de mayo wel binnen een dag of twee op.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

1 Reactie

  • Eef
    26 november 2015 at 07:55

    Dat jij heerlijke lunches kunt maken kan ik natuurlijk alleen maar beamen ;) maar deze ziet er ook weer waanzinnig lekker uit. De smaak van citroenmayonaise met rosbief lijkt me echt super lekker.

    Reply

Laat een reactie achter