lunch

Lunch: sandwich met rosbief en citroenmayonaise

sandwich met rosbief en citroenmayonaise

Doordeweeks eet ik altijd al heerlijk belegde broodjes, maar in het weekend mag ik graag nog een beetje extra uitpakken. Een lekker vers broodje van de bakker, vleeswaren van de slager… Dan kan het al snel niet meer stuk! In het tijdschrift Boodschappen vond ik de inspiratie voor deze sandwich met rosbief en citroenmayonaise. Deze sandwich met rosbief is echt heerlijk: romig door de mayonaise maar toch fris door de citroen en de sla/taugé. De taugé zorgt ook voor een lekkere knapperige bite. Kortom: echt een fijne weekendlunch dit (of voor doordeweeks natuurlijk…)

Recept sandwich met rosbief en citroenmayonaise

(voor 2 personen)

Voor de citroenmayonaise:

  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd
  • 150 ml plantaardige olie*
  • 2 el citroensap

Voor het broodje:

  • 2 lekkere broodjes
  • 8 plakjes rosbief
  • een handje slablaadjes
  • een handje taugé

Maak eerst de mayonaise: doe de eidooier met de mosterd en het citroensap in een kleine kom en klop met de mixer glad. Voeg nu beetje bij beetje voorzichtig de olie toe. Breng de citroenmayonaise naar wens verder op smaak met zout, peper en eventueel wat extra citroensap.

Halveer de broodjes en besmeer beide helften royaal met de citroenmayonaise (je houdt over, maar je kunt de mayonaise bijvoorbeeld eten bij gebakken aardappels of frietjes).

Beleg de onderste helft van de sandwich met wat blaadjes sla, de rosbief en de taugé. Dek af met de bovenste helft en serveer direct.

* Ik gebruik zelf zonnebloemolie omdat deze vrij neutraal van smaak is. Je kunt ook bijvoorbeeld arachideolie gebruiken. Olijfolie zou ik afraden, dit geeft een smaak aan je mayonaise die ik persoonlijk echt niet lekker vind.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Dat jij heerlijke lunches kunt maken kan ik natuurlijk alleen maar beamen ;) maar deze ziet er ook weer waanzinnig lekker uit. De smaak van citroenmayonaise met rosbief lijkt me echt super lekker.

    26 november 2015 at 07:55
  • Reactie achterlaten