In het tijdschrift Boodschappen vond ik de inspiratie voor dit broodje rosbief en citroenmayonaise. Doordeweeks eet ik altijd al heerlijk belegde broodjes, maar in het weekend mag ik graag nog een beetje extra uitpakken. Een lekker vers broodje van de bakker, vleeswaren van de slager… Dan kan het al snel niet meer stuk!
Sandwich met rosbief
Deze sandwich met rosbief is echt heerlijk: romig door de mayonaise maar toch fris door de citroen en de sla en taugé. De taugé zorgt ook voor een lekkere knapperige bite. Kortom: echt een fijne weekendlunch dit (of voor doordeweeks natuurlijk…)
Zelf mayonaise maken
Om je broodje rosbief nóg lekkerder te maken, kun je de citroenmayonaise zelf maken. Dat is niet moeilijk! In het recept leg ik uit hoe je dat kunt doen. Maar mocht je daar geen zin in hebben – of er eet iemand mee die geen rauwe eieren mag hebben – dan kun je de citroenmayo ook makkelijk en snel maken door wat citroensap door een lekkere mayonaise te roeren. Aan jou de keus!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Eef
26 november 2015 at 07:55Dat jij heerlijke lunches kunt maken kan ik natuurlijk alleen maar beamen ;) maar deze ziet er ook weer waanzinnig lekker uit. De smaak van citroenmayonaise met rosbief lijkt me echt super lekker.