Menu
lunch

Lunch: broodje rosbief en citroenmayonaise

sandwich met rosbief en citroenmayonaise

In het tijdschrift Boodschappen vond ik de inspiratie voor dit broodje rosbief en citroenmayonaise. Doordeweeks eet ik altijd al heerlijk belegde broodjes, maar in het weekend mag ik graag nog een beetje extra uitpakken. Een lekker vers broodje van de bakker, vleeswaren van de slager… Dan kan het al snel niet meer stuk!

Sandwich met rosbief

Deze sandwich met rosbief is echt heerlijk: romig door de mayonaise maar toch fris door de citroen en de sla en taugé. De taugé zorgt ook voor een lekkere knapperige bite. Kortom: echt een fijne weekendlunch dit (of voor doordeweeks natuurlijk…)

Zelf mayonaise maken

Om je broodje rosbief nóg lekkerder te maken, kun je de citroenmayonaise zelf maken. Dat is niet moeilijk! In het recept leg ik uit hoe je dat kunt doen. Maar mocht je daar geen zin in hebben – of er eet iemand mee die geen rauwe eieren mag hebben – dan kun je de citroenmayo ook makkelijk en snel maken door wat citroensap door een lekkere mayonaise te roeren. Aan jou de keus!

Lunch: sandwich met rosbief en citroenmayonaise

5 from 2 stemmen
Gang: LunchKeuken: VleesNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

290

kcal

Lekkere lunch: een broodje rosbief met taugé en zelfgemaakte citroenmayonaise.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 eidooier

  • 1 tl 1 mosterd

  • 150 ml 150 zonnebloemolie

  • 2 el 2 citroensap

  • 2 2 lekkere broodjes

  • 8 plakjes 8 rosbief

  • slablaadjes

  • taugé

Bereiding

  • Maak eerst de mayonaise: doe de eidooier met de mosterd en het citroensap in een kleine kom en klop met de mixer glad.
  • Voeg nu beetje bij beetje voorzichtig de olie toe. Breng de citroenmayonaise naar wens verder op smaak met zout, peper en eventueel wat extra citroensap.
  • Halveer de broodjes en besmeer beide helften royaal met de citroenmayonaise.
  • Beleg de onderste helft van de sandwich met wat blaadjes sla, de rosbief en de taugé. Dek af met de bovenste helft en serveer het broodje rosbief direct.

Opmerkingen

  • Je maakt een stuk meer citroenmayonaise dan je nodig hebt, maar je kunt de mayonaise bijvoorbeeld ook eten bij gebakken aardappels of frietjes. Eet de mayo wel binnen een dag of twee op.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Eef
    26 november 2015 at 07:55

    Dat jij heerlijke lunches kunt maken kan ik natuurlijk alleen maar beamen ;) maar deze ziet er ook weer waanzinnig lekker uit. De smaak van citroenmayonaise met rosbief lijkt me echt super lekker.

    Reply

Laat een reactie achter