lunch salades

Lunch: gerookte zalmsalade met avocado en veel groenten

Salade met gerookte zalm

Onlangs kocht ik het boek Jamie’s Super Foods en ik ben er zó enthousiast over! De titel schrok me eerst een beetje af maar dat bleek onterecht. Gelukkig in dit boek geen recepten met macapoeder, gojibessen en andere superfoods maar gewoon fijne recepten met ‘everyday superfoods,‘ lekker veel groenten, fruit, vette vis en noten.

Een lunchsalade met pit

In het boek vond ik een recept voor een lekker pittige zalmsalade. Ik heb het recept wat omgebouwd naar de versie die je op de foto ziet. Het kost wel wat tijd om deze zalmsalade te bereiden maar believe me, hij is het waard. Bovendien is deze zalmsalade super gezond: hij bevat heel veel groenten en goede vetten dankzij de zalm en avocado. Kortom: een prima keuze voor de lunch. 

Lunch: gerookte zalmsalade met avocado en veel groenten

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

274

kcal

Een frisse, pittige lunchsalade vol groenten en goede vetten van avocado en gerookte zalm.

Ingrediënten

  • 1 citroen

  • 1 limoen

  • 1 kleine rode ui

  • 1 rode peper

  • 0.5 komkommer

  • 1 avocado

  • 2 tomaten

  • 75 gr veldsla of gemengde salade

  • 100 gr gerookte zalm

Bereiding

  • Pers de citroen en de limoen uit en doe het sap in een kommetje.
  • Snijd de rode ui in halve ringen, zo fijn mogelijk. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in hele of halve ringen (verwijder de zaadlijsten en de zaadjes voor een iets minder pittiger versie van deze zalmsalade). Doe alles in de kom met citroen/limoensap.
  • Halveer de komkommer overdwars en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halvemaantjes en doe deze in de kom.
  • Snijd de avocado en de tomaten in blokjes en voeg toe aan de kom.
  • Verdeel de rucola over twee borden en schep het groentenmengsel uit de kom over de rucola.
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes en verdeel over de salade. Enjoy!

Opmerkingen

  • Deze salade is pittig. Houd je hier niet van? Laat dan de rode peper weg.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Hahaha herkenbaar! Ooit eens weggelopen terwijl ik een salade op de grond had laten staan. Onze hond heeft gesmuld en de salade kon weg ;) Ziet er overigens wel errug lekker uit deze salade, zalm & avocado: yum!

    21 november 2015 at 21:36
  • Reactie achterlaten